Κατρούγκαλος: Στο χέρι της Μόσχας η εξομάλυνση των σχέσεων με την Αθήνα

Κατρούγκαλος: Στο χέρι της Μόσχας η εξομάλυνση των σχέσεων με την Αθήνα

Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων υπογράμμισε ότι η άλλη πλευρά είναι εκείνη που πρέπει να κάνει τις αναγκαίες κινήσεις

4352826
Το «μπαλάκι» στη Μόσχα πετά ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος, για την διευθέτηση της κρίσης που διέρχονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ελληνορωσικές σχέσεις.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ.Κατρούγκαλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, από εδώ και πέρα, εξαρτάται από την άλλη πλευρά, να κάνει τις αναγκαίες κινήσεις για να έχουμε την εξομάλυνση που όλοι θέλουμε».

Θύμισε, εξάλλου, ότι ήδη τις προηγούμενες ημέρες εκδόθηκε αναλυτική ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών, για την διπλωματική έντση με την Ρωσία, «που θέτει τα θέματα όπως είναι: επιδιώκουμε μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, με σεβασμό σε όλες τις χώρες και σχέσεις ισότητας. Αυτό περιμένουμε από όλους και όταν υπάρχει διατάραξη των σχέσεων αυτών, πρέπει να αντιδρούμε, αλλιώς δεν υπάρχει ούτε ο αναγκαίος σεβασμός ούτε η αναγκαία ισότητα».

Αναφερόμενος στη ρήξη στις σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι «υπάρχει γενικότερο ζήτημα έντασης των σχέσεων της Τουρκίας με την Δύση, όχι μόνο με τις ΗΠΑ, κυρίως όσον αφορά την Ευρώπη, λόγω της αναθεωρητικής πολιτικής που ακολουθεί σε σχέση με το Διεθνές Δίκαιο και ειδικά σε θέματα σχέσεων με την Ελλάδα».

«Εμείς, θέλουμε να έχουμε φιλικές σχέσεις με την Τουρκία, όπως με κάθε άλλη χώρα. Προϋπόθεση όμως στις διμερείς και τις πολυμερείς σχέσεις είναι ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο. Όσο η Τουρκία δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, τόσο περισσότερο θα απομονώνεται διεθνώς και αυτό δεν είναι χωρίς συνέπειες. Η οικονομία της αυτή τη στιγμή υφίσταται πολλαπλές συνέπειες από την κακή αυτή σχέση», κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης