Σχεδιάζουν παροχές και φοροελαφρύνσεις για να «θολώσουν» την καταστροφή στο Μάτι

hg

«Είμαστε καλύτεροι απ’ όλους και όσο ο λαός και το Σύνταγμα το επιτρέπουν θα είμαστε στην εξουσία» λέει ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ - Θέλουν να ανακοινώσουν ευνοϊκά μέτρα στη ΔΕΘ - «Τα πληβειακά στρώματα έχουν εργαλειακή ψήφο, κοιτάνε τι θα τους δώσεις» επισημαίνει κορυφαίος υπουργός

Τα δραματικά γεγονότα και η εκατόμβη νεκρών άλλαξαν τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργικού γραφείου ανοίγοντας τη συζήτηση για πιθανό ανασχηματισμό με σκοπό να επιχειρηθεί... επανεκκίνηση.
Εκπαραθυρώνοντας τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη μαζί με τους αρχηγούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, αλλά και τον Γενικό Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που επί μία εβδομάδα χαρακτήριζε «αλάνθαστους», ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να αποκλιμακώσει τη λαϊκή οργή και να κλείσει την υπόθεση με τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις των συναρμοδίων που προκάλεσαν τον θάνατο 93 ανθρώπων. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, μια σειρά δηλώσεων υπουργών, όπως αυτή του Παύλου Πολάκη, ότι «οι νεκροί θολώνουν την εικόνα αποτελεσματικότητας του κρατικού μηχανισμού» ή βουλευτών όπως του Κώστα Μπάρκα, ότι «μπορεί να πέθαναν πολλοί αλλά σώθηκαν περισσότεροι», αποκάλυψαν ότι μια μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή, ενώ μέλη της κυβέρνησης έριχναν τις ευθύνες για τον όλεθρο στα αυθαίρετα και τους ιδιοκτήτες τους! Οταν αντελήφθησαν ότι η καταστροφή στο Μάτι μπορεί να πάρει τεράστιες διαστάσεις, στην κυβέρνηση προκλήθηκε ο φόβος ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να συρθεί σε εκλογές με τη βαριά πολιτική κατηγορία ότι η αμέλεια των εμπλεκομένων να σταματήσουν την πυρκαγιά και η αδυναμία να εκκενώσουν το Μάτι προκάλεσε δεκάδες ανθρωποκτονίες.

Ο Τόσκας είπε ότι «δεν ήταν δυνατόν» να εκκενωθεί το Μάτι σε μιάμιση ώρα

«Είπε, τεκμηρίωσε και μας έπεισε ότι δεν ήταν δυνατόν να οργανωθεί εκκένωση οικισμού σε μιάμιση ώρα», αποκάλυψε κορυφαίος υπουργός για τον Νίκο Τόσκα και όσα υποστήριζε επιχειρώντας να αιτιολογήσει το φιάσκο της περικύκλωσης εκατοντάδων ανθρώπων στο Μάτι από τη φωτιά. Η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας οδήγησε τον πρωθυπουργό σε απόδοση πολιτικών ευθυνών, ενώ παράλληλα κατέρρεαν οι θεωρίες συνωμοσίας περί ασύμμετρων απειλών και αποκαλυπτόταν ότι για τη διάλυση της Πυροσβεστικής οι ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που μέσα σε τρία χρόνια άλλαξε τέσσερις φορές τον αρχηγό του Σώματος! Παράλληλα, με την αποπομπή ενός υπουργού και τριών ανώτερων στελεχών της κρατικής μηχανής, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωνε εκ του προχείρου τη διάλυση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την ίδρυση ενός νέου φορέα, Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών. Κυρίως, όμως, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να ξορκίσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, δηλώνοντας «όχι σε κάλπες πάνω στα αποκαΐδια».
Στο ίδιο μήκος κύματος, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε στο «ΘΕΜΑ» επισήμανε ότι «πάμε για τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2019», εννοώντας ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν παράλληλα με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

hdjf5


«Είμαστε καλύτεροι απ' όλους»

«Είμαστε καλύτεροι απ’ όλους και όσο ο λαός και το Σύνταγμα το επιτρέπουν θα είμαστε στην εξουσία», υπογράμμισε το ίδιο ιστορικό στέλεχος του Συνασπισμού. Ο ίδιος αξιωματούχος, αναφέρθηκε στη Ν.Δ. με προφανή υποτιμητική διάθεση λέγοντας: «Δεν ασχολούνται με το να κάνουν 10 προτάσεις, δίνουν τη μάχη... της ξαπλώστρας και νομίζουν ότι όλα έχουν τελειώσει».

«Τα πληβειακά στρώματα κοιτάνε τι θα τους δώσεις»

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το θέμα της τραγωδίας στο Μάτι πριν από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης στις αρχές Σεπτεμβρίου. Για να ξεπεράσουν την τραγωδία στο Μάτι, την πιο δύσκολη στιγμή στην κυβερνητική θητεία του Αλέξη Τσίπρα, όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, τα κυβερνητικά στελέχη σχεδιάζουν μια σειρά από παροχές που θέλουν να ανακοινώσουν στη ΔΕΘ.
«Το πρόβλημα είναι η οικονομία, it’s the economy stupid», μας λέει κορυφαίος υπουργός και προσθέτει: «Τα πληβειακά στρώματα έχουν εργαλειακή ψήφο, κοιτάνε τι θα τους δώσεις». Σύμφωνα με τη λογική του υπουργού που θεωρείται ότι απηχεί τις απόψεις του πρωθυπουργού, «αν δεν κόψουμε τις συντάξεις και καταφέρουμε να δώσουμε μερίσματα, τότε τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται δύσκολα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Υπάρχει υποστήριξη για την κυβέρνηση»

Η προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου είναι να εξασφαλιστούν σχεδόν 700 εκατ. ευρώ για φοροελαφρύνσεις από το αναμενόμενο υπερπλεόνασμα, ανακοίνωση που σχεδιάζεται να γίνει από τον κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ. «Αν καταφέρουμε να δώσουμε σάρκα και οστά στην έξοδο από το μνημόνιο και αυτό συνδυαστεί με πολιτικές που θα βάλουν στην τσέπη των πολιτών 10 ευρώ, εκεί θα κριθούν τα πράγματα», σημειώνει ο κορυφαίος υπουργός.
«Επί ΣΥΡΙΖΑ πήγανε καλά τα πράγματα στην οικονομία και πολλοί έχουν ταραχτεί», μας λέει με έπαρση το κορυφαίο στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης, και εξηγεί: «Δεν πήγανε καλά επειδή είμαστε φοβεροί, αλλά επειδή, για παράδειγμα, ήρθαν 33 εκατομμύρια τουρίστες». Ο ίδιος κομματικός παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτος στην άποψή του ότι η κυβέρνηση θα περάσει και τη συνταγματική αναθεώρηση αλλά και τη συμφωνία με τα Σκόπια για τη «Βόρεια Μακεδονία» παρά τις απειλές Καμμένου ότι θα ρίξει την κυβέρνηση. «Υπάρχει υποστήριξη για την κυβέρνηση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», λέει, υπονοώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντλήσει κοινοβουλευτική στήριξη από τις δεξαμενές άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Κατά την άποψη του έτερου συνομιλητή μας, βαρύνουσα σημασία στις εξελίξεις θα έχει και η αύξηση της απασχόλησης: «Αν η ανεργία πριν από τις ευρωεκλογές πέσει στο 18% ο κ. Μητσοτάκης θα έχει πρόβλημα».

«Ούτε ο Τσίπρας έχει αποφασίσει το εύρος και τον χρόνο του ανασχηματισμού»

Σε ό,τι αφορά τον πολυδιαφημισμένο ανασχηματισμό, αυτός προς το παρόν μοιάζει αβέβαιος κατά την άποψη και των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία συνομιλήσαμε. «Το εύρος και τον χρόνο του ανασχηματισμού ούτε ο Τσίπρας τα έχει αποφασίσει», διευκρινίζει ο κορυφαίος υπουργός. Θα επαληθευτεί ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ για τα «πληβειακά στρώματα» ή θα αποδειχτεί μια «παπάρα», κατά τη χυδαία έκφραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου; Μόνο ο χρόνος θα δείξει - μετά την επιστροφή από τα μπάνια του Αυγούστου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (125)

Ε εσεις

Οσο και να τσιριζετε η ιστορια γραφει οτι ν.δ και πασοκ καταστρεψαν την χωρα και ο τσιπρας την ξαναζωντανευει .. οσο και να πατατε επι πτωματων δεν θα ξαναφατε ρε φαταουλες

Candyman

χαχαχαχαχαχαχα. Ακούστε τι λέει το ζώο.

GeorgeP

Εσυ, ανωνυμο κορυφαιο στελεχος του Συριζα, σου ειπε κανεις οτι εχουμε γινει ολοι μας αριστεροι???? .Οτι και να σκαρφιστητε,οσες παροχες και να δωσετε,δικη σας εργαλειοθηκη δεν προκειται να γινουμε και αυτο θα σας το αποδειξουμε οποτε και να κανετε εκλογες. Σαν πολυ ψηλα δεν σηκωσατε την παντιερα?? Ποιοι νομιζετε οτι ειστε?? Ενα κομμα του 3% ειστε και τιποτε παραπανω.

Βασιλης Α

Η καρέκλα θα ξεκολλήσει από τον κ@λο του μόνο με εγχείρηση

@@@

Καλοδεχούμενες οι φοροελαφρύνσεις και οι παροχές που όλως τυχαίως έρχονται τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές!! Παρόλα αυτά ψήφο δεν πρόκειται να δουν ότι και να κάνουν και την συντριβή δεν την γλυτώνουν. Ολοταχώς στο 2% και πολύ τους είναι.

khan

ότι και να δώκετε σύντροφοι, τομπούλο θα πάρετε.

Καλομελέτα κι έρχεται...

... και που'σαι σύντροφε... μη φας... έχει γλάρο σούπα με μπόλικο αλατοπίπερο και λεμονακι ξινό!

Πληβειος

Εγώ πάντως αν βάλω τα 10 ευρώ στην τσέπη, όπως λέει αυτό το "ιστορικό στέλεχος"??!!?? του Σύριζα, οτι θες ψηφίζω.Μέχρι και Αλιεκση το ρίχνω δαγκωτό άμα λάχει να'ουμ'.

Πλέμπα ξετσίπωτη

Εγώ πάλι, θα τσεπώσω το δεκάρικο και θα τους ρίξω μαύρο. Τι δλδ; Απατεώνες (δεν) είμαστε;

Montazieros

Πέστε στον ιστορικό σύντροφο του Συνασπισμού με τις βαθιές γνώσεις περί εργαλειακής ψήφου ότι έρχεται... τώρα πως να το πω αυτό χωρίς να με κόψετε, έρχεται ένα εργαλείο τόσο με το συμπάθειο!!!

Παντως

Οταν συνεδριαζουν η βρωμα πρεπει να ειναι αφορητη!!!!

loucas

Ελεεινά και τρισάθλια απλυτοκούμουνα....... Δεν ξερω τι θα μου δώσετε εσείς, ξέρω όμως τι θα σας δώσω εγω όταν γίνουν οι εκλογές...!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης