Ομιλία στη ΔΕΘ: «Σφήνα» Γεννηματά στο δίπολο Τσίπρα-Μητσοτάκη

fofi-deth

Ως τους δύο πόλους της ίδιας αδιέξοδης πολιτικής περιέγραψε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής - «Ο Τσίπρας σιωπά, ο Μητσοτάκης παθαίνει αμνησία» είπε χαρακτηριστικά

Με στόχο να ενισχύσει την αυτονομία και την εκλογική προοπτική του κόμματός της η Φώφη Γεννηματά αμφισβήτησε τον νέο δικομματισμό, δίνοντας έμφαση σε όσα... ενώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Δηλαδή, στην καραμανλική δεξιά, που οδηγεί, όπως χαρακτηριστικά είπε, τον Αλέξη Τσίπρα σε αφωνία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αμνησία.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση που θα ακολουθεί την ίδια αδιέξοδη πολιτική που οδήγησε στη χρεοκοπία και συντηρεί την κρίση για σχεδόν δέκα χρόνια.

Παγίδα το δίπολο - κάλπικο το μέτωπο

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για καιροσκοπισμό, αλλά και στη ΝΔ λέγοντας πως δεν αποτελεί λύση η επιστροφή της στην εξουσία. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε για μία ακόμη φορά εκλογές «εδώ και τώρα» εκφράζοντας και την αισιοδοξία της πως η Κεντροαριστερά θα κερδίσει τους εκφραστές της δεξιάς και της αριστερής συντήρησης.

«Να μην παγιδευτούμε σήμερα, στο δίλημμα ανάμεσα στο λαϊκισμό και το νεοφιλελευθερισμό τόνισε «ούτε αν θα παραδώσουμε την Ελλάδα στους δανειστές όπως πράττει με συνέπεια ο Τσίπρας ή στις αγορές όπως σκοπεύει να πράξει ο Μητσοτάκης. Γιατί ούτε οι αγορές, ούτε οι διχαστικές λογικές και ο λαϊκισμός μπορούν να κυβερνήσουν αποτελεσματικά τη χώρα».

«Είναι παγίδα αυτό το δίπολο. Είναι κάλπικο αυτό το μέτωπο. Γιατί η ΝΔ με τον κ.Μητσοτάκη υπηρετεί πιστά το υπάρχον σύστημα συμφερόντων, που μας έφερε στην κρίση.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ.Τσίπρα θέλει να το αντικαταστήσει με το δικό του σύστημα συμφερόντων» σημείωσε.

Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής

Μιλώντας από το βήμα της 83ης ΔΕΘ προς τους παραγωγικούς φορείς της χώρας η κυρία Γεννηματά παρουσίασε το δικό της μείγμα πολιτικής για την έξοδο από την κρίση. Με μειώσεις φόρων, μέτρα κοινωνικής πολιτικής και επενδύσεις σε κάθε περιφέρεια της χώρας για την ισόρροπη ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης.

Μίλησε για λιγότερους και πιο δίκαιους φόρους και δεσμεύθηκε για μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%, επαναφορά του ΦΠΑ στον προηγούμενο χαμηλό συντελεστή για κρίσιμους τομείς, όπως η εστίαση, ο τουρισμός, η ζυθοποιία, το κρασί, απαλλαγή από τη φορολογία για 3 χρόνια και απαλλαγή για 3 χρόνια επίσης από τις ασφαλιστικές εισφορές (για συνταξιοδότηση) για νέους επιχειρηματίες, κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης (συνολικού ύψους 1,2 δις ευρώ), μείωση του ΕΝΦΙΑ, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, επίδομα ενοικίου σε νέα ζευγάρια που δεν έχουν ιδιόκτητο σπίτι, ουσιαστική αύξηση του κατώτερου μισθού, κατώτερη σύνταξη για τον μεμονωμένο συνταξιούχο στα 500 ευρώ και μείωση του φόρου εισοδήματος των αγροτών στο 13%.

Ζυμώσεις για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Στη διάρκεια της επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη η Φώφη Γεννηματά έκανε ραντεβού και για τις δημοτικές εκλογές (Μπουτάρης για τον δήμο Θεσσαλονίκης, Τσιλιμίγκας για περιφέρεια Θεσσαλίας) ενώ με την επιστροφή της στην Αθήνα θα ασχοληθεί με τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών.

Όπως έγραψε το «Πρώτο Θέμα» την Κυριακή για την πρωτεύουσα ακούγεται το όνομα του Παύλου Γερουλάνου, καθώς ο Γιώργος Καμίνης δε φαίνεται να επιθυμεί μία τρίτη θητεία στη δημαρχία της Αθήνας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sylsynt0

Μείζον πολιτικό γεγονός ο όγκος του συλλαλητηρίου - Ούτε τα όσα λέει η αστυνομία για τον αριθμό των διαδηλωτών ούτε η προσπάθεια στιγματισμού μπορούν να το ακυρώσουν - Οι μεθοδεύσεις του Μαξίμου για οξύτατη πολιτική πόλωση

62