Γουίλμπουρ Ρος: Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα - Πρέπει να εξαλειφθούν οι ανησυχίες

sunsdr

Είναι ανάγκη να απομακρυνθούν οι φραγμοί και τα εμπόδια για την εγκατάσταση αμερικανικών εταιρειών στην Ελλάδα» επεσήμανε πριν από λίγο στην 83η ΔΕΘ ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γούιλμπουρ Ρος

Οι επιχειρήσεις ζητούν σταθερότητα διαφάνεια και προβλεψιμότητα στις επενδύσεις τους και για το λόγο αυτό είναι ανάγκη να απομακρυνθούν οι φραγμοί και τα εμπόδια για την εγκατάσταση αμερικανικών εταιρειών στην Ελλάδα» επεσήμανε πριν από λίγο στην 83η ΔΕΘ ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γούιλμπουρ Ρος. 

Ο Αμερικανός υπουργός σημείωσε με έμφαση ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά και ανησυχίες και πρόσθεσε ότι για την εξάλειψη τους εργάζονται συστηματικά οι δύο κυβερνήσεις μετά και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο του 2017.

Ο Αμερικανός υπουργός σημείωσε επίσης με έμφαση ότι η κυβέρνηση Τραμπ θεωρεί την Ελλάδα φίλη και σύμμαχο και σκοπεύει να την στηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο. Αποτέλεσμα αυτή της πολιτικής είναι και η συμμετοχή των αμερικανικών εταιριών στη ΔΕΘ είπε και σημείωσε πως η Ελλάδα ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή άντλησης επενδύσεων από τις ΗΠΑ οι οποίες έφτασαν τα 1,8 δις δολ.

Οι ΞΑΕ είπε ήταν 1,2 δισ δολάρια το 2017, ενώ το 2016 βρίσκονταν στο 1,06 δισ. δολ. Ο Αμερικανός υπουργός σημείωσε επίσης με έμφαση ότι οι προσπάθειες των Ελλήνων συνέβαλλαν στο ξεπέρασμα της κρίσης. «Η Ελλάδα βγαίνει και πάλι στην πρωτοπορία και οι ΗΠΑ έχουν την βούληση αλλά και την επιθυμία μαζί με τον επιχειρηματικό κόσμο να την στηρίξει» υπογράμμισε.

Ο Ρος ανέφερε ακόμα ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενεργοποιούνται στην Ελλάδα στους τομείς του τουρισμού, και των ναυπηγείων ενώ επενδύουν στις επικοινωνίες και την πληροφορική. Τα έργα για τον αγωγό φυσικού αερίου θα καταστήσουν την χώρα έναν ενεργειακό κόμβο στην περιοχή είπε. Ιδιαίτερα σημαντική ηταν και η αναφορά του Αμερικανού υπουργού στις έρευνες που θα πραγματοποιήσουν τα ΕΛΠΕ για τους υδρογονάνθρακες. 

«Ενδιαφερόμαστε για τον τομέα της ενέργειας και ιδιαιτέρα για το LNG και τους αγωγούς» ανέφερε ο αμερικανός υπουργός και πρόσθεσε πως ο αριθμός των αμερικανικών επιχειρήσεων που συμμετέχει στη ΔΕΘ καταδεικνύει την εμπιστοσύνη που έχουν οι ΗΠΑ στο μέλλον της Ελλάδας.

Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου κατά την έναρξη της ομιλίας του εξέφρασε τα συληπητήρια της αμερικανικής κυβέρνηση για τα θύματα από τις πυρκαγιές στην Αττική.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Όταν μιλάνε τα ...Αφεντικά μας....

Ποιός είναι ο κυριούλης που μου λέει να μην ..ανησυχώ επί Τσυπρέσκου?? Ας ελθει ο δικός Πρόεδρος να με κυβερνησει μια και καλή άνευ...αριστερόστροφων μεσαζόντων...!

εσυ τωρα πως και δεν ετρεξες να επενδυσεις ακομα....

θα χασεις την ευκαιρια

Άστα λογια

και κάνε την αρχή ρίχνοντας κάνα φράγκο (εμμ δολάριο ήθελα να πω) και μετά βλέπουμε και μεις...

Βαλεντίνη

Εμ , αυτό είναι το πρόβλημα κύριε Ρος !!!!!! Τεράστιες ευκαιρίες, όλα τζάμπα και κανείς δεν αγοράζει. Δεν αναρωτιεστε γιατί ; Να σας πω εγώ .... Όταν υπάρχει και το πιο κάτω , τα κοράκια περιμένουν , δεν βιάζονται, ακόμα πιο κάτω .... Εάν δεν φύγουν αυτοί , τετέλεσται ........

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaef00

Ανασκευασμένες εμφανίζονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων από το πρακτορείο ΜΙΑ - Πλέον, εμφανίζεται να αναγνωρίζει ότι «ένα μέρος της γεωγραφικής ενότητας της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα στην Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι στη χώρα μας»  

34
zaef_mesa

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους πολίτες της χώρας του εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

124