Εργαζόμενοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων: Το υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να μας αντικαταστήσει με αρεστούς και φίλους

dikastiria-evelpidon

Το κείμενο της καταγγελίας που υπογράφουν 20 επαγγελματίες κάνει λόγο για φωτογραφικούς διαγωνισμούς και εξωπραγματικά μισθώματα

«Έμφραγμα» παρουσιάζει η λειτουργία των δικαστηρίων και των υπηρεσιών στην Ευελπίδων μετά την στάση εργασίας που έχουν προχωρήσει οι ιδιώτες επαγγελματίες που λειτουργούν τα φωτοτυπικά μηχανήματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου των επαγγελματιών, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, στο οποίο ανήκουν τα κτήρια της Ευελπίδων που λειτουργούν τα δικαστήρια, επιδιώκει την εκδίωξη τους και την τοποθέτηση αρεστών και φίλων μέσω φωτογραφικού διαγωνισμού.

«Εδώ και δύο χρόνια μεγάλες εταιρίες που διαθέτουν κεφάλαια και δυνατότητα παρεμβάσεων μέσω φωτογραφικών διαγωνισμών θέλουν να «πατήσουν» πόδι στο Πρωτοδικείο και στην Εισαγγελία Αθηνών, μέσω του ΤΕΘΑ (σ.σ. Ταμείο Εθνικής Αμυνας). Στην προσπάθεια τους αυτή βρίσκουν αρωγούς δυστυχώς θεσμικά πρόσωπα που δεν έχουν αντιληφθεί προφανώς τα οικονομικά συμφέροντα που πιέζουν να εκδιωχθούμε «νομιμοφανώς» από το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία» τονίζουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν «Έτσι προκηρύσσονται διαγωνισμοί με φωτογραφικές διατάξεις για την παροχή συγκεκριμένου και μόνο τύπου μηχανήματος (!!!), ενώ παράλληλα προβλέπονται εξωπραγματικά μισθώματα, με βάση αναξιόπιστες οικονομικές μελέτες, αφού βασίζονται σε υποθετικά οικονομικά δεδομένα τα οποία εάν ίσχυαν τώρα θα ήμασταν μεγιστάνες του πλούτου. Μάλιστα, τέτοιες μελέτες χρησιμοποιήθηκαν για να παραπλανηθεί Δικαστής Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, και για το λόγο αυτό σύντομα θα κληθεί κάθε εμπλεκόμενος, να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των 20 επαγγελματιών έχει ως εξής:

«Είμαστε 20 επαγγελματίες που δραστηριοποιούμαστε στα Δικαστήρια της πρώην Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ).

Είμαστε 20 οικογένειες που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε να ασκούμε την δραστηριότητά μας με συνέπεια και αποτελεσματικότητα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και δη της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών των δικαστηρίων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην απονομή της δικαιοσύνης.

Την εν λόγω δραστηριότητα την ασκούμε συνεχώς επί πολλά συναπτά έτη, με πρωτοβουλία και επί τη βάσει έγγραφων αδειών και εγκρίσεων των οργάνων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και του Πρωτοδικείου – Εισαγγελίας Αθηνών, σε κάθε δε περίπτωση επί τη βάσει μιας σταθερής επί μακρόν διοικητικής πρακτικής των ανωτέρω δημόσιων αρχών, παρέχοντας αδιάλειπτα υπηρεσίες αναπαραγωγής φωτοαντιγράφων στους δικηγόρους και εν γένει στους συναλλασσόμενους με τις δικαστικές υπηρεσίες του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών.

Τα αρμόδια όργανα του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας συναίνεσαν στην παροχή της εν λόγω υπηρεσίας σε προκαθορισμένους χώρους εντός των δικαστικών κτιρίων, είτε ρητά είτε σιωπηρά αποδεχόμενα επί σειρά ετών τη διαρκή παρουσία και λειτουργία των επιχειρήσεών μας εντός των κτιρίων, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών, διότι προφανώς έκριναν ότι η παροχή υπηρεσιών αναπαραγωγής αντιγράφων δικογράφων και εν γένει δικαστικών εγγράφων είναι αναγκαία για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία των δικαστηρίων. Τακτική που ακολουθείται και σε άλλα δικαστικά μέγαρα Εφετείο- Πταισματοδικείο κλπ. τα οποία λειτουργούν κάτω από το ίδιο καθεστώς αδειών.Πιστεύαμε και πιστεύουμε μέχρι σήμερα βασίμως ότι τόσο ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών όσο και τα όργανα του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών έπρατταν τα ανωτέρω στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Όμως, εδώ και δύο χρόνια μεγάλες εταιρίες που διαθέτουν κεφάλαια και δυνατότητα παρεμβάσεων μέσω φωτογραφικών διαγωνισμών θέλουν να «πατήσουν» πόδι στο Πρωτοδικείο και στην Εισαγγελία Αθηνών, μέσω του ΤΕΘΑ. Στην προσπάθεια τους αυτή βρίσκουν αρωγούς δυστυχώς θεσμικά πρόσωπα που δεν έχουν αντιληφθεί προφανώς τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που πιέζουν να εκδιωχθούμε «νομιμοφανώς» από το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία.

Έτσι προκηρύσσονται διαγωνισμοί με φωτογραφικές διατάξεις για την παροχή συγκεκριμένου και μόνο τύπου μηχανήματος (!!!), ενώ παράλληλα προβλέπονται εξωπραγματικά μισθώματα, με βάση αναξιόπιστες οικονομικές μελέτες, αφού βασίζονται σε υποθετικά οικονομικά δεδομένα τα οποία εάν ίσχυαν τώρα θα ήμασταν μεγιστάνες του πλούτου. Μάλιστα, τέτοιες μελέτες χρησιμοποιήθηκαν για να παραπλανηθεί Δικαστής Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, και για το λόγο αυτό σύντομα θα κληθεί κάθε εμπλεκόμενος, να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.Απόδειξη της εξωπραγματικής τιμής εκκίνησης των μισθωμάτων, αποτελεί το γεγονός ότι σε διαγωνισμό του ΤΕΘΑ για την μίσθωση κυλικείου του υπογείου του κτηρίου 16 και του κυλικείου του ΤΕΘΑ, δηλαδή για αμιγώς εμπορικές επιχειρήσεις με πολλαπλάσια δυνατότητα κέρδους, και χωρίς μάλιστα υποχρέωση διατίμησης, εκτός του εμφιαλωμένου νερού και του τοστ με ζαμπόν – τυρί, έχει τεθεί ως τιμή εκκίνησης του μισθώματος το ποσό των 800€ και για τα δύο κυλικεία, ενώ για τα φωτοτυπικά μηχανήματα του κτηρίου 16, με προκαθορισμένη τιμή μονάδας 0,07 λεπτά η τιμή εκκίνησης είναι στο ποσό των 3.000!

Ενδεικτικά να αναφέρουμε στον μέσο όρο στα κτήρια οι τιμές εκκίνησης είναι 1800 ευρώ τον μήνα (+3,6% χαρτόσημο υπέρ ΟΓΑ) αναπροσαρμοσμένο κατά + 1% τουλάχιστον ετησίως βάσει του Δείκτη τιμών, και όλα αυτά σε πενταετές μίσθωμα. Αντισυνταγματικά επίσης καθορίζει και τιμή πώλησης κλειστό και για τα 5 χρόνια 0,07 (μαζί με το ΦΠΑ), αφού αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η μίσθωση και όχι η παροχή υπηρεσιών φωτοτυπησης!!.Εν όψει των ανωτέρω γνωρίζουμε προς αποκατάσταση της αληθείας:

1. Δεν έχουμε εγκατασταθεί χωρίς δικαίωμα. Ο Δ.Σ.Α. γνωρίζει καλύτερα. Άλλωστε εάν φέρει κάποιος ευθύνη για την υπάρχουσα κατάσταση είναι ο Σύλλογος, Προφανώς και θα προασπίσουμε τα δικαιώματα μας ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων, εάν τελικά αναγκαστούμε να βρεθούμε στο δρόμο.

2. Εάν είμαστε παράνομοι, τότε μήπως έχουν παρανομήσει όλοι οι προηγούμενοι Πρόεδροι της Διοίκησης του Πρωτοδικείου που έχουν βάλει τις υπογραφές τους στις άδειες μας; Δεν νομίζουμε ότι έχουν διωχθεί πειθαρχικά ή ποινικά για αυτή τους την ενέργεια.

3. Είναι αναληθές ότι δήθεν δεν θέλουμε να πληρώσουμε ούτε το ρεύμα. Ο αξιότιμος πρόεδρος της Διοίκησης του Πρωτοδικείου έχει αρνηθεί να μας γνωρίσει τον κωδικό πληρωμής ρεύματος!!

4. Μια πρωτοφανή και όλως άδικη απόφαση ενός Δικαστή, δεν μπορεί να ανατρέψει την κρίση των προηγούμενων τριών συναδέλφων του που είχαν κρίνει διαφορετικά και μάλιστα τεκμηριωμένα για τη νομιμότητα των επιχειρημάτων μας.

5. Θα σας φανεί παράδοξο, αλλά δεν έχετε ενδεχομένως σκεφθεί γιατί το κέρδος μας είναι περιορισμένο. Δουλεύουμε στην ουσία 9.00-14.00, περίπου 7 μήνες το χρόνο λόγω των δικαστικών διακοπών, με αποτέλεσμα όντως να πρέπει να κοστολογήσουμε την φωτοτυπία πιο ακριβά σε σχέση με συναδέλφους μας που έχουν πόστα απέναντι από Πανεπιστημιακές Σχολές οι οποίοι μάλιστα εμπορεύονται και άλλα προϊόντα , με τους οποίους άδικα συγκρινόμαστε. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τις τιμές σε άλλα δικαστικά μέγαρα τα οποία λειτουργούν κάτω από το ίδιο καθεστώς είναι διπλάσιες από τις τιμές που πουλάμε σήμερα πχ Δικαστικό μέγαρο Πειραιά 0,15 λεπτα, Εφετείο Αθηνών 0,8 λεπτά.

6. Ας μας εξηγηθεί πως μπορεί κάποιος να ανταποκριθεί στο ληστρικό μίσθωμα που ζητείται, να πληρώσει τους φόρους του, τον ΕΦΚΑ να πληρώσει προμηθευτές και στο τέλος ότι μείνει, δηλαδή ξεροκόμματα, να ταΐσει την οικογένεια του. Ισοπέδωση προς τα κάτω, όπως σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες;

7. Θέλουμε να συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό, εάν κριθεί με τελεσίδικη απόφαση ότι έχει αρμοδιότητα το ΤΕΘΑ, που κατά τη γνώμη μας δεν έχει, αλλά με δίκαιους όρους στους οποίους θα μπορεί να ανταποκριθεί αδιακρίτως ο κάθε Έλληνας πολίτης.Σήμερα ξεκινάμε ένα αγώνα μέχρις εσχάτων για τον οποίο επιζητούμε την κατανόησή και στήριξή σας. Δεν θέλουμε να δυσχεράνουμε το έργο των μαχόμενων δικηγόρων, αλλά μέχρι να δικαιωθούμε δικαστικά, είμαστε υποχρεωμένοι να αναπτύξουμε συλλογική αντίδραση έναντι ενός οργανωμένου σχεδίου ανατροπής της ζωής μας.Για το λόγο αυτό και προς διευκόλυνσή σας, ενημερώνουμε για τις αγωνιστικές μας δράσεις:

ΣΧΟΛΙΑ (20)

ασε μας ρε ζωη

αρκετα εφαγες Ζωη τοσα χρονια που χες το μονοπωλιο στην ευελπιδων!! Τωρα βεβαια σε χαλασε που θα χασεις το βαζο με το μελι ε;;;

προς Ζωη

πως φαινεται οτι ανηκεις σε αυτους που τα τσεπωνουν απο το μονοπωλιο των φωτοτυπιων και επειδη γινεται αξιοκρατια με αυτο τον διαγωνισμο νιωθεις οτι θα χασεις τον θρονο σου..ολοι ξερουμε με τι λαμογιες πηρατε αυτες τις θεσεις και ποσο χρεωνετε για καθε φωτοτυπια και τι κονοματε στο συνολο.Τωρα για αυτα που λες οτι βοηθας στο κλαδο των δικηγορων με τις γνωριμιες και το νερο που προσφερεις ειναι τουλαχιστον φαιδρα!! Οποιος εχει δουλεψει στην ευελπιδων ξερει τι ποιοτητα ανθρωπων ειστε...για μια απλη ερωτηση που σας κανουν εκει καποιοι ανθρωποι το μονο που ξερετε ειναι να γκρινιαζετε και να βριζετε οτι δν ειστε γραφειο πληροφοριων και αν τολμησουμε να παραπονεθουμε για την ακριβεια των φωτοτυπιων μονο που δν μας δερνετε! ελεος πια με την φαμπρικα των φωτοτυπιων!!

Ζωη

Ενδιαφέρουσες οι απόψεις παραπάνω δεν λέω. Ειδικά από ένα κλάδο όπως είναι οι δικηγόροι η οποίοι βγάζουν στην πλειοψηφία τους αρκετά χρήματα και τιμολογούν το 1/10 αυτών γιατί θέλουν να διατηρήσουν την απαλλαγή από την φορολογία. Ενδιαφέρουσα άποψη από έναν κλάδο που στην πλειοψηφία του για ένα ραντεβού χρεώνει αδρά απλά για να ακούσει, πολύ ενδιαφέρουσα άποψη από τον κλάδο που η εφορία και τα ελεγκτικά όργανα έβαλαν στην πρώτη γραμμή για ελέγχουν και ανακαλύψανε το μισό ΑΕΠ της χώρας σε μη δηλωμένα χρήματα. Έτσι λοιπόν όταν δεν αποτελούμε την φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα να μην κουνάμε το δάχτυλο σε ανθρώπους, που μας έδωσαν ένα σκαμπό να κάτσουμε όταν κουραστηκάμε, ένα ποτήρι νερό όταν από το άγχος μας ήρθε σκοτοδίνη, που μέχρι και δανεικά μας δώσανε για να πληρώσουμε το γραμμάτιο. Το δεκάλεπτο λοιπόν κύριοι κύριοι κριτές, θρέφει την οικογένεια τους, τα φάρμακα τους, γιατί μάλλον δεν έχει μπει στον κόπο να δείτε πόσο ανθιυγιεινή είναι αυτή η δουλειά, σπουδάζει τα παιδιά τους και οι γνωριμίες των χρόνων σας φέρνουν πελάτες. Ελπίζω και εσάς όταν σας στερήσουν όσα μοχθήσατε, να έχετε την ίδια άποψη και να βρεθούν κάποιοι να σας κρίνουν αντίστοιχα.

Ζωη

Ενδιαφέρουσες οι απόψεις παραπάνω δεν λέω. Ειδικά από ένα κλάδο όπως είναι οι δικηγόροι η οποίοι βγάζουν στην πλειοψηφία τους αρκετά χρήματα και τιμολογούν το 1/10 αυτών γιατί θέλουν να διατηρήσουν την απαλλαγή από την φορολογία. Ενδιαφέρουσα άποψη από έναν κλάδο που στην πλειοψηφία του για ένα ραντεβού χρεώνει αδρά απλά για να ακούσει, πολύ ενδιαφέρουσα άποψη από τον κλάδο που η εφορία και τα ελεγκτικά όργανα έβαλαν στην πρώτη γραμμή για ελέγχουν και ανακαλύψανε το μισό ΑΕΠ της χώρας σε μη δηλωμένα χρήματα. Έτσι λοιπόν όταν δεν αποτελούμε την φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα να μην κουνάμε το δάχτυλο σε ανθρώπους, που μας έδωσαν ένα σκαμπό να κάτσουμε όταν κουραστηκάμε, ένα ποτήρι νερό όταν από το άγχος μας ήρθε σκοτοδίνη, που μέχρι και δανεικά μας δώσανε για να πληρώσουμε το γραμμάτιο. Το δεκάλεπτο λοιπόν κύριοι κύριοι κριτές, θρέφει την οικογένεια τους, τα φάρμακα τους, γιατί μάλλον δεν έχει μπει στον κόπο να δείτε πόσο ανθιυγιεινή είναι αυτή η δουλειά, σπουδάζει τα παιδιά τους και οι γνωριμίες των χρόνων σας φέρνουν πελάτες. Ελπίζω και εσάς όταν σας στερήσουν όσα μοχθήσατε, να έχετε την ίδια άποψη και να βρεθούν κάποιοι να σας κρίνουν αντίστοιχα.

Θεοδωρος

σπάει άλλο ένα απόστημα

Νικόλαος Τροχανάς

να κοβανε και καμια αποδειξη τοσα χρονια..μονο μετα απο αίτηση.τωρα τι να κάνουμε ήρθαν χαλεποι καιροι, περασαν οι καιροι των παχεων αγελάδων

προς γιαννη

μια χαρα αποψη ειναι, εαν εσενα δεν σου κοβει.. προβλημα σου

νικος

φανταζομαι εσυ εισαι ενας απο αυτους που κονομανε απο το μονοπωλιο της φωτοτυπιας,καλα τους κανουνε..διαγωνισμο με αξιοκρατια..αντε γιατι μαθανε και αυτοι στο καθησιο και στην κονομα...

ΝΙΚΟΣ

επιτελους ενας σωστος διαγωνισμος. οι φωτοτυπαδες κανουν χρηση δημοσιου χωρου χωρισ να πληρωνουν ενοικιο. δεν πληρωνουν καν το ρευμα που καινε τα μηχανηματα τους. ποιος αλλος ελευθερος επαγγελματιας εχει αυτα τα οφελη που τον τρωνε καθε μηνα τα παγια εξοδα??? γι αυτο τωρα αντιδρουν. δεν τους διωχνει κανεις. μπορουν να συμμετεχουν στο διαγωνισμο

Κωστας

Καλά τα λες Νίκο, αλλά να σκεφτούμε όπως γράφει και η ανακοίνωση μπήκανε με την άδεια και τις υπογραφές του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας ΔΣΑ. Τα ποσά αν είναι αυτά είναι πραγματικά πολύ μεγάλα για να κάνει μια επιχείρηση βιώσιμη. Στο φινάλε δεν φταίνε και οι άνθρωποι αυτοί τώρα να τους διώξουν ο ΔΣΑ πρέπει να πληρώσει.

DC

Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι κηφήνες υπάλληλοι των φωτοτυπίων στα δικαστήρια που πληρώνονται για να καθονται αφού τα φωτοτυπικα μηχανήματα που χειρίζονται (με μόνιμο μισθό) είναι μόνιμα εκτός λειτουργίας και χαλασμένα.... Οποίος θέλει και χρειάζεται φωτοτυπίες σε ιδιωτικά φωτοτυπαδικα πάει

Ηλιας

Ξαναδιάβασε το άρθρο μήπως καταλάβεις πως δεν μιλάει για τους δικαστικούς υπαλλήλους, αλλά για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται τα τελευταία 30 χρονια στα δικαστήρια

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sylsynt0

Μείζον πολιτικό γεγονός ο όγκος του συλλαλητηρίου - Ούτε τα όσα λέει η αστυνομία για τον αριθμό των διαδηλωτών ούτε η προσπάθεια στιγματισμού μπορούν να το ακυρώσουν - Οι μεθοδεύσεις του Μαξίμου για οξύτατη πολιτική πόλωση

35