Σταθάκης: Θα διορθώσουμε τις οικιστικές στρεβλώσεις με κάθε κόστος

Σταθάκης: Θα διορθώσουμε τις οικιστικές στρεβλώσεις με κάθε κόστος

Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από την παραλία και δεν θα αφορούν μόνο τις πληγείσες περιοχές - «Η τραγωδία δεν μπορεί να αποδοθεί στα αυθαίρετα οικήματα

stathakis_1
Μέτρα για την αντιμετώπιση των οικιστικών στρεβλώσεων με κάθε κόστος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Τα μέτρα, όπως είπε θα ανακοινωθούν άμεσα, ενώ τις επόμενες δύο τρεις ημέρες η κυβέρνηση θα πάρει πρωτοβουλίες σε αυτόν τον τομέα.

«Το θέμα της επόμενης μέρας έχει τεθεί ευθέως. Τις οικιστικές στρεβλώσεις θα τις διορθώσουμε με κάθε κόστος. Η χώρα δεν μπορεί πλέον να κοιτάζει πίσω και να έχει τέτοια φαινόμενα. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα» σημείωσε ο υπουργός μιλώντας στον Ant1. Οι παρεμβάσεις, διευκρίνισε, θα ξεκινήσουν από τις παραλίες, όπου η αυθαίρετη δόμηση είναι διπλά προβληματική και θα αφορούν όχι μόνο την πληγείσα περιοχή, αλλά και άλλες.

Η τραγωδία δεν μπορεί να αποδοθεί στα αυθαίρετα

Ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι ως τη «μεγαλύτερη εθνική τραγωδία που έχει δει ποτέ ο τόπος», σημειώνοντας πάντως ότι «δεν μπορεί να αποδοθεί στα αυθαίρετα οικήματα». «Η πολιτική προστασία καλείται να προστατεύει όλους τους Έλληνες πολίτες είτε είναι αυθαιρεσιούχοι, είτε είναι νόμιμοι», επισήμανε, προσθέτοντας ότι το σύστημα πολυτικής προστασίας βρέθηκε απέναντι σ' ένα φαινόμενο πολύ μεγάλης έντασης, πολύ μικρής διάρκειας με τρομερές συνέπειες που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει.

«Υπάρχει Έλληνας πρωθυπουργός που θα είχε σκοπιμότητα να αποκρύψει την τραγωδία;»

Ο κ. Σταθάκης ρωτήθηκε εάν ο πρωθυπουργός γνώριζε και δεν ενημέρωσε για την ύπαρξη νεκρών τις πρώτες ώρες της τραγωδίας.

«Υπάρχει Έλληνας πρωθυπουργός, οποιουδήποτε κόμματος, που θα είχε κάποια σκοπιμότητα στο να αποκρύψει μία εθνική τραγωδία; Προς τι; Καταλαβαίνω να υπάρχει διάθεση κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι άδικο και δεν τιμά τον πολιτικό μας διάλογο. Το αν υπήρχε εικόνα από τις υπηρεσίες και δεν μεταφέρθηκε, θα διαπιστωθεί», ήταν η απάντησή του.

Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη και παίρνει μέτρα που ανταποκρίνονται στην επόμενη μέρα και πρέπει όλοι να συναινέσουμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης