ΝΔ: Ακόμη και ανασχηματισμό της κυβέρνησής του αδυνατεί να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας

anea-dimokrateia-grafeia

«H μόνη θετική υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον τόπο είναι να προσφύγει άμεσα σε εκλογές», υποστηρίζουν γαλάζιοι αξιωματούχοι – Δριμύ κατηγορώ από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη για το πρωθυπουργικό διάγγελμα «του διχασμού και των ψεμάτων»

Στην αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα «να μετακινήσει έστω και ένα κεντρικό στέλεχος της κυβέρνησης του» αποδίδουν στην αξιωματική αντιπολίτευση τις διαρροές για αναβολή του κυβερνητικού ανασχηματισμού που ακολούθησαν το πρωθυπουργικό διάγγελμα «του διχασμού και των ψεμάτων» για την (υποτιθέμενη) έξοδο από τα Μνημόνια.

Ο κ. Τσίπρας αδυνατεί ακόμη και να κάνει ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, υπογραμμίζουν αξιωματούχοι της Πειραιώς, «κάτι που καταδεικνύει την έλλειψη ισχύος του ακόμη και μέσα στο ίδιο του το κόμμα», όπως υποστηρίζουν.

Επισημαίνουν ότι «η χώρα δεν μπορεί να περιμένει τίποτα πια από τον κ. Τσίπρα και από την κυβέρνησή του» και συμπληρώνουν: «Έχουν αποδείξει πια ότι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα, διότι απλούστατα η ιδεοληψία τους δεν επιτρέπει στη χώρα να βρεθεί σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης».

Κατά την εκτίμηση νεοδημοκρατικών παραγόντων, «μόνος στόχος του ανασχηματισμού, όποτε και αν γίνει, είναι να πάρουν μια μικρή ακόμη παράταση καθώς ξέρουν ότι οι εκλογές αργά ή γρήγορα θα γίνουν». Οι ίδιοι, ωστόσο, αντιτείνουν ότι «η μόνη θετική υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον τόπο ο κ. Τσίπρας είναι να προσφύγει άμεσα σε εκλογές. Είναι το μόνο χρήσιμο που μπορεί πλέον να κάνει για τη χώρα».

«Θλιβερή παράσταση»

Σε υψηλούς τόνους, εξάλλου, κινήθηκαν οι αντιδράσεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πρωθυπουργικό διάγγελμα από την Ιθάκη. «Ήταν μια ακόμη θλιβερή παράσταση του κ. Τσίπρα», σύμφωνα με την έκφραση που χρησιμοποίησε ο αρχηγός της ΝΔ στην απαντητική δήλωσή τους. «Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να εμμένει στο διχαστικό του λόγο», επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης. «Σκηνοθετεί και πάλι ψεύτικα γεγονότα, όπως έκανε το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι. Τότε που, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, άκουγε τις διαβεβαιώσεις των υπουργών του ότι όλα έβαιναν καλώς, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες Έλληνες καίγονταν. Γι’ αυτό, σε μια μόνο φράση έχει δίκιο. Οι Έλληνες δεν είναι λωτοφάγοι. Δεν θα ξεχάσουν ποτέ».

Όπως σχολιάζουν γαλάζιοι επιτελείς, ο κ. Τσίπρας κατέφυγε σε διάφορες ατυχείς αναφορές στην Οδύσσεια. «Ο συμβολισμός της Ιθάκης είναι λάθος: Δεν έχει φτάσει το τέρμα της διαδρομής. Από χθες τελείωσε η φτηνή χρηματοδότηση της χώρας, αλλά από σήμερα έρχονται και νέα σκληρά μέτρα και βαριές δεσμεύσεις που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας. Και αυτό συνέβη λόγω του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου του 2015 και της επιλογής του διαβόητου Γιάνη Βαρουφάκη».

Οι έπαινοι των ξένων και οι συντάξεις

Στην Πειραιώς υποστηρίζουν ότι οι θετικές δηλώσεις στις οποίες προβαίνουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καταδεικνύουν την ανακούφισή τους «καθώς η Ελλάδα έχει αναλάβει και νέες δεσμεύσεις χωρίς όμως να ζητάει άλλα δανεικά. Το πρόβλημα πλέον είναι μόνον της Ελλάδας και όχι δικό τους. Και αυτό καμία φιέστα δεν μπορεί να το κρύψει», σημειώνουν, κάνοντας λόγο για τέταρτο άτυπο Μνημόνιο που τώρα αρχίζει. «Με λιτότητα διαρκείας, νέες μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις φόρων και εισφορών, εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα και πολύ αυστηρή επιτήρηση», όπως συμπληρώνουν.

Ειδικά για τη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί γύρω από τις συντάξεις, στην Πειραιώς αναφέρουν ότι «η μείωσή τους έχει μόνο την υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου». Όταν η Νέα Δημοκρατία, προσθέτουν, κατέθεσε τη σχετική τροπολογία για τη μη μείωση, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την απέρριψαν.

Και καταλήγουν υποστηρίζοντας: «Ό,τι και να πει, ό,τι και να τάξει, ο κ. Τσιπρας δεν πείθει πια κανέναν. Οι εκλογές έρχονται και θα είναι αυτές που θα οδηγήσουν στη λύτρωση τους πολίτες και θα τιμωρήσουν σκληρά τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο που αντί για μια συγγνώμη για τα όσα προκάλεσαν στον τόπο εξακολουθούν να τους θεωρούν λωτοφάγους».

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Ψάξτε το στο διαδίκτυo ... όπως το γράφω

Ο 'Aδωvις Γεωργιάδnς για τους προέδρους της ΝΔ πριν και μετά την εvταξή του στο κόμμα

....

Καλα....κοιτάτε εκει στη νουδου να καταφερετε να κανετε εσωκομματικες για νεο αρχηγό μετά το Σεπτεμβρη του 19 που θα ψαχνόσαστε μετά τη νέα εκλογική φάπα που θα φάτε, γιατι την αλλη φορά ουτε αυτό δεν μπορέσατε να κανατε. Μπορουμε βεβαια να σας αφησουμε ετοιμες τις καλπες απο τη Δευτερα μετά τις εθνικές εκλογές έτσι για τη διευκολυνσή σας!

ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΗ? ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ .

Tάλε κoυάλε συμμoριτομαδoύρoι και γαλάzιοι μιzαδόρoι

'Aστo μπoυμπoύκo, ίδιοι και χειρότεροι με τους τσιπρoκαμμέvoυς είστε και τώρα μας το παίζεται ότι ενδιαφέρεστε για τους Έλληνες γιατί είστε στην αvτιπολίτευση. Θα πάμε στο μovαδικό πατριωτικό κόμμα την X.A.! ΥΓ: Εσείς φτιάξτε κάνα τέμενος για τους μουσουλμάνους.

κοινος νους

H μόνη θετική υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον φρουζη,τον χριστοφορακο,στον μαρινακη,στον αφραγκουζο είναι να προσφύγει άμεσα σε εκλογές», υποστηρίζουν γαλάζιοι αξιωματούχοι...γραφτε το σωστα μη ντρεπεστε

Πολύ καλή ερώτηση @07:41

Σε σχέση με τους γαλάζιους μιζαδόρους και τους κλεφτοπασοκους είναι ίδιος! Άλλωστε, από αυτούς ξεπατίκωσε τα κόλπα τους που 40 χρόνια με την ψευτιά και την ανικανότητά τους λεηλάτησαν και χρέωσαν την χώρα με 400 δις ευρώ.

Tάλε κoυάλε συμμoριτομαδoύρoι και γαλάzιοι μιzαδόρoι

'Aρα καλά τα λέω εγώ!

Dimi

Kali erotisi Pragmatika

Δημήτρης

Αν υποθέσουμε ότι ο Τσίπρας είναι ψεύτης και ανίκανος: Σε σύγκριση με ποιους;

Πάς καλά φίλε Δημήτρη;

Χρειάζεται να κάνεις υπόθεση ότι είναι ψεύτης;;;; Το ανίκανος δεν το σχολιάζω, αλλά ένας άνθρωπος που παραδέχεται πως δεν ήξερε (δημοψήφισμα, διαπραγμάτευση, Μάτι κλπ) τί άλλο μπορεί να είναι;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

5623_252863_120446

Ο Κύπριος πρόεδρος ετοιμάζει ήδη την απαντητική επιστολή στην οποία θα σημειώνει ότι δεν υπάρχει χώρος για άλλη συζήτηση επί του θέματος αυτού, και πως η πρόταση Ακιντζί τορπιλίζει τη συμφωνία Χριστόφια-Ταλάτ για τους υδρογονάνθρακες - Τη λύπη του εκφράζει ο ηγέτης του ψευδοκράτους