Βερολίνο: «Η Μέρκελ στηρίζει τη συμφωνία ανάμεσα στη «Μακεδονία» και την Ελλάδα»!

8cb3354dc18815c0e9200a27a2df3f76_XL

Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον Ζαεφ και στη σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης υπογραμμίζεται το έντονο ενδιαφέρον της Γερμανίας για την ευρωπαϊκή και ατλαντική προοπτική της χώρας - Ενημερώθηκε για την πορεία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος 

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε εχθές ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα την σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της γείτονος, η Καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε υποστήριξη στις προσπάθειες της κυβέρνησης της πΓΔΜ για ενίσχυση της ευρωπαϊκής και ατλαντικής προοπτικής της χώρας.

"Η Καγκελάριος Μέρκελ επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Γερμανίας στην επιτευχθείσα συμφωνία ανάμεσα στην "Μακεδονία” και την Ελλάδα, η οποία επιλύει την πολυετή διαφορά που αποτελούσε το βασικό εμπόδιο για την ένταξη της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας” στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Σε αυτήν την κατεύθυνση, υπογραμμίστηκε από κοινού ότι το δημοψήφισμα αποτελεί κορυφαία δημοκρατική πράξη και αντανάκλαση της απόφασης των πολιτών για το μέλλον της χώρας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, σημειώνεται ότι ο Ζάεφ ενημέρωσε τη Μέρκελ σχετικά με την πορεία της προετοιμασίας του δημοψηφίσματος και τόνισε ότι η κυβέρνησή του "είναι έντονα προσηλωμένη στην διαμόρφωση δίκαιων, δημοκρατικών και διαφανών συνθηκών για την υλοποίηση της δημοκρατικής έκφρασης των πολιτών".

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ τόνισε ότι η κυβέρνησή του συνεχίζει της μεταρρυθμιστικές προσπάθειες για την υλοποίηση των προϋποθέσεων που έθεσε τον Ιούνιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ιδιαίτερα στους τομείς του κράτους δικαίου, της δημόσιας διοίκησης, των υπηρεσιών πληροφοριών και της αντιμετώπισης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Τέλος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, συζητήθηκαν συγκεκριμένα βήματα για την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας πΓΔΜ-Γερμανίας, καθώς και άλλα διμερή και περιφερειακά θέματα.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (32)

Κωστας

Όλος ο κόσμος την στηρίζει , μόνο η ΝΔ όχι..όλος ο κόσμος συγχαίρει τους δυο ηγέτες για την διορατικότητα τους,για την επιτέλους λύση σε ένα θέμα που μας πήγαινε όλους πίσω..

Που είναι το παράξενο;

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν λέει ότι οι Γερμανοί δεν θα μπορούν να λένε τη Μακεδονία όπως γουστάρουν αυτοί. Αν η Ελλάδα θέλει οι Γερμανοί να τη λένε "Nordische Mazedonien" ή "Severnamacedonia, ενιαίο και αμετάφραστο", θα πρέπει να το διαπραγματευτεί σε διμερές επίπεδο με τη Γερμανία. Και αν ο Σκοπιανός έχει "δεσμευτεί" για το "Βόρεια Μακεδονία", αυτό δεν ισχύει για το υπόλοιπο κόσμο, και προφανώς δεν θα τρέξει ο Ζάεφ να τους διορθώσει. Ας προσέχατε τι υπογράφατε, γατάκια.

OΛΟΙ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ...

...στις 8 Σεπτεμβριου να ξεκαθαρισουμε στην φραου Μερκελ και το ξεβρακωμενο τσιρακι της οτι η ΠΡΟΔΟΣΙΑ της Μακεδονιας απο την ελληνοφωνη συμμορια των ασπονδυλων κατσαπλιαδων της ΦαSSιστερας ειναι ΑΚΥΡΗ στη συνειδηση του Ελληνικου λαου...

Γεώργιος Βλάχος

Αργά αλλά σταθερά, κάθε λίγο και λιγάκι ξεπετάγονται οι σωματοφήλακες του γίγαντα της προδοσίας κ. Τσίπρα και προτάσσουν τα στήθη τους σαν είδος ασπίδας για να τον προστατέψουν από τις ακατάπαυστες κωλοτούμπες του και την μανία του να μήν τηρεί τις υποσχέσεις του στον Ελληνικό λαό. Σύμφωνα με την άποψη του κ. Μηταφίδη μετά την επιστροφή του μάγου της καταστροφής στην Ιθάκη ακολουθεί η εξόντωση των μνηστήρων. Δηλαδή μας λέει ο κ. Μηταφίδης ότι ο αρχηγός του θα εξοντώσει τους δανειστές του. Αλλά έλεγε και άλλα κάνει. Είχε υποσχεθεί, πάντα, προεκλογικά, ότι οι λεβέντες Κρητικοί λυράρηδες θα παίζουν τον Πεντοζάλη για να χορεύουν οι δανειστές μας, μέχρι τελικής πτώσης. Δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο, δεν παίζουν οι Κρήτες λυριτζήδες γιατί εξαντλήθηκε η αντοχή των Ελλήνων. Ο Τσίπρας δεν βλέπει δεν ακούει τα βάσανα του λαού διότι χαριεντίζεται με τους μνηστήρες ή δανειστές και υπογράφει ότι του παραθέτουν. Δεν υπογράφει μόνο ο ίδιος και το κόμμα του. Το ίδιο κάνουν και οι ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση της καταστροφής ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και έτσι πρόδωσαν και οι δύο, Τσίπρας και Καμένος και οι ακολουθοί τους και εκχωρήσαν την Μακεδονία στους πανέξυπνους και μαχητικούς και συμπαθητικούς Σλάβους γείτονές μας. Τι σημαίνει η μεγαλοπρεπής δωρέα της φραγκόκοτας θα το ζήσουν μελλοντικά οι επόμενες γενιές. Η πολύπλευρη ελληνική εξωτερική πολιτική της φραγκόκοτας προσβάλλει τους νεκρούς του Μακεδονικού Αγώνα. Είναι λοιπόν εύλογο ότι αν στίς επόμενες εκλογές, όπως αναμένεται, πέσει κυβέρνηση της προδοσίας, θα πρέπει να τιμωρηθούν με απόφαση των δημοκρατικών, ελεύθερων και ανεξάρτητων δικαστηρίων της πατρίδας μας. Η πρώτη δόξα της Ελληνικής δικαιοσύνης ήταν όταν ο Αναστάσιος Πολυζωίδης από το ΜΕΛΕΝΙΚΟ της Β.Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (σας λέει κάτι ο χώρος γέννησης Β.Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;) ως Πρόεδρος του Δικαστηρίου βοηθούμενος από τον Γεώργιο Τερτσέτη απο την Ζάκυνθο, αρνήθηκέ να υπογράψει την θανατική καταδίκη του Θεόδωρου Κολοκτρώνη και του Δημήτριου Παπλούτα. Αυτές τις καταδίκες τις ξεπεράσαμε. Μία επιμέρους τιμωρία με δικαστική απόφαση για την συμμετοχή των υπευθύνων στη μέγιστη και πρωτάκουστη Προδοσία πρέπει να υπάρξει διότι θα έχει και διδακτικό χαρακτήρα, προς αποφυγή μελλοντικών εφιαλτισμών.

Οι

Γερμανοί είναι φιλοι μας.Μας αγαπάνε οι Γερμανοί τόσο πολύ που μας έδωσαν και το νόμισμά τους.

Reality check

Όχι μόνο η Γερμανία, που στο κάτω κάτω αναγνωρίζει επίσημα μόνο το πΓΔΜ, αλλά φυσικά ανεπίσημα κι αυτή αποκαλεί τη χώρα Μακεδονία... Από την άλλη, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Σερβία κι άλλες 140 χώρες την αναγνωρίζουν επίσημα με το σκέτο Μακεδονία, γι αυτό και το Βόρεια Μακεδονία θα είναι πρόοδος.

Severna

για να μην ξεχνάμε πόσο ψέμα μας λέγανε μήνες,ή θέλατε gorna,αμετάφραστα.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Πολεμησαμε με τις μικρες δυναμεις μας ολες τις καταστροφικες κοσμοθεωριες των Γερμανων και αυτους που τις εξεφραζαν,φασιμο,ναζισμο,κομουνισμο,αλλα και με τις μεγαλες δυμαμεις και αξιες που ακομη εμπνεει ο ελληνικος πολιτισμος παγκοσμιως, απετραπη η επικρατηση στον κοσμο της γερμανικης βαρβαροτητας, και γι αυτο εχουν απωθημενο τους οι Γερμανοι, να τιμωρησουν τους Ελληνες Οσον αφορα ομως τους προγονους των Ελληνων, το μονο που μπορουν να κανουν ειναι να τεμαχισουν τον Ελληνισμο σε ιστορικες περιοδους και γεωγραφικες περιοχες και να χαριζουν στους γειτονες και στους συγγενεις τους, καθε φορα και απο ενα κομματι Ετσι στηριζουν σημερα τα Σκοπια και ετσι δημιουργηθηκαν τα κρατη ''κατασκευασματα'' στον ελληνικο Χωρο Οι αλλες τους προσπαθειες και θεωριες να υποβαθμισουν την κυριαρχια του ελληνικου Πολιτισμου δεν τους βγηκαν και πληθος επιστημων σημερα τις διαψευδουν και τις γελοιοποιουν!

Εντολή είναι

Δική της διαταγή στον Τσίπρα είναι. Η τελευταία αποστολή που του έχει ανατεθεί είναι η προδοσία της Μακεδονίας και μετά αφού του δώσουν τα λεφτά θα τον ρίξουν. Ευχαριστημένοι οι Γερμανοί ευχαριστημένος και με γεμάτες τσέπες ο Τσίπρας.

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ

ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΠΡΕΣΒΕΥΣΑΤΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

το χριστοφορακο αναμενουμε να λογοδοτησει

Γερμανοι ισον επαγγελματιες εκβιαστες Τι να πω για οσους λαδωσε ο χριστοφορακος!! Ηθικοι αυτουργοι δολοφονιων αυτοκτονιων Τι να πω!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

10
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

27
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

17