«Χιούμορ» Τσαβούσογλου - Κοτζιά με τα τουρκικά μαχητικά: «Μην ανησυχείτε, δεν στοχεύουν εσάς» - «Νόμιζα ότι είναι ελληνικά»

«Χιούμορ» Τσαβούσογλου - Κοτζιά με τα τουρκικά μαχητικά: «Μην ανησυχείτε, δεν στοχεύουν εσάς» - «Νόμιζα ότι είναι ελληνικά»

Ο διάλογος Τσαβούσογλου-Κοτζιά, όταν άκουσαν τα τουρκικά μαχητικά να κάνουν χαμηλή πτήση... πάνω από τα κεφάλια τους, την ώρα των κοινών τους δηλώσεων στη Σμύρνη - Το «μίνι» διπλωματικό επεισόδιο και η βόλτα στη Σμύρνη

kotzias_cavusoglu_arthro
«Μην ανησυχείτε, δεν σημαδεύουν εσάς»: με αυτή τη φράση θέλησε να... αστειευτεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όταν, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Έλληνα ομόλογό του, ακούστηκαν τουρκικά μαχητικά σε χαμηλή πτήση, καθώς έκαναν πρόβες εν όψει των εκδηλώσεων για την καταστροφή της Σμύρνης.

«Νόμιζα ότι είναι της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας» επιχείρησε επίσης να αστειευτεί ο κ. Κοτζιάς, απαντώντας στον Τούρκο ΥΠΕΞ. 
Συνάντηση Κοτζιά-Τσαβούσογλου στη Σμύρνη

Μετά τα γέλια, πάντως, ακολούθησε ένα... μίνι διπλωματικό επεισόδιο, που σημάδεψε την τελετή εγκαινίων του ανακαινισμένου κτιρίου του Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πήρε πρώτος το λόγο, υπογραμμίζοντας: «Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο χώρες που τις συνδέει η γεωγραφία και η ιστορία. Εκπροσωπούμε δύο μεγάλους πολιτισμούς. Και οι δύο χώρες έχουν αμέτρητα πολιτιστικά μηνύματα. Οι γλώσσες μας μοιράζονται πάνω από 5.000 λέξεις. Αυτά φέρνουν κοντά τους λαούς μας. Από καιρού εις καιρόν δεν μπορούμε να τα βρούμε, οι σχέσεις μας περνούν ταραχώδεις μέρες. Δεν είναι μυστικό οι διαφορές μας, αλλά εμείς βλέπουμε τη συνεργασία και το διάλογο ως λύση και δεν θα επιτρέπαμε σε πραξικοπηματίες που θα είχαν στοχεύσει την Ελλάδα να βρουν καταφύγιο στη χώρα μας».

Ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε: «Εμείς σταθήκαμε στο πλευρό της Τουρκίας στο πραξικόπημα». Κι επισήμανε ότι παρά τα προβλήματα στις διμερείς σχέσεις, καταβάλλονται προσπάθειες για τη βελτίωσή τους.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, μετά το διπλωματικό επεισόδιο στα εγκαίνια του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη, αποφάσισαν να περπατήσουν στην παραλία της Σμύρνης. Στη xαλαρή αυτή βόλτα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συνομίλησαν με πολίτες, έβγαλαν selfies, μοίρασαν χειραψίες και χαμόγελα.

Σε κάποιο από τα παραλιακά μαγαζιά της Σμύρνης προσέφεραν στους δύο υπουργούς ένα... κουλούρι, το οποίο ευχαρίστως πήρε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το έκοψε με τα χέρια και το μοιράστηκε με τον Νίκο Κοτζιά. Λίγο παρακάτω συνάντησαν ένα ζευγάρι νεαρών, που έπαιζαν τάβλι και ο Νίκος Κοτζιάς έσπευσε να υποδείξει κινήσεις στους «αντιπάλους».

Σε ιδιαίτερα ευχάριστη διάθεση, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών δεν δίστασε, μπροστά στις κάμερες, να πειράξει ένα κοριτσάκι: έβαλε το δάχτυλό του στο στόμα και έκανε... «πλοπ».

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης