Πόλεμος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και για τη «δημοσιογραφική δεοντολογία»

vigouzoulas0

Στα άκρα η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κομμάτων μετά την επιχείρηση του Μαξίμου να διαψευσει το «sms - ντιρεκτίβα» για τις φωτιές -  Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης και τα... μαρούλια του Θανάση Καρτερού!

Το διαβημα διαμαρτυρίας του Θανάση Καρτερού στην ΕΣΗΕΑ, με το οποίο επιχείρησε να διαψευσει το «sms - ντιρεκτίβα» του Μαξίμου για τις φωτιές, εξελίχθηκε σήμερα σε πόλεμο ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα αντιπαράθεση ξεκίνησε με την ανακοίνωση της ΝΔ που κατηγόρησε τον διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού ότι με τις ενέργειές του παραβιάζει συστηματικά τον κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου ήταν ιδιαίτερα έντονη με την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος να μιλά για ανοησίες και πανικό της ΝΔ. Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με νέα ανακοίνωση της ΝΔ η οποία κατηγόρησε την Ράνια Σβίγγου ότι δεν μπήκε καν στον κόπο πριν απαντήσει να μπει στο site της ΕΣΗΕΑ». Ο Κωνσταντίνος Ζούλας στην ανάρτησή του επισύναψε και τη σχετική αναφορά από τον κώδικα δεοντολογίας της Ένωσης Συντακτών.  Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

ΝΔ: Απέδειξε την ανεξαρτησία του όταν καλούσε τον κόσμο να τρώει μαρούλια

Σφοδρή επίθεση κατά του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η ΝΔ κάνοντας λόγο για «φερέφωνα» του Μαξίμου που επιτίθενται σε δημοσιογράφους που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. Η ΝΔ σημειώνει επίσης ότι ο κ. Καρτερός εξευτελίζει καθημερινά την δημοσιογραφική δεοντολογία με την αρθρογραφία του στην Αυγή, καθώς απαγορεύεται να αρθογραφούν σε εφημερίδα όσοι εργάζονται σε γραφεία Τύπου.  Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ:

«Τα φερέφωνα του Μαξίμου εξακολουθούν να επιτίθενται σε όσους δημοσιογράφους έχουν το... θράσος να ασκούν κριτική στην Κυβέρνηση και να αποκαλύπτουν τον μηχανισμό προπαγάνδας που έχει στήσει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο κ. Καρτερός, ωστόσο, είναι ο τελευταίος που δικαιούται να απευθύνει συστάσεις στους δημοσιογράφους, πόσο μάλλον να ζητεί τις πειθαρχικές διώξεις τους. Όχι μόνον γιατί έχει αποδείξει την “ανεξαρτησία” και το “κύρος” του από την εποχή που καλούσε τους πολίτες να τρώνε άφοβα μαρούλια μετά το δυστύχημα του Τσερνομπίλ. Αλλά και γιατί έχει το θράσος να επικαλείται τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ενώ ο ίδιος την εξευτελίζει καθημερινά αρθρογραφώντας στην Αυγή. Και επειδή είναι πιθανόν να μην αντιλαμβάνεται τους λόγους, ας διαβάσει το άρθρο 5 των Αρχών Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Εκεί θα διαπιστώσει ότι ρητά απαγορεύεται σε δημοσιογράφους που εργάζονται σε Γραφεία Τύπου, να αρθρογραφούν σε οποιαδήποτε εφημερίδα. Ακόμη και στην Αυγή…».

Απάντηση Σβίγκου στη ΝΔ για τα... μαρούλια του Καρτερού

«Όταν ο πανικός συνδυάζεται με την ανοησία, το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη γελοιοποίηση», σχολιάζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με ανάρτηση της στο twitter, για την επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον προϊστάμενο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Θανάση Καρτερό.

"Μετά τα fake news περί SMS,η ΝΔ επικαλείται σήμερα άρθρα του κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ που δεν υπάρχουν κ τα... μαρούλια του Τσέρνομπιλ για να επιτεθεί χυδαία στον Θ.Καρτερό. Όταν ο πανικός συνδυάζεται με την ανοησία,το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη γελοιοποίηση", έγραψε η κ. Σβίγκου.

Καταγραφη01
Ζούλας: Θα διευκολύνω την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ

Mε το άρθρο 5 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ όπου επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως ο δημοσιογράφος οφείλει «να μην δέχεται επ αμοιβή θέση συναφή με την ειδικότητά του σε Γραφεία Τύπου, δημόσιες υπηρεσίες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις που θέτει εν αμφιβόλω την επαγγελματική αυτονομία και ανεξαρτησία του» ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Κωσταντίνος Ζούλας απάντησε στην Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου η οποία είχε κατηγορήσει τη ΝΔ πως επικαλείται άρθρα της ΕΣΗΕΑ που δεν υπάρχουν. «Επειδή η Ράνια Σβίγγου δεν έκανε καν τον κόπο να μπει στο site της ΕΣΗΕΑ, είπα λίγο να την διευκολύνω» έγραψε στο τουίτερ ο κ. Ζούλας.

Καταγραφη002
003


Ράνια Σβίγκου: «Κατάντια για τη ΝΔ να έχει "γραμμή" τα μαρούλια και τους δήθεν κώδικες» 

«Ως δημοσιογράφος ο @kzoulas προφανώς και γνωρίζει πως το άρθρο του κώδικα της ΕΣΗΕΑ που επικαλείται δεν απαγορεύει την αρθρογραφία. Ψιλά γράμματα αυτά για τη ΝΔ κ τη χυδαία προπαγάνδα της. Πάντως, είναι κατάντια για τη ΝΔ να έχει "γραμμή" τα μαρούλια και τους δήθεν κώδικες».

Τα παραπάνω έγραψε στο twitter η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη σε προηγούμενη ανάρτηση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Ζούλα.

Καταγραφη004

Ανταπάντηση Ζούλα: «Τη χυδαιότητα σάς την επιστρέφω»

Με νέα ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Ζούλας απαντά σε προηγούμενη ανάρτηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγγου. «Πρώτη φορά ακούω ότι οι αρθρογράφοι δεν θεωρούνται δημοσιογράφοι. Αραγε δεν καταλαβαίνετε πως δεν νοείται κομματικό στέλεχος να παριστάνει το δημοσιογράφο; Προφανώς όχι. Ούτε γιατί προσωπικά δεν δηλώνω δημοσιογράφος αφ ότου ανέλαβα το ΓΤ της ΝΔ. Τη χυδαιότητα σάς την επιστρέφω» γράφει ο κ. Ζούλας.

Καταγραφη0055ΣΧΟΛΙΑ (16)

Σ(β)ίγγουν και οι ζεστές ....

Το απερίγραπτο στην «εμπειρία» των γελοίων που παριστάνουν την κυβέρνηση, είναι ότι με απαντήσεις επιπέδου παιδιών δημοτικού και καθοδήγησης ηλιθίων κομματικών ανεγκέφαλων τύπου Καρανικα , νομίζουν ότι καταφέρνουν να πείσουν ότιδηποτε περισσότερο από ραδίκι.. Ένα μάτσο πεινασμενα άνθρωποειδή, έχουν αμολάνε ότι μαλακια υπάρχει στον πλανήτη και είμαστε υποχρεωμένοι να τους ακούμε .... Τουλάχιστον όταν ήταν στο 3% , δεν τους έπαιρνε χαμπάρι ούτε ο θυρωρός ...

GEORGE

Σαν πρωτοετής παρθένα που ψάχνεται επίμονα για τον πρώτο καβαλιέρε μοιάζει η δυστυχής μόνο τέτοια αξιολύπητα πλάσματα μπορεί να βρεί και να χρησιμοποιεί πια ο αρχηαπατεώνας

dimitri

Ωραίο μωρό η Σφίγγου = Καθαρίστρια Α+Πατωμάτων.

GeorgeP

Κοψτε φατσα της Σβιγκου και βγαλτε συμπερασμα. Απο μακρια φωναζει η ανικητος βλακεια.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Αρχιζουν φαινεται να μην ειναι αποτελεσματικα, ουτε τα μεχρι τωρα θεωρουμενα ''αχτυπητα'' συριζανελικα προπαγανδιστικα τερτιπια. Δεν αναστρεφεται με τιποτε πια η κατρακυλα του Τσιπρα.Ισως απο αυτη την απελπιδα προσπαθεια του κομματικου επιτελειου του Τσιπρα να διαχειρισθει ο ιδιος ο θεωρουμενος ''χαρισματικος'' αρχηγος μια ευκολη θεωρουμενη πυρκαγια, επικοινωνιακα, να οφειλεται και η πρωτοφανης τραγωδια στην Α.Αττικη!

Πρόκειται για

Δυο ασήμαντα και αγράμματα ανθρωπάκια που απασχολούν την κοινή γνώμη απο την κλεμμένη ψήφο των Ελλήνων, λέω για τις 14 συντάξεις, το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, το δεν δίνουμε δεκάρα στους τοκογλύφους και όλα τα αλλά που μας είπε ο Τσίπρας. Πίστεψαν τα ανθρωπάκια ο,τι είναι σημαντικά και πρέπει το έθνος των Ελλήνων να υπακούει και να αποδέχεται τις βλακείες τους. Η κακοφωνίξ εκπρόσωπος που τρέφεται οικογενειακώς με τους φόρους μας και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας των 900 φύλλων δεν μπορουν να μας επιβάλουν τον σταλινισμό.

Μαρί σφιγκου

Εξαφανισου οσο ειναι νωρις γιατι αν καθισεις κι αλλο και λες καμαρωτες σε βλεπω και σενα σε κανα ειδικο δικαστηριο μαζι με καρανικα και το υπολοιπο ποντικο- σκουλικο-βρωμερο συναφι σου να ψαχνετε τρυπες να κρυφτειτε...αλλα τοτε θα ναι αργα

Δημήτρης

Από ποια παραλία είπε να απαντήσει το playmobil συντρόφισσα Σβίγκου;;;;

ΟΥΤΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ετσι... Στην αρχη προσπαθησαν να κλεισουν τα τηλεοπτικα καναλια,αφου δεν τους βγηκε προχωρησαν σε επιλογη ως προς το σε ποιο καναλι θα βγαινου και τωρα προσπαθουν να φιμωσουν ο,τι ειναι αντιθετο σε αυτους... Μονο το δημοσιο δεν πειραζουν εν αντιθεσει με τον Ερντογαν για να μην χασουν τα ψηφαλακια... ΟΞΩ ΒΡΕΕΕΕΕΕ

ο ποντιος

θυμαμαι τους κνιτες που ετρεχαν απο μαναβικο σε μαναβικο τρωγοντας μαρουλια για να αποδειξουν οτι το τσερνομπιλ ηταν απατη των σουηδων για να πληξουν τον σοσιαλισμο , τωρα αυτοι εδω λογω ανατροφης δε λεω τι ειναι σε θεση να φανε για την καρεκλα

Μην

πεις σκατά!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

maximou-vrady

«Μπορεί να άργησαν 24 ώρες τα λαγωνικά της ΝΔ αλλά το ανακάλυψαν το νέο επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα για να καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στην Πειραιώς 

potami0

Ψήφος κατά συνείδηση - Δεν αποχωρεί κανείς από την κοινοβουλευτική ομάδα  - «Οχι» από Αμυρά και Ψαριανό - Αύριο θα αποφασίσει ο Λυκούδης που απουσίαζε - Δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας - Καταγγέλθηκε ως πολιτικά ανήθικη η στάση του Σπύρου Δανέλλη

28
4685275

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η εικόνα που αντίκρισε δεν είναι αντάξια ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Ελλάδα του 2019 - Ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους

9