Ο Γιώργος Σάρλης και πάλι γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Ο Γιώργος Σάρλης και πάλι γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Είχε υποβάλει την παραίτησή του στις 30 Οκτωβρίου 2017 και τον είχε διαδεχθεί ο Δημήτρης Παπασπύρου, προσωπική επιλογή του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

giorgos-sarlis
Επανέρχεται και πάλι στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης ο Γιώργος Σάρλης και αποχωρεί ο έως τώρα γενικός γραμματέας Δημήτρης Παπασπύρου, ο οποίος ήταν επιλογή του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Ο 37χρονος κ. Σάρλης είχε υποβάλει την παραίτησή του στις 30 Οκτωβρίου 2017 και έγινε δεκτή από τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή. Η αποδοχή της παραίτησης, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 2α Νοεμβρίου 2017.

Ο κ. Σάρλης, σύμφωνα με ανεπιτυχή τότε διαρροή του υπουργείου Δικαιοσύνης, παραιτήθηκε προκειμένου να συμμετάσχει σε ειδική επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ενώ στην διαρροή, φυσικά, δεν γινόταν λόγος για τις έντονα αρνητικές σχέσεις του με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή.

Ο κ. Σάρλης ήταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Μάρτιο του 2015 ως ειδικός σύμβουλος και ανέλαβε καθήκοντα γενικού γραμματέα το καλοκαίρι του 2016, επί θητείας του Νίκου Παρασκευόπουλου, όταν αποχώρησε από την εν λόγω θέση ο Κωνσταντίνος Κοσμάτος.

Μετά την παραίτησή του ο κ. Σάρλης κατείχε την ιδιότητα του ειδικού συνεργάτη της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, θέση από την οποία παραιτήθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Ο κ. Σάρλης έχει κάνει νομικές σπουδές, ενώ διαθέτει και μεταπτυχιακό τίτλο στο Ποινικό Δίκαιο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης