Βούτσης: Εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία φορούν σήμερα μαύρες πλερέζες

voutsis

Η αντιστροφή της πραγματικότητας, δηλαδή να συζητάμε με βάση το αφήγημα ότι θα μπορούσαμε να είχαμε βγει πριν από τρία χρόνια από το Μνημόνιο, είναι μόνο ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός», είπε ο πρόεδρος της Βουλής

Η κυβέρνηση Τσίπρα βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια και εκείνοι που με τις πολιτικές τους οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία σήμερα φορούν «μαύρες πλερέζες» και επιχειρούν αντιστροφή της πραγματικότητας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στον Real FM.

«Εκπλήσσομαι για τις μαύρες πολιτικές πλερέζες που έχουν πέσει σε κάποιους δημοσιολογούντες από προχθές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης και υπενθύμισε ότι η συμφωνία του Αυγούστου του 2015 και οι εξαιρετικά μεγάλες προσπάθειες που αυτή προέβλεπε τέθηκαν υπόψη του ελληνικού λαού μαζί με τα μέτρα που είναι γνωστά ως «παράλληλο πρόγραμμα».

«Η κυβέρνηση Τσίπρα βγάζει την χώρα από τα Μνημόνια ενώ άλλοι με τις πολιτικές τους επί χρόνια οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Η αντιστροφή της πραγματικότητας, δηλαδή να συζητάμε με βάση το αφήγημα ότι θα μπορούσαμε να είχαμε βγει πριν από τρία χρόνια από το Μνημόνιο, είναι μόνο ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και εκτίμησε ότι «είναι προς κακό της ΝΔ ότι υιοθετεί τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ διότι δεν έχουν καμία βάση».

«Οι δηλώσεις του κ. Ρέγκλινγκ έχουν συζητηθεί μέσα στη Βουλή και έχει καταδειχθεί ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι η μιζέρια μιας πολιτικής η οποία προσπάθησε να στραγγαλίσει τη χώρα μας και να την οδηγήσει εκτός Ευρωζώνης. Αυτό δεν το πέτυχαν και ίσα ίσα υπήρξε μια πρόοδος με το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ταυτόχρονα έδινε τη δυνατότητα άσκησης πολιτικών και έτσι σήμερα έχουμε 19,5% ανεργία ενώ ο κ. Ρέγκλινγκ ήταν ευτυχής με το 27%. Πρόκειται για μια προπαγανδιστική προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης.

«Μας έβαλαν στα Μνημόνια οι πολιτικές δυνάμεις που σήμερα από πολιτικοί θύτες, ιστορικά, θέλουν να εμφανιστούν ως σωτήρες. Αυτό θα κριθεί στις εκλογές δημοκρατικά. Μας έβαλαν χωρίς κούρεμα χρέους, μας έβαλαν επί ενάμιση χρόνο με καθυστερήσεις μέχρι να "ξεφορτώσουν" οι γαλλογερμανικές τράπεζες τα ομόλογά τους και ύστερα μας επέβαλλαν λαθεμένες πολιτικές που δεν είχαν σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Θυμάστε τι έκανε ο Σόιμπλε το 2015. Δεν κατάφερε να υπάρξει Grexit, και αντί να χαιρόμαστε γι’ αυτό ζητάμε να βάλουμε πολιτικές πλερέζες για να μην πιστωθεί αυτή η κυβέρνηση ότι με συγκεκριμένο τρόπο βγήκε το πρόγραμμα, χωρίς να χρειαστεί όλο το δανεικό ποσό. Υπάρχει ένα "μαξιλάρι", δεν έγινε κόφτης στον προϋπολογισμό, δεν βρέθηκε εκτός συστήματος το τραπεζικό σύστημα», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της Βουλής ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει: «Η ιστορία γράφεται κάθε φορά μέσα στις συγκυρία και στο συσχετισμό που διαμορφώνεται. Από την πλευρά μας υπάρχουν αυτοκριτικές παρατηρήσεις για εκείνη την περίοδο σε σχέση με τη γνώση κάποιων δεδομένων που αφορούσε το συσχετισμό δυνάμεων στην Ευρώπη. Θα ήταν πολύ πρόχειρο και εμμονικό να έλεγα ότι θα κάναμε τα ίδια τώρα».

Ο ρόλος του Γ. Στουρνάρα

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στη στάση του διοικητή της ΤτΕ. «Ο κ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών πριν τον Γκίκα Χαρδούβελη. Είναι προφανές ότι με τις παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα πρεσβεύει εμμονικά την υστεροφημία του για το σύνολο των λαθεμένων πολιτικών που σφράγισαν εκείνη την περίοδο. Με αυτή την έννοια επαναλαμβάνει ακόμα και τώρα την πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Ο κ. Στουρνάρας είναι πολιτικό ον και είναι προφανής η προσπάθεια για την υποστήριξη της τότε πολιτικής του άποψης» είπε ο Νίκος Βούτσης και τον προέτρεψε: «Ο κ. Στουρνάρας καλά θα κάνει ως τραπεζίτης αυτής της χώρας σε εκκρεμή ζητήματα να βοηθάει τη χώρα έτσι ώστε να βγούμε με έναν καλύτερο τρόπο από όσα περιέγραφε το τελευταίο διάστημα».

Η επόμενη μέρα

Αναφερόμενος στην περίοδο που ξεκινά με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «οι παρεμβάσεις πλέον από εδώ και πέρα θα δίνουν τη δυνατότητα για στοχευμένες κοινωνικές παρεμβάσεις», εκτιμώντας ότι η κοινωνία θα βρεθεί σε τροχιά ανάτασης. «Η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να μείνουν όρθιοι άνθρωποι οι οποίοι έχασαν αρκετά τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και επισήμανε ότι αποτελεί κυβερνητική δέσμευση η διαμόρφωση αυτών των μεγάλων πλεονασμάτων για τα επόμενα τρία χρόνια αλλά «επί του δημοσιονομικού χώρου, του επιπλέον που δημιουργείται, θα υπάρχει δυνατότητα από την εκάστοτε κυβέρνηση να ασκείται κοινωνική πολιτική».

«Θα τα δούμε όλα αυτά πηγαίνοντας προς τη ΔΕΘ και κυρίως προς τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού. Πιστεύω ότι εάν δεν υπάρξει συναίνεση, θα υπάρξει ανοχή από τους δανειστές για τις παροχές. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη τόσο στο οικονομικό επιτελείο όσο και στον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι έχει το δικό του λόγο και μέσα από τις δικές τους παρεμβάσεις τελικά οδηγούμαστε σε συναινέσεις και ανοχή. Απαιτούνται φορολογικές ελαφρύνσεις που θα έχουν μέσα το στοιχείο της οριζόντιας διαμόρφωσης έτσι ώστε να αφορούν τη μεγάλη μάζα των μισθωτών και των επαγγελματιών. Επαναλαμβάνω ότι η εκτίμησή μου είναι ότι θα τα πάμε καλά και θα τα πάμε καλύτερα», είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε και στον επικείμενο ανασχηματισμό εκτιμώντας ότι θα πρόκειται για επιλογές του πρωθυπουργού «για να πάμε στην τελική ευθεία των εκλογών». «Δεν πρόκειται για ανακάτεμα της τράπουλας. Όταν ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει ανασχηματισμό θα περιμένουμε να δούμε με ποιες επιλογές θα κάνει για να πάμε προς την τελική ευθεία των εκλογών», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τελικά θα αποτραπεί η αλλαγή κατεύθυνσης της χώρας στις προσεχείς εκλογές. «Μέσα από την κοινωνία έχουν ενεργοποιηθεί τα αντινεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά και οι ευαισθησίες που έχουν ονομαστεί ιστορικά "αντιδεξιά αντανακλαστικά" μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας με αφορμή το Μακεδονικό και τη Συνταγματική Αναθεώρηση και κυρίως όμως με την οικονομική πρόοδο της χώρας μετά τα Μνημόνια θα βρεθούν οι τρόποι για να μορφοποιηθεί αυτή η τάση που θα αποτρέψει την αλλαγή κατεύθυνσης της χώρας στις προσεχείς εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Έχουμε αρκετό χρόνο μέχρι τις εκλογές για να μορφοποιηθούν αυτές οι τάσεις. Το βασικό είναι να αποδομηθεί με επιχειρήματα το κυοφορούμενο ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ τυφλό μέτωπο και το οποίο πιστεύω ότι πνέει τα πολιτικά λοίσθια ως επιχειρηματολογία».

Ο πρόεδρος της Βουλής κλήθηκε να σχολιάσει και τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου πως όταν έρθει η συμφωνία για την ΠΓΔΜ στη Βουλή θα πέσει η κυβέρνηση: «Όταν έχουμε αυτή την εξέλιξη τότε ο καθένας θα πάρει τις ευθύνες του. Θα πρέπει να σας πω για το τυπικό της υπόθεσης -και αυτό δεν έχει σχέση με τον Πάνο Καμμένο- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει κάποιο λόγο. Μια κυβέρνηση πέφτει μόνο με πρόταση δυσπιστίας. Θα είναι αυτή που επιχείρησε να κάνει η ΝΔ και βρήκε μόνο 126 βουλευτές. Είναι δηλαδή πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Πιστεύω ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα βρει μεγαλύτερη πλειοψηφία στη Βουλή.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Νίκος Βούτσης είπε πως οι συνεπείς διπλωματικοί χειρισμοί βοήθησαν στο να αισθανθεί ο Τούρκος Πρόεδρος την ανάγκη να προβεί στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. «Πιστεύω ότι αυτό δημιουργεί ένα καλύτερο κλίμα σε διπλωματικό επίπεδο. Η σύγκρουση με τις ΗΠΑ στο οικονομικό πεδίο έχει οπωσδήποτε στο φόντο της την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη Συρία. Πιστεύω ότι όλοι καταλαβαίνουμε τη φάση στην οποία έχει μπει η Τουρκία. Είναι συγκρούσεις πάνω στο νέο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό χάρτη που επιχειρείται να δημιουργηθεί. Μπορούμε να πορευτούμε σε ένα δύσκολο περιβάλλον ως πόλος σταθερότητας στη γύρω περιοχή και τα Βαλκάνια», είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

ΣΧΟΛΙΑ (37)

SPARTA.

Μαύρες πλερέζες Βούτση φόραγε ο γιός σου όταν μπούκαρε για να ληστέψει και να απαλλοτριώσει το κατάστημα της ΕΤΕ στου Γκύζη και όταν πέταγε μολότωφ στις πορείες για το Πολυτεχνείο.Ο έν λόγο Πρόεδρος της Βουλής μιλάει σαν κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ξεφτυλίζοντας τον κοινοβουλευτικό θεσμό. Ίσως είναι η μοναδική περίπτωση προέδρου Βουλής σε όλ τον κόσμο που ο γιός του βαρύνεται με τέτοια βαριά ποινικά αδικήματα.Ή ξεφτύλα σε όλο της το μεγαλείο και μάλιστα με υπογραφή Τσίπρα που τον επέλεξε.

φι

δεν το διαβασα ολο το αρθρο γιατι ξερω περιπου τι λεει... καποιος ρε συ μπαρμπα πρεπει να κανει αντιπολιτευση,, αλλα ελπιζω με την παροδο του χρονου να μην δικαιωθει ο λαφαζανης και ο βαρουφακης....γιατι κακο φιδι που σας εφαγε ολους....τα νεα χρεη που δανειστηκατε ολοι μετα το 2010 ειναι παρα πολλα 320 δις....και το χρεος απο κανεναν σοβαρο οικονομολογο δεν θα ακουσεις οτι ειναι διαχειρισιμο..τωρα τι πηγατε ολοι και υπογραψατε ? μονο εσεις ΔΕΝ ξερετε..

Μονομάχος

Μαύρες πλερεζες θα φορέσει ο ελληνικός λαος, για τους πνιγμενους , τους καμένους τους πτωχούς !!!!!! Η ΝΔ τι ανάγκη έχει; Όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ,όλων τών κομμάτων πληρώνονται !!!!!!! Αλλά τόσο βλάκας είσαι .......

Τσίπρα καιρός να τα μαζεύεις

Βούτση δεν ξέρεις τι σού γίνεται! Εσεις είστε η συνέχεια της δεκαετίας του 80 που κατέστρεψε τη χώρα. Το μισό ΠΑΣΟΚ έχει βολευτεί με σας. ¨Ασε λοιπόν τα σάπια.

Πάνος

Ο ταβερνιάρης με παιδιά Ληστές τραπεζών, ξεχνά ο,τι ο Τσιπρας μεγαλώνει κάθε μέρα το χρέος. Άρα, μην ψάχνεις τους άλλους, κοίταξε κατά Τσίπρα μεριά.

Να με λέτε Νάντια

Εκείνο το εντός πέντε εργάσιμων ημερών δημοψήφισμα με το 62% ΌΧΙ ,τα Κάπιταλ κοντρόλ , την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το Υπερταμείο των 99 χρόνων, τα πλεονάσματα μέχρι το 2060 ,τί απέγιναν ; Οι πολιτικές δυνάμεις / θύτες,ιστορικά, τα έκαναν; Από τα πουκάμισα έξω , ως τις γραβάτες μια τριετία δρόμος....

Μάρκος

Παρεκλείνεις χοντρέ, αυτό δεν υπάρχει στο SMS Καρτερού. Τι λέω όμως, είσται όλοι ποντίκια που εγκαταλείπουν τον αρχηγό που πάει για κρεμάλα. Ποντίκια ήσασταν ποντίκια θα πεθάνετε. Έξω από την βουλή, ούτε στο Σύνταγμα θα μπορείτε να εμφανιστείτε, ξέρετε τι σας περιμένει.....

glam mykonos

AΛΗΘΕΙΑ Κ ΒΟΥΤΣΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΓΥΙΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΜΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ? ? ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟ .

Μάνος

Μια ερώτηση προς τους αντικειμενικούς σχολιαστές.Τελικά οι καλοί ποιοί είναι; Αυτοί που μας έβαλαν στα μνημόνια ή αυτοί που δεν μας έβγαλαν;

Μια συμβουλη

Βουτση παντως μην τολμησετε βγειτε για προεκλογικη εκστρατεια, ουτε εσυ, ουτε κανενας απο το συναφι του Συριζα. Σας περιμενουν οι Ελληνες με αγριες διαθεσεις.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

myrs01

Το παρασκήνιο της παραίτησης της κόρης του Μάνου Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» - Εύλογα ερωτήματα για το αν ήξεραν -και ποιοι- τις δικαστικές της περιπέτειες - Στον Χριστόφορο Βερναρδάκη «χρεώνουν» την εισήγηση για την τοποθέτησή της στην ευρωλίστα

8
tsironis0

Απίστευτη δήλωση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ σε συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά - Οξύτατες αντιδράσεις - Αυτά ακούνε οι Τούρκοι και τους ανοίγει η όρεξη, απάντησε ο δήμαρχος Μεγίστης - Για ανευθυνότητες και επιπολαιότητες μίλησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος

69
myrsini_main01

Αποδεκτή έγινε η -αναμενόμενη- παραίτηση από την υποψηφιότητα για την ευρωβουλή μετά τις αποκαλύψεις του Πρώτου ΘΕΜΑτος ότι εισέπραττε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της θανούσας μητέρας της - Εντυπωσιάζουν οι ψευδείς και παιδαριώδεις ισχυρισμοί που περιλαμβάνονται στην επιστολή της προς το Μαξίμου 

47