Τσίπρας: Τώρα που ανασαίνουμε από τα μνημόνια, επιβλέπω προσωπικά το κυβερνητικό έργο

Τσίπρας: Τώρα που ανασαίνουμε από τα μνημόνια, επιβλέπω προσωπικά το κυβερνητικό έργο

«Στην Περιφέρεια Κρήτης έχουμε εξαγγείλει μεγαλόπνοους σχεδιασμούς» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη  - Χαρακτήρισε ιστορικό χρέος το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων

tsipras_kriti_arthro
«Τώρα που ανασαίνουμε, γιατί μετά τη λήξη των μνημονίων αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για μας, να επιβλέψουμε, και εγώ προσωπικά, την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επισκεπτόμενος την Τοπική Μονάδα Υγείας Χανίων, όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους.

Μετά τη δήλωση ότι επιβλέπει προσωπικά το κυβερνητικό έργο, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Κρήτη, λέγοντας ότι «στην Περιφέρεια έχουμε εξαγγείλει μεγαλόπνοους σχεδιασμούς. Είναι στοίχημά μας, αυτοί να προχωρήσουν γρήγορα».


Επίσης, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι οι ΤΟΜΥ είναι «μία θεσμική τομή για την πρωτοβάθμια φροντίδα, είναι ένα στοίχημα αξιακού χαρακτήρα για μας, καθώς εδώ έρχονται κυρίως πολίτες που δεν έχουν οικονομική άνεση να επισκεφθούν ιδιωτικά ιατρεία».

«Η πρωτοβάθμια φροντίδα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για μας, είναι ένα έργο σημαντικό και θέλουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να καλύψουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολιτών» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, σε ανάρτησή του στο twitter προανήγγειλε περαιτέρω ενίσχυση της δημόσιας υγείας.


Τέλος, ερωτηθείς για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών απάντησε ότι θα πραγματοποιηθούν στην ώρα τους.

Ιστορικό χρέος η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

«Ιστορικό χρέος» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.

Κλείσιμο
Από την Κάνδανο, τον τελευταίο σταθμό της επίσκεψής του στα Χανιά, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής, ο Τσίπρας τόνισ προανήγγειλε περαιτέρω κινήσεις για το θέμα μετά το τέλος του έτους, οπότε και θα έρθει στη Βουλή το πόρισμα για τις διεκδικήσεις της ελληνικής πλευράς.

«Είναι ιστορικό χρέος απέναντι σε αυτούς που έφυγαν αλλά και απέναντι στις επόμενες γενιές. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε το πόρισμα για τις διεκδικήσεις, το οποίο θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους στην Ολομέλεια της Βουλής για τις περαιτέρω κινήσεις μας με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων», ανέφερε, μιλώντας στο δημαρχείο της πόλης.




Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός ανέφερε στη δήλωσή του 


Τώρα που ανασαίνουμε, γιατί μετά τη λήξη των μνημονίων αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για μας, να επιβλέψουμε, και εγώ προσωπικά, την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.

Είχα μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τους Δημάρχους του Νομού Χανίων και τον Περιφερειάρχη. Στην Περιφέρεια Κρήτης έχουμε εξαγγείλει μεγαλόπνοους σχεδιασμούς. Είναι στοίχημά μας, αυτοί να προχωρήσουν γρήγορα.


Επισκέφτηκα εδώ μια Τοπική Μονάδα Υγείας, δύο, γιατί συστεγάζονται, που είναι, θα έλεγα, μια πολύ σημαντική θεσμική τομή για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Αν θέλετε, είναι επίσης ένα στοίχημα για μας, αξιακού χαρακτήρα στοίχημα. Διότι, εδώ, προσέρχονται κυρίως πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικά ιατρεία. Μεγάλη μάζα πληθυσμού, που πριν εγκαινιάσουμε αυτό τον θεσμό, ήταν σε κοινωνικά ιατρεία ή χωρίς πρόσβαση στο δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Ενάμιση εκατομμύριο συμπολίτες μας, πλέον, έχουν πρόσβαση στο δημόσιο Σύστημα Υγείας και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για μας. Είναι ένα έργο σημαντικό και έχει ιδιαίτερη σημασία να βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να καλύψουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολιτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης