LIVE

Κορωνοϊός

Συμφωνία - ντροπή η συμφωνία για το Σκοπιανό - Θα την καταψηφίσουμε, λέει ο Μητσοτάκης

mitsotakis-d-m

«Βαριά σκιά» για τη Μακεδονία χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της ΝΔ - Χαρακτήρισε χυδαία την προσπάθεια της κυβέρνησης να ταυτίσει με την ακροδεξιά όσους διαμαρτύρονται - Έθεσε έξι στόχους για την αναγέννηση της πατρίδας - Εξήγγειλε μειώσεις φορολογικών συντελεστών και πλήρη κατάργηση των capital controls 

Βαριά σκιά και ντροπή στη Μακεδονία χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τη συμφωνία για το Σκοπιανό, και χυδαία την προσπάθεια της κυβέρνησης να  ταυτίσει με την ακροδεξιά όσους διαμαρτύρονται. Όπως είπε στην ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στο πλαισιο της ΔΕΘ, η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία όποτε έρθει στη Βουλή. Ταυτόχρονα, εξήγγειλε τους έξι βασικούς άξονες της πολιτικής της ΝΔ - έξι στόχους, όπως είπε, για την αναγέννηση της πατρίδας. 
Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ

 Ο κ.Μητσοτάκης μπήκε καταχειροκροτούμενος στην κατάμεστη αίθουσα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και ενώ είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις ενότητας των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντωνη Σαμαρά. 

Ο κ.Μητσοτάκης εξήγγειλε μείωση των φορολογικών συντελεστών προκειμένου να ευνοηθεί η ανάπτυξη,  ταυτόχρονα με την πλήρη κατάργηση των capital controls, αλλά και του νόμου Κατρούγκαλου.  Προκειμένου να μπορέσουν οι Ελληνες να αποπληρώσουν τις οφειλές τους στο κράτος εξήγγειλε ενιαία ρύθμιση οφειλών με 120 δόσεις και ελάχιστη τα 20 ευρώ.

«Ζητώ από τους Ελληνες να δουλέψουμε όλοι μαζί», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ.Μητσοτάκης. «Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σε δώδεκα μήνες θα έχω πάλι συνέντευξη. Πιστεύω ότι με τη στήριξη των πολιτών θα έρθω στη ΔΕΘ μια βδομάδα νωρίτερα, για να την εγκαινιάσω. Σε μια στιγμή που η χώρα θα έχει πάρει μπροστά, θα έχει βάλει γερά θεμέλια για το μέλλον της. Πιστεύω στους Ελληνες. Στο Μάτι, στα αποκαϊδια της καταστροφής ξεκίνησε μια αχτίδα ελπίδας, με τον τρόπο που αντέδρασαν οι Έλληνες. Την ίδια αχτίδα ελπίδας προσφέρουν στην οικονομία οι ήρωες της καθημερινότητας οι Ελληνες που κρατούν όρθια την κοινωνία, σε μια Ελλάδα που απαιτεί υπεράνθρωπη προσπάθεια για να ζήσουν απλώς μια ανθρώπινη ζωή.

Οι Ελληνες δεν θέλουν άλλα ψέμματα. (...) Η Ελλάδα περιμένει να της ανοίξουμε πόρτα στο μέλλον. Οχι με άλλο λαϊκισμό, όχι με άλλο διχασμό. Οι Ελληνες ζητούν όχι διορισμούς, αλλά ευκαιρίες. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέστρεψαν ό,τι θετικό υπήρχε από το χθες. Ζούμε το θλιβερό επίλογο μιας εποχής. Θα φύγουν όπως τους αξίζει. Οχι απλώς ηττημένοι, αλλά απαξιωμένοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, αλλά η ανανεωμένη Ελλάδα, έρχεται», είπε. 

Ο κ.Μητσοτάκης έθεσε έξι στόχους για την αναγέννηση, όπως είπε, της πατρίδας. «Στόχος πρώτος: Μία κοινωνία που δίνει ευκαρίες προόδου και ευημερίας σε όλους. Που κάνει πράξη το χρέος αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους. 
Αυτός είναι ο μόνος δρόμος να μειωθούν οι ανισότητες. Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε την εισοδηματική καθίζηση της
μεσαίας τάξης, τη φορολογική αφαίμαξη, τους μισθούς πείνας για τους νεότερους.

Ο ιμάντας της κοινωνικής ανόδου πρέπει να ξαναμπεί σε λειτουργία δίνοντας ευκαιρίες στα παιδιά των σκληρά
εργαζόμενων Ελλήνων να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους.

Η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτό δεν θα συμβεί με αναδιανομή της μιζέριας, αλλά με την παραγωγή νέου πλούτου, και αυτό με πάει στο δεύτερο στόχο.

Μία οικονομία παραγωγική, ψηφιακή, καινοτόμο που θα προσελκύει επενδύσεις σε υγιείς βάσεις αυτήν τη φορά.

Με εθνικό Σχέδιο για τον Τουρισμό, την Πρωτογενή παραγωγή, τη Βιομηχανία, την Ενέργεια, τη Ναυτιλία, τις Υπηρεσίες.

Με οδικό χάρτη για τις Επενδύσεις, τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και τους Μικρομεσαίους. Με στροφή της επιχειρηματικότητας στην υγιή δράση, μακριά από το σάπιο κρατικοδίαιτο καπιταλισμό.

Στόχος τρίτος: Ένα πολιτικό σύστημα λειτουργικό και ένα κράτος αποτελεσματικό.

Αυτό σημαίνει εμβάθυνση της Δημοκρατίας με περισσότερα δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις για τους πολίτες.

Φυσικά, επέκταση του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού. Αλλά και τολμηρή Συνταγματική αναθεώρηση για να αντιμετωπιστούν οι θεσμικές στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Ενίσχυση της λογοδοσίας του πολιτικού προσωπικού και της διαφάνειας του κράτους, μία Διοίκηση ευέλικτη για τον πολίτη και όχι για τη γραφειοκρατία.

Με χρήση της τεχνολογίας και με στελέχη που θα αξιολογούνται και θα επιμορφώνονται συνεχώς. 

Στόχος τέταρτος: Παιδεία, που προετοιμάζει το μέλλον, παρακολουθώντας την οικονομία.

Αυτό σημαίνει: Ενίσχυση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και άμεση χρήση της τεχνολογίας παντού.

Σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Σύγχρονα προγράμματα και εγκαταστάσεις, σαφές και
αξιόπιστο εξεταστικό σύστημα και ενημερωμένοι καθηγητές. Αξιολόγηση παντού.

Και φοιτητές σε πανεπιστήμια αξιοκρατικά, ανταγωνιστικά, ανοιχτά στον κόσμο. Με ελευθερία πρόσβασης στη γνώση και
στις ιδέες, αλλά όχι στην ανομία.

Στόχος πέμπτος: Μία χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋποθέσεις της Δημοκρατίας.

Αυτό σημαίνει: Αποτελεσματική και ποιοτική Δικαιοσύνη, Αστυνομία που επιτελεί απερίσπαστη την αποστολή της.
Πολίτες που χαίρονται τις γειτονιές τους, πανεπιστήμια και κτίρια ελεύθερα από καταλήψεις και γιάφκες της βίας.

Όχι με τρομοκράτες και παράνομους που βγαίνουν κάθε τόσο από τις φυλακές.

Στόχος έκτος: Μία χώρα που δεν θα ανήκει, απλώς, στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ. Αλλά θα μετέχει στη διαμόρφωσή τους, συνδυάζοντας εθνικές προτεραιότητες, κοινοτικές ευθύνες και συμμαχικές αναγκαιότητες.

Αυτό σημαίνει πως επανακτούμε την ισότιμη σχέση μας με τους εταίρους μας. Πως έχουμε άποψη και σχέδιο δράσης για κάθε εξέλιξη σε έναν κόσμο που αλλάζει.«Πρέπει να τρέξουμε», είπε. «Την ώρα που η Ελλάδα ήταν βυθισμένη στην κρίση, ο κόσμος προχωρούσε. Στη διάρκεια της Ελληνικής κρίσης η παγκόσμια οικονομία μεγάλωσε κατά 25%. Η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης, η καθαρή ενέργεια, έρχονται ολοταχώς και θα αλλάξουν τη ζωή μας. Η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει μ' αυτούς που θα μείνουν εκτός. πρέπει να αρπάξουμε την ευκαιρία, γιατί μόνο έτσι θα απογειωθεί η οικονομία. (...) Οι νέοι μας πρέπει να επιτρέψουν στην πατρίδα. Δεν είναι εύκολο, είναι εφικτό». 
Ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αίσθηση ότι δεν υπάρχει βούληση για μεταρρυθμίσεις αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη. «Οι εταίροι μας αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη και τη δική μας παράταξη. Κάνουν λάθος. Υποτιμούν την Ελλάδα, υποτιμούν τους Έλληνες.  Η χώρα με τη μεγαλύτερη ανεργία και τη μικρότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη σκότωσαν την ανάπτυξη με παρανοϊκούς φόρους. Ρωτώ: θα έκαναν το ίδιο αν αφορούσε τη δική τους χώρα;  Το πρώτο που θα τελειώσει είναι η πρακτική των υπερπλεονασμάτων. Θα το κάνουμε μειώνοντας φορολογία και εισφορές για να πυροδοτήσουμε ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας. Θα το κάνουμε με πολλές μορφές».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγγειλε μείωση των φορολογικών συντελεστών, αλλά και μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (98)

Ουε

Αρε κουλη δεν το πιστευω. Θα πιασεις..... το 60 τοις εκατο. Τετοιο θαρρος!!!!!!!!!

Judy

ΣΥΓΧΑΡΗΤΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η Ν.Δ ΕΞΕΦΡΑΣΘΗ ΘΑΡΑΛΛΕΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΑΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ ΑΙΣΧΡΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΛΑ -ΛΟΓΙΚΑ- ΜΕ ΕΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ -ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΣΑΧΛΟΚΟΥΔΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΑΣΠΟΝΔΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟ.

Ο σουλτάνος

Ο χαχανούλης κοντοτσίπρας ο αγράμματος δε μπορεί να συγκριθεί με Κυριάκο

Γιαννης

Ο ιδιος βλακας που ψηφισε τα πιο πολλα μετρα του σιριζα η τα εκανε γαργαρα η αυτος που ψηφισε τζαμι στην αθηνα τα ελεγε αυτα?

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ποτε θα το καταλάβετε κύριοι 300 πολιτικοί αγνώστου Πολιτεύματος;;; Ποτε θα το σεβαστειτε; Αντ αυτου λετε για αλλαγή του Ελληνικού Συντάγματος που εσεις αθετειτε.!!!

Οι Ελληνες επραξαν το χρεος τους και σ αυτο το συλλαλητηριο.

100.000 Ελληνες θυσιαστηκαν μένοντας για πανω απο τρεις ώρες μες τα χημικα και Ύψωσαν την Εθνική Αξιοπρέπεια. Αντ αυτής της αλήθειας κ. Μητσοτάκη ειπατε ο Τσίπρας λέει τους Ελληνες ακροδεξιους και η ΝΔ όχι. Τόση αλήθεια μονο σας επέτρεψαν.....!!!

Κυριακο θυμησου τον παππου σου τον Μακεδονομαχο, και πραξε αντιστοιχα...

Κυριακο θυμησου τον παππου σου τον Μακεδονομαχο, και πραξε αντιστοιχα...

Πραγματικά

Ήταν απίστευτα καλός (αν και δεν ανήκω σε αυτό το χώρο).

Βασιλειος

επροκειτο για ...... ξενων συμφεροντων δεν εξηγειτε αλλιως ...... συγνωμη κυριε Μητσοτακη προτιματε 146 κρατη να αποκαλουν τα Σκοπια σκετο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ απο ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ? για τα Σκοπια δουλευετε ? η παραχωρηση του συνθετικου εγινε το 1991 απο τον πατερα σου εσαει και αμετακλητως ... και το 1993 ανοιξατε την κερκοπορτα και δωσατε το ΟΚ στα ΣΚΟΠΙΑ να αλλαξουν το ονομα ξανα σε σκετο και να τους αναγνωρισουν 146 κρατη ..... ημαρτον πια .. !

giannis

αφου ειναι τοσο απλο γιατι λεει ο ζαεφ οτι αν δεν το ψηφισουν οι σκοπιανοι στο δημοψηφισμαειναι καταστροφη για τα σκοπια?

CR

Ο Κούλης μιλάει εκ του ασφαλούς από την θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ανέκαθεν λέει σε όλα όχι για να γίνει κυβέρνηση. Αλλά επειδή έχει ο καιρός γυρίσματα δεν είναι απίθανο να βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να είναι αυτός που θα πρέπει να φέρει στη βουλή για ψήφιση και να ψηφίσει την συμφωνία των Σκοπίων. Ειδικά αν υπάρξει καθυστέρηση στα Σκόπια λόγω πρόωρων εκλογών αν δεν βρουν τα 2/3 για να αλλάξουν το Σύνταγμά τους.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης