Επιμένει ο Γαβρόγλου για το «πρώτο κουδούνι στις 9»: Πρώτα είναι καλό για την εκπαίδευση, μετά για μαθητές-γονείς

gavroglou

«Το πιστοποιούν και επιστημονικές μελέτες» υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας

Τη σημασία αναβάθμισης του απολυτηρίου επανέλαβε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ. «Είναι σημαντικό θέμα να αναβαθισουμε το απολυτήριο. Είναι ευκαιρία και στοίχημα για όλους μας», είπε.

Παράλληλα, σημείωσε για μια ακόμη φορά ότι η λύση που έχει προταθεί προέρχεται από την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος ανυπαρξίας της Γ' λυκείου. «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή Γ' λυκείου. Το σχολείο έχει γίνει πάρεργο του πανεπιστημίου», σχολίασε.

Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι το 2020 οι εισακτέοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα έχουν μπροστά τους μία «εντελώς νέα αρχιτεκτονική των πανεπιστημίων», με αναδεδειγμένο τον μορφωτικό τους ρόλο.

Απαντώντας στην κριτική του προέδρου της ΟΛΜΕ, Νίκου Παπαχρήστου σχετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης φαινομένων βαθμοθηρίας και φροντιστηριοποίησης της Γ' λυκείου, σημείωσε ότι «ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ δε μπορεί να λέει ότι τα μέλη του είναι επιρρεπή σε πιέσεις», καθώς επίσης και ότι «το φροντιστήριο διδάσκει τεχνικές για να περνάνε τα παιδιά τις εξετάσεις, ενώ το σχολείο έχει σκοπό να μορφώνει τα παιδιά».

Αναφερόμενος στην κατάργηση των Λατινικών από τις Πανελλαδικές και απαντώντας στην Τασούλα Καραγεωργίου, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, η οποία έκανε λόγο για «χωρίς περίσκεψη εξαγγελία», σχολίασε ότι «δεν έχει ακουστεί κανένα επιχείρημα υπέρ της διατήρησης του μαθήματος».

«Δε λέμε ότι τα λατινικά δεν χρειάζονται», ξεκαθάρισε. «Θέλουμε να προστατέψουμε την αξιοπρέπεια κάποιων αντικειμένων. Για να αλλάξει η διδασκαλία των λατινικών πρέπει να αλλάξει μία ολόκληρη νοοτροπία», είπε και πρόσθεσε ότι τα Λατινικά μπορούν «να διδάσκονται εκεί που χρειάζονται».

Για τη νέα σχολική χρονιά, επανέλαβε ότι είναι σημαντικό κάθε χρονιά να ανοίγουν τα σχολεία με καλύτερες προϋποθέσεις, ενώ σχετικά με το ζήτημα της στέγασης των αναπληρωτών, σχολίασε ότι θα πρέπει «να δουν και οι τοπικές κοινωνίες πώς θα λύσουν το θέμα της στέγασης των εκπαιδευτικών και των φοιτητών».

Εξάλλου, για την αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων, από τις 8:15 στις 9:00, ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι θα είναι «καλό για την εκπαίδευση, μετά για τους μαθητές και μετά για τους γονείς». «Το πιστοποιούν και επιστημονικές μελέτες», είπε.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των διακριτών ρόλων Εκκλησίας-Πολιτείας, «ώστε κάθε θεσμός να ξέρει τα όριά του» και τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της πρωινής προσευχής — «μέρος του πολιτισμού και της κουλτούρας μας», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ (24)

kokos

κοπροσκυλα αλητες Συριζαιοι ο Ελληνικος λαός θα σας εξαφανισει στις επόμενες εκλογες και θα πατε ολοι φυλακη μετα τα ειδικα δικαστηρια που θα γινουν ανθελληνες σκουληκια....

Τασούλα

Απορώ γιατί πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά στα σχολεία, πρέπει να τους στέλνουν τα απολυτήρια στο σπίτι. Ούτως ή άλλως, δουλειά με Τσίπρα δεν πρόκειται να βρούν. Άρα, γιατί να πιέσουμε τα παιδιά ?

acritas

Οι περισσότερες ανακοινώσεις του εν λόγω υπουργείου (πανελλαδικές κλπ) είναι για αντιπερισπασμό και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Ωστόσο, για να μην τους αδικούμε, κάποιες πρωτοβουλίες (απόκτηση ΤΠΕ, ΚΠγ), αν υλοποιηθούν, είναι ωφέλιμες.

Δήμος

..και η μαλθακότητα της νεολαίας, έπιασε ταβάνι, αν περάσει κι αυτό το μέτρο , κρίμα στα παιδάκια ...η αποχαύνωση των Ελλήνων.

ε

ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑΡΘΟΥΝ. ΕΚΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΝΑΤΕ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.... δεν υποφερουμε αλλο τις την μια βλακεια πανω στην αλλη

LC

Τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών να πάει να τα δείξει στους ομόλογούς του σε Ελβετία, Γερμανία, Σουηδία κτλ-που ξεκινάνε στις 8 το μάθημα και από μια ηλικία και πέρα στην Ελβετία στις 7.30- μήπως και τους βοηθήσει να βελτιώσουν το εκπαιδευτικό τους σύστημα μιας και αυτός βρήκε τη λύση! Μια πολύ σοφή γερμανική παροιμία μεταφρασμένη λέει: το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι...... οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι απλά άσχετοι, αλλά και επικίνδυνοι για το πόστο που χουν αναλάβει!

Πως το κάνουν στην Αμερική

Λοιπόν στην Αμερική η αλλαγή της ώρας έναρξης των σχολείων συνήθως είναι αρμοδιότητα της κομητείας κάτι σαν μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας. Έζησα περίπτωση αλλαγής ώρας έναρξης σχολείων κομητείας από 7:30 σε 8:00 το πρωί. Το θέμα ετέθη σε δημόσια συζήτηση διάρκειας 2 ετών. Στο διάστημα αυτό ητροχαία είπε τη γνώμη της για την αύξηση της κυκλοφορίας που θα δημιουργηθεί λόγω κυκλοφορίας σχολικών λεωφορείων περί την 08:00 που είνα η ώρα που ο κόσμος μετακινείται για τις δουλειές του. Η εταιρεία των σχολικών λεωφορείων είπε τη γνώμη γης για το περισσότερο καύσιμο που θα καταναλώνουν τα λεωφορεία λόγω traffic και επομένως θα αυξηθεί το κόστος λειτουργίας. Οι σύλλογοι γονέων είπαν τη δική τους γνώμη για το αν εξυπηρετουνται σε συνδυασμό με την αναχώτησή τους από το σπίτι για να πάνε στις δουλειές του. Τα σχολεία είπαν τη γνώμη τους για τι αντίκτυπο που εκτιμούν ότι θα έχει η αλλαγή της ώρας στην απόδοση των παιδιών. Λοιποί κοινωνικοί φορείς εξέφρασαν τη γνώμη τους. Επαναλαμβάνω διάρκειας διαδικασίας δημόσιας συζήτησης 2 χρόνια. Στο τέλος των 2 ετών αποφασίστηκε όντως να αλλάξουν την ώρα. Ηκομητεία ανακοίνωσε την απόφασή της και το μέτρο εφαρμόστηκε την επόμενη χρονιά για να μην αιφνιδιαστεί ο κόσμος. Εδώ ο Υπουργός μας αδιαφορώντας για την αναστάτωση των οικογενειών και των τοπικών κοινωνιών αποφάσισε μόνος του ως αριστερός μαυρογυαλούρος να αλλάξει την ώρα έναρξης των σχολείων ολόκληρης της χώρας μια εβδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολείων. Από αυτό επίσης φαίνεται η ποιότητα της δημοκρατίας που έχουμε. Κάνουμε εκλογές κάθε 4 χρόνια αλλά από τη στιγμή που οι πολίτες δεν εμπλέκονται στις διαδικασίες λήψης απόφασης για θέματα που αφορούν τη καθημερινότητά τους, η δημοκρατία είναι ανάπηρη. Και δυστυχώς αυτό συμβαίνει από τη κυβέρνηση κόματος που ορκίζεται στη δημοκρατία.

Απάντηση

Έτσι είναι φίλε μου συμφωνώ. Βρίζουν την Αμερική αλλά σε θέματα Δημοκρατίας και θεσμών είναι 100 χρόνια μπροστά από όλους.

Costelus

Οι περισσότεροι γονείς που εργάζονται ακόμα, πηγαίνουν στις δουλειές τους στις 9. ΠΟΤΕ θα πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο ρε μαμάκα ????

jon

ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΒΛ@Κ@Σ

τρυπιος

Τα πρεζόνια ζουν στον κόσμο τους

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

erdogan_art

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο  Τούρκος πρόεδρος στην επέτειο του Αττίλα: «Οσοι πιστεύουν ότι ο πλούτος του νησιού της Κύπρου και της περιοχής ανήκει μόνο σε αυτούς, θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε  - «Πανηγύρια» στα κατεχόμενα για τη μαύρη επέτειο

dendias

«Στόχος η αποκατάσταση των δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών του κυπριακού λαού, στο σύνολό του, χωρίς παρεκκλίσεις από διεθνείς και ευρωπαϊκές αρχές και αξίες» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών

9
vouli_main

Οικονομία, φοροελαφρύνσεις, παιδεία, πολιτισμός, υγεία, περιβάλλον και επενδύσεις στους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου - Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, στις 7 το απόγευμα, αναμένεται να πάρει το λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας 

5
mits555

Η δική μας δουλειά δεν είναι να μπλεκόμαστε στα πόδια των επιχειρησιακών την ώρα της κρίσης, είπε ο πρωθυπουργός, έπειτα από την επίσκεψή του στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής

66