Βρούτσης: «Τα επτά ψέματα του Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο»

4069257

Ο τομεάρχης Εργασίας απαρίθμησε τους επτά τομείς στους οποίους  αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας τον για τακτική αλλοίωσης της αλήθειας

«Ο κ. Τσίπρας, με την προσφιλή του τακτική αλλοίωσης της αλήθειας, προσπάθησε να εξωραΐσει την τραγική οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει -με αποκλειστική δική του ευθύνη- τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα:

1. Για το κοινωνικό κράτος

Του θυμίζουμε ότι η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση, που δημιούργησε υγιείς βάσεις και ένα σύγχρονο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έγινε το 2013 με την καθιέρωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ): αυτό, δηλαδή, που τότε καταδίκαζε, κατήγγειλε και καταψήφισε αποκαλώντας το παγίδα φτώχειας. Σήμερα το επικαλείται ως επιτυχία του -αφού πρώτα το μετονόμασε- και αφού βέβαια καθυστέρησε για δύο ολόκληρα χρόνια την εφαρμογή του, στερώντας το από όσους το είχαν ανάγκη.

2. Για την αποκλιμάκωση της ανεργίας

Του θυμίζουμε ότι η ανεργία σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο τον Σεπτέμβριο του 2013 στο 27,8% (και όχι το Δεκέμβριο του 2014 όπως είπε στο Υπουργικό συμβούλιο). Με στοχευμένες πολιτικές και μεταρρυθμίσεις θέσαμε την ανεργία σε τροχιά ταχείας αποκλιμάκωσης -ήδη τον Ιανουάριο του 2015 είχε πέσει στο 25,7%. Η αποκλιμάκωση αυτή φρέναρε από την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Φέτος, ύστερα από τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ανεργία αναμένεται να διαμορφωθεί στο 19.9%, δηλαδή ακριβώς 4 μονάδες υψηλότερα από όσο θα ήταν σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018 (15,9%), αν βέβαια δεν είχε μεσολαβήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

3. Για την αδήλωτη εργασία

Του θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, η αδήλωτη εργασία τον Φεβρουάριο του 2013 ήταν στο 40,5% και με τη συνεκτική πολιτική μας (μείωση εισφορών, υψηλά πρόστιμα για αδήλωτη εργασία, επιχειρησιακό σχέδιο ΑΡΤΕΜΙΣ και την ηλεκτρονική ασπίδα για τους εργαζομένους ΕΡΓΑΝΗ), τη μειώσαμε το Δεκέμβριο του 2014 στο 13,8%.
Το Δεκέμβριο του 2017 διαμορφώθηκε στο 11,7%. Δηλαδή σε διάστημα 3 ετών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μειώθηκε μόνο 2 μονάδες -στα όρια του στατιστικού λάθους- ενώ από το 2013 έως το 2014 είχε μειωθεί κατά 26,7 μονάδες!

4. Για τις εργασιακές σχέσεις

Του θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ -που τώρα διαφημίζει και επικαλείται- μέχρι το τέλος του 2014 κυριαρχούσε η πλήρης απασχόληση έναντι της μερικής και της εκ περιτροπής απασχόλησης.

Από το 2015, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπήρξε η απόλυτη ανατροπή, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά την κυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης: οι προσλήψεις με ευέλικτες μορφές απασχόλησης έφτασαν το 55% έναντι 45% που αφορά τις προσλήψεις πλήρους απασχόλησης.

5. Για τους χαμηλούς μισθούς στη μισθωτή απασχόληση

Μιλάει αυτός που δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ; Του θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, 1 στους 3 εργαζόμενους απασχολείται με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση με μέσο καθαρό μισθό 317,6€ μηνιαίως. Ενώ ο μέσος μηνιαίος μισθός για 2,1 εκατομμύρια εργαζόμενους διαμορφώνεται στα 780,5€.

6. Για τον κατώτατο μισθό

Του θυμίζουμε ότι η προσδοκώμενη αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, που πρέπει να συντελεστεί μέσα στο 2018, δεν είναι δική του απόφαση. Είναι δρομολογημένη ήδη από το 2013 με τον καινοτόμο νόμο 4172, με τον οποίο για πρώτη φορά δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Έναν νόμο που ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε και καταψήφισε στη βουλή, εξαγγέλλοντας την κατάργηση του νόμου και διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 751€ από το 2015.

7. Για την αύξηση μισθών μέσα από την επαναφορά των ΣΣΕ

Συλλογικές συμβάσεις εργασίας (π.χ. κλαδικές, όμοιο-επαγγελματικές), συνεχίζουν να συνάπτονται όλα τα χρόνια της κρίσης. Η δε αύξηση των μισθών θα είχε ήδη συντελεστεί από το 2015 αν δεν είχε υπογράψει ο κ. Τσίπρας το 3ο αχρείαστο μνημόνιο. Συνιστά δε πρόκληση να μιλά ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση λίγων ευρώ στους μισθούς, τη στιγμή που με τις αλλεπάλληλες μειώσεις του αφορολογήτου που ψήφισε -ήδη από το 2016 στα 8.636€, ενώ από το 2020 στα 5.681€, από 9.545€ το 2014- όλοι οι χαμηλόμισθοι στη χώρα μας θα χάσουν έναν ολόκληρο μισθό».

ΣΧΟΛΙΑ (17)

!!

το έχετε χάσει το παιγνίδι οριστικά μεγάλε. Ο λόγος από το 15 και μετά είναι ανήθικα καταγγελτικός και υπονομευτικός στα συμφέροντα της χώρας. Η λέξη που έχει κολλήσει στη γλώσσα σας είναι "ψέμα"!!!!!!!!!!Δεν υπάρχει φράση, δεν υπάρχει μέρα, δεν υπάρχει ομιλία που να μη μιλάτε αενάως με τη λέξη ψέμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ο τσίπρας βλέπει 100 χρόνια μπροστά από εσάς που είστε αγκυλωμένοι στο χθες και θέλετε με κάθε αθέμιτο μέσο να επανέλθετε στην εξουσία για να ξαναφάτε, να φάτε, να φάτε, να φάτε, να φάτε,να φάτε, να φάτε, να φάτε, να φάτε,να φάτε, να φάτε, να φάτε, να φάτε,,,, γιατί πολύ σας έλειψε η κουτάλα.... Αλλά ο λαός σας περιμένει για να σας ξαναδώσει ισχυρότατο χαστούκιον για να συνέλθετε...και φυσικό με νέο αργηγό έκτοτε....

Ποιος μιιλαει !!!!!

Ο ξευτηλας!!!!!!ναι αυτος οπου κατακρεουργησε συνταξεις μισθους δωρα και κυκλοφορει ακομα;;;;; Ροχαλες ρε απατεωνα!!

Μπραβο .

Εξ αιτιας ενενήντα τοις εκατο. ,αυτου του τοτε υπ.εργασιας , αντιπαθεστατος και στη μαπα και στη φρασεολογια, κερδισε ο συριζα. Εκοψε τα εφαπαξ ο δημιος. Και παλι εξ αιτιας του του κ. Τομεαρχη αυτουνου θα ξανακερδισει ο κεντρωος πια ΣΥΡΙΖΑ. !

!!!!!!!!!!

Σώπα. .... !!!!!!!!!!! Τι μου λες !!!!!!

Αληθειες

Ποπη@ κουράγιο έχει πολύ πόνο η εκλογές είναι κοντά θα φάτε μαυρο για 200 χρόνια. Αριστερόστροφοι Φασίστες

ΚρΗτικός

Κύριε Βρούτση, σας παρακολουθώ και πάντα μιλάτε με επιχειρήματα και νούμερα. Θα ήθελα κάποια στιγμή να μας αναλύσετε τι έγινε τον Φεβρουάριο του 2015 , όταν Τσιπρας και Βαρουφάκης επέστρεψαν τα 11,9 δις και στην συνέχεια είχαμε τα capital controls ! Θα λογοδοτήσουν ποτέ για αυτό ?

Ilias

Πρέπει να περνάς πολύ άσχημα ΠΟΠΗ !!!!!! Έχεις μεγάλη πίκρα από την αριστερή κυβέρνηση!!!! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχ πολύ πόνο και που να δεις στις εκλογές!!!!!

Πόπη

Βάστα μέχρι τις εκλογές και θα δεις πανηγύρι. Σε περιμένουμε στις πλατείες να χορέψεις με το λαό.

Βαλεντίνη

Βρουτση , αυτός πάλι καθαρή θα τη βγάλει . Τα μάζεψε χοντρά από το λαό και θα αρχίσει να μοιράζει επιδόματα . Τα κανόνισε και με τη Μέρκελ για τις συντάξεις , προκειμένου να κλείσει το Μακεδονικό και θα σου στείλει πεσκέσι τις μειώσεις. Κοίταξε εσύ τι θα κάνεις , μπας και ξελασπώσουμε. Διαφορετικά θα μας πάρει ο διάολος όλους . Τα μάτια σας δεκατέσσερα.. .... Ο Τσίπρας είναι παμπόνηρος !!!! Όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ είναι εκεί ... Αυτοί ξέρουν από εκλογές , από αλχημείες , τα πάντα. Εγώ σου εγραψα σε κάποιο άρθρο όπου δεν μπήκε κανείς. Εσύ όμως πιστεύω να το διάβασες. Δώστε τέλος σ' αυτό το μαρτύριο , δεν πάει άλλο.... Μετά θα συμβούν άσχημα πράγματα στη χώρα , να το θυμάσαι !!!!!!!!

Το μεγαλυτερο Ψεμα ειναι το Σκοπιανο Ζητημα

Πλεον το αποκλειστικο προβλημα των κλεφτρονιων σκοπιων το κανατε προβλημα Της Ελλαδος; Ποιος θα λυσει πλεον το νεο μειζων προβλημα της Ελλαδος;

Πόπη

Αντιπολίτευση από τα πανηγύρια......................

Απόδημος

Μακάρι να ηταν - κυβέρνηση για τα πανηγύρια, και ακόμα πολύ μα πολύ παραπέρα, που την ψηφισε λαός για τα πανηγύρια, δεν θέλει αντιπολίτευση που να μην είναι για τα πανηγύρια.

Φιφης

Ποιο πανηγύρι από την κυβέρνηση σου Ποπάρα δεν γίνεται ,δεν υπάρχει δηλαδή . Τσίρκο Μεντράνο , ξεφτιλισμένοι άνθρωποι , καρναβάλια..

αιντε

@ΠΟΠΑΡΑ...ΣΑΝ ΦΑΣΙΣΤΕΡΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.....ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ....

125

Μονο 7; Ποσες λεξεις ειπε;

521

368 λέξεις....έχεις κάποιο πρόβλημα γκασμά μου?

Στυλιανός

Ο ψεύτης και κλέφτης το πρώτο χρόνο ( πρώτη φορά ψευτοαριστερά ) χαίρεται !! Έρχονται οι εκλογές και θα δείξει εάν η παροιμία έχει βάση αλήθειας !!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

690_fa83d939-c781-47fb-bc2a-ef314c462144

«Η είδηση είναι ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία» αναφέρει η Πειραιώς για το τηλεφώνημα του Παύλου Πολάκη στον Γιάννη Στουρνάρα

2
stournaras_polakis_art2

Ωμή παρέμβαση ενός υπουργού στο έργο της ανεξάρτητης Τράπεζας της Ελλάδος - Τον εκβιάζει ότι θα πάει στο γραφείο του και θα μείνει εκεί, μέχρι να διατάξει έρευνα και για άλλα δάνεια, εκτός από το δικό του, από την Attica Bank - Έδωσε στη δημοσιότητα επιλεκτικά μέρη της συνομιλίας τους - ΝΔ: Εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια, να παρέμβει η Δικαιοσύνη

111
mitsotakis_me_bankers_3

Η πρόταση του προέδρου της ΝΔ: για όσους πολίτες ήταν κατά την τελευταία τριετία συνεπείς στην αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων, να υπάρχει ως επιβράβευση μια εύλογη μείωση επιτοκίου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα

33
tsipras_anas

Ο πρωθυπουργός σχολίασε την είσοδο των κ.κ. Μωραΐτη και Τόλκα στο κυβερνητικό σχήμα – Οι δύο υφυπουργοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έδωσαν θρησκευτικό όρκο, έναντι των προερχόμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν πολιτικό όρκο

68