Προκαλεί και ο Φάμελος : Η ευθύνη για την τραγωδία ανήκει σε όσους έχτισαν αυθαίρετα

Προκαλεί και ο Φάμελος : Η ευθύνη για την τραγωδία ανήκει σε όσους έχτισαν αυθαίρετα

Λοβέρδος: Οι ευθύνες σας δεν παραμερίζονται, θα πληρωθούν στο ακέραιο

famelos
Αμετανόητοι για την εθνική τραγωδία που οδήγησε στον θάνατο περισσότερους από 80 ανθρώπους στο Μάτι Αττικής παρελαύνουν από την Βουλή οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δείχνοντας εμπράκτως, πως η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ήταν μια πράξη υποκριτική.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε με κυνικότητα πως η ευθύνη για την τραγωδία δεν ανήκει στην κυβέρνηση, αλλά σε όσους έχτισαν και ανέχθηκαν τα αυθαίρετα. Παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στον νόμο του 2017 για την τακτοποίηση αυθαιρέτων που φέρει την δική του υπογραφή. Παράλληλα, έσπευσε να κατηγορήσει τα ΜΜΕ και την αντιπολίτευση για τυμβωρυχία, αν και την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που έστησε φαιδρό επικοινωνιακό παιχνίδι αποκρύπτοντας την ύπαρξη νεκρών.

«Πολιτική ευθύνη σημαίνει πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να αναστείλουμε τις ευθύνες που οδήγησαν στις απώλειες τόσων ανθρώπων. Να φροντίσουμε ώστε κανένας πολίτης δεν θα εγκλωβιστεί ξανά σε κανένα φράχτη και καμία μάντρα» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι η κυβέρνηση θα λάβει μια σειρά μέτρων για την αυθαίρετη δόμηση ώστε να «αντιμετωπίσει τις ουσιαστικές αιτίες της τραγωδίας».

Στο ίδιο μήκος και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης που υποστήριξε ότι «τραγωδίες όπως αυτή που βιώσαμε μας πεισμώνουν για να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο».



Αν. Λοβέρδος: οι ευθύνες σας δεν παραμερίζονται. Θα τις πληρώσετε ακέραιες

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε πως ενώ έχει συμβεί «συμφορά και εκατόμβη, παρελαύνουν από την Βουλή οι πολιτικά ένοχοι υπουργοί».

Κλείσιμο
Ο ίδιος εξήγησε πως «η υπουργική ευθύνη έχει τρεις εκδοχές: ποινική για την ποινική τιμωρία των ενόχων, αστική που σημαίνει ότι ο υπουργός ατομικά θα πληρώσει εάν έχει ευθύνη και πολιτική που οδηγεί σε παραίτηση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε ότι φέρει ακέραιη την πολιτική ευθύνη και δεν θα έπρεπε να είναι εδώ οι υπουργοί του. Αυτά απαιτούν οι κανόνες χωρών με κοινοβουλευτική δημοκρατία».

«Όφειλαν οι ένοχοι υπουργοί να μην είναι εδώ να παρελαύνουν και να μας λένε πόσα θα κάνουν από εδώ και στο εξής αν και ήδη κυβερνούν 4 χρόνια» τόνισε σε άλλο σημείο και υπενθύμισε πως οι αρμόδιοι δεν προχώρησαν σε εκκένωση της περιοχής αλλά προχώρησαν στην αποσιώπηση των νεκρών. «Ολοι ήξεραν ότι έχουν νεκρούς αλλά το έκρυψαν για να διευθετήσουν επικοινωνιακά τα θέματά τους. Επι τρεις ημέρες η αντιπολίτευση δεν είπε λέξη σεβόμενη το εθνικό πένθος, η κυβέρνηση όμως πολιτικολογούσε για ασύμμετρες απειλές , έκανε ψευδοσυσκέψεις και κατηγορούσε τα κανάλια και τα αυθαίρετα. Ακούω τον Σταθάκη να μιλάει για αυθαίρετα αν και είναι αυτός που έφερε νόμο για την τακτοποίησή τους. Με κροκοδείλια δάκρυα και παράλογες θεωρίες οι πολιτικές τους ευθύνες δεν παραμερίζονται. Θα τις πληρώσουν ακέραιες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης