ΝΔ για Καρτερό: Φερέφωνο του Μαξίμου - Απέδειξε την ανεξαρτησία του όταν καλούσε τον κόσμο να τρώει μαρούλια

ΝΔ για Καρτερό: Φερέφωνο του Μαξίμου - Απέδειξε την ανεξαρτησία του όταν καλούσε τον κόσμο να τρώει μαρούλια

Σφοδρή επίθεση στον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού με αφορμή την προσφυγή του στην ΕΣΗΕΑ - Η Πειραιώς θυμίζει τι έλεγε ο Θανάσης Καρτερός μετά το δυστύχημα του Τσέρνομπιλ

nea-dimokratia-ktirio
Σφοδρή επίθεση κατά του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η ΝΔ κάνοντας λόγο για «φερέφωνα» του Μαξίμου που επιτίθενται σε δημοσιογράφους που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. Η ΝΔ σημειώνει επίσης ότι ο κ. Καρτερός εξευτελίζει καθημερινά την δημοσιογραφική δεοντολογία με την αρθρογραφία του στην Αυγή, καθώς απαγορεύεται να αρθογραφούν σε εφημερίδα όσοι εργάζονται σε γραφεία Τύπου.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ:

«Τα φερέφωνα του Μαξίμου εξακολουθούν να επιτίθενται σε όσους δημοσιογράφους έχουν το... θράσος να ασκούν κριτική στην Κυβέρνηση και να αποκαλύπτουν τον μηχανισμό προπαγάνδας που έχει στήσει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο κ. Καρτερός, ωστόσο, είναι ο τελευταίος που δικαιούται να απευθύνει συστάσεις στους δημοσιογράφους, πόσο μάλλον να ζητεί τις πειθαρχικές διώξεις τους. Όχι μόνον γιατί έχει αποδείξει την “ανεξαρτησία” και το “κύρος” του από την εποχή που καλούσε τους πολίτες να τρώνε άφοβα μαρούλια μετά το δυστύχημα του Τσερνομπίλ. Αλλά και γιατί έχει το θράσος να επικαλείται τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ενώ ο ίδιος την εξευτελίζει καθημερινά αρθρογραφώντας στην Αυγή. Και επειδή είναι πιθανόν να μην αντιλαμβάνεται τους λόγους, ας διαβάσει το άρθρο 5 των Αρχών Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Εκεί θα διαπιστώσει ότι ρητά απαγορεύεται σε δημοσιογράφους που εργάζονται σε Γραφεία Τύπου, να αρθρογραφούν σε οποιαδήποτε εφημερίδα. Ακόμη και στην Αυγή…».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης