ΝΔ για Τσίπρα: Στην πολιτική η ανάληψη ευθυνών συνοδεύεται από παραίτηση

ΝΔ για Τσίπρα: Στην πολιτική η ανάληψη ευθυνών συνοδεύεται από παραίτηση

Σκληρή επίθεση της ΝΔ κατά της κυβέρνησης μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο - «Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ολόκληρες μέρες από την εθνική τραγωδία για να συνειδητοποιήσει ο κ. Τσίπρας τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες που έχει ως πρωθυπουργός»

nea_dimokratia
Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση απαντά η Νέα Δημοκρατία στην ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο.

H Πειραιώς τονίζει ότι χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις μέρες από την εθνική τραγωδία «για να συνειδητοποιήσει ο κ. Τσίπρας τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες που έχει ως πρωθυπουργός». Όμως, τονίζει η ΝΔ «στην πολιτικοί, οι ευθύνες, για να έχουν κάποιο νόημα, πάντα συνοδεύονται είτε με παραιτήσεις είτε με αποπομπές. Αλλιώς είναι ανούσια επικοινωνιακά τεχνάσματα».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Νέα Δημοκρατία καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί η κυβέρνησή του δεν έλαβε κανένα μέτρο πρόληψης και γιατί δεν ενημέρωσαν αμέσως τους πολίτες να εκκενώσουν τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να θρηνούμε 86 θύματα. 


Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ολόκληρες μέρες από την εθνική τραγωδία για να συνειδητοποιήσει ο κ. Τσίπρας τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες που έχει ως πρωθυπουργός.

Στην πολιτική, ωστόσο, οι ευθύνες, για να έχουν κάποιο νόημα, πάντα συνοδεύονται είτε με παραιτήσεις είτε με αποπομπές. Αλλιώς είναι ανούσια επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει στα δύο αμείλικτα ερωτήματα που έχουν πια όλοι οι πολίτες:

Γιατί η κυβέρνησή του δεν έλαβε κανένα μέτρο πρόληψης, ενώ όλοι γνώριζαν τις ακραίες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν στην ανατολική Αττική;

Κλείσιμο
Και κυρίως: Γιατί, όταν τους ξέφυγε η πυρκαγιά, δεν ενημέρωσαν αμέσως τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με συνέπεια να θρηνούμε μέχρι στιγμής 86 θύματα;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης