ΝΔ: Ακόμη και ανασχηματισμό της κυβέρνησής του αδυνατεί να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας

ΝΔ: Ακόμη και ανασχηματισμό της κυβέρνησής του αδυνατεί να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας

«H μόνη θετική υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον τόπο είναι να προσφύγει άμεσα σε εκλογές», υποστηρίζουν γαλάζιοι αξιωματούχοι – Δριμύ κατηγορώ από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη για το πρωθυπουργικό διάγγελμα «του διχασμού και των ψεμάτων»

anea-dimokrateia-grafeia
Στην αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα «να μετακινήσει έστω και ένα κεντρικό στέλεχος της κυβέρνησης του» αποδίδουν στην αξιωματική αντιπολίτευση τις διαρροές για αναβολή του κυβερνητικού ανασχηματισμού που ακολούθησαν το πρωθυπουργικό διάγγελμα «του διχασμού και των ψεμάτων» για την (υποτιθέμενη) έξοδο από τα Μνημόνια.

Ο κ. Τσίπρας αδυνατεί ακόμη και να κάνει ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, υπογραμμίζουν αξιωματούχοι της Πειραιώς, «κάτι που καταδεικνύει την έλλειψη ισχύος του ακόμη και μέσα στο ίδιο του το κόμμα», όπως υποστηρίζουν.

Επισημαίνουν ότι «η χώρα δεν μπορεί να περιμένει τίποτα πια από τον κ. Τσίπρα και από την κυβέρνησή του» και συμπληρώνουν: «Έχουν αποδείξει πια ότι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα, διότι απλούστατα η ιδεοληψία τους δεν επιτρέπει στη χώρα να βρεθεί σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης».

Κατά την εκτίμηση νεοδημοκρατικών παραγόντων, «μόνος στόχος του ανασχηματισμού, όποτε και αν γίνει, είναι να πάρουν μια μικρή ακόμη παράταση καθώς ξέρουν ότι οι εκλογές αργά ή γρήγορα θα γίνουν». Οι ίδιοι, ωστόσο, αντιτείνουν ότι «η μόνη θετική υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον τόπο ο κ. Τσίπρας είναι να προσφύγει άμεσα σε εκλογές. Είναι το μόνο χρήσιμο που μπορεί πλέον να κάνει για τη χώρα».

«Θλιβερή παράσταση»

Σε υψηλούς τόνους, εξάλλου, κινήθηκαν οι αντιδράσεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πρωθυπουργικό διάγγελμα από την Ιθάκη. «Ήταν μια ακόμη θλιβερή παράσταση του κ. Τσίπρα», σύμφωνα με την έκφραση που χρησιμοποίησε ο αρχηγός της ΝΔ στην απαντητική δήλωσή τους. «Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να εμμένει στο διχαστικό του λόγο», επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης. «Σκηνοθετεί και πάλι ψεύτικα γεγονότα, όπως έκανε το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι. Τότε που, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, άκουγε τις διαβεβαιώσεις των υπουργών του ότι όλα έβαιναν καλώς, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες Έλληνες καίγονταν. Γι’ αυτό, σε μια μόνο φράση έχει δίκιο. Οι Έλληνες δεν είναι λωτοφάγοι. Δεν θα ξεχάσουν ποτέ».

Όπως σχολιάζουν γαλάζιοι επιτελείς, ο κ. Τσίπρας κατέφυγε σε διάφορες ατυχείς αναφορές στην Οδύσσεια. «Ο συμβολισμός της Ιθάκης είναι λάθος: Δεν έχει φτάσει το τέρμα της διαδρομής. Από χθες τελείωσε η φτηνή χρηματοδότηση της χώρας, αλλά από σήμερα έρχονται και νέα σκληρά μέτρα και βαριές δεσμεύσεις που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας. Και αυτό συνέβη λόγω του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου του 2015 και της επιλογής του διαβόητου Γιάνη Βαρουφάκη».

Οι έπαινοι των ξένων και οι συντάξεις

Στην Πειραιώς υποστηρίζουν ότι οι θετικές δηλώσεις στις οποίες προβαίνουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καταδεικνύουν την ανακούφισή τους «καθώς η Ελλάδα έχει αναλάβει και νέες δεσμεύσεις χωρίς όμως να ζητάει άλλα δανεικά. Το πρόβλημα πλέον είναι μόνον της Ελλάδας και όχι δικό τους. Και αυτό καμία φιέστα δεν μπορεί να το κρύψει», σημειώνουν, κάνοντας λόγο για τέταρτο άτυπο Μνημόνιο που τώρα αρχίζει. «Με λιτότητα διαρκείας, νέες μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις φόρων και εισφορών, εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα και πολύ αυστηρή επιτήρηση», όπως συμπληρώνουν.

Ειδικά για τη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί γύρω από τις συντάξεις, στην Πειραιώς αναφέρουν ότι «η μείωσή τους έχει μόνο την υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου». Όταν η Νέα Δημοκρατία, προσθέτουν, κατέθεσε τη σχετική τροπολογία για τη μη μείωση, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την απέρριψαν.

Και καταλήγουν υποστηρίζοντας: «Ό,τι και να πει, ό,τι και να τάξει, ο κ. Τσιπρας δεν πείθει πια κανέναν. Οι εκλογές έρχονται και θα είναι αυτές που θα οδηγήσουν στη λύτρωση τους πολίτες και θα τιμωρήσουν σκληρά τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο που αντί για μια συγγνώμη για τα όσα προκάλεσαν στον τόπο εξακολουθούν να τους θεωρούν λωτοφάγους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης