Τα «ορφανά» της Β’ Αθήνας... ξύνουν το κεφάλι τους

Τα «ορφανά» της Β’ Αθήνας... ξύνουν το κεφάλι τους

«Φωτιά» έχουν πάρει τα κομματικά επιτελεία μπροστά στη νέα εκλογική γεωγραφία που διαμορφώνεται με την κατάτμηση του «Κλεισθένη» - Στη μάχη της... διάσωσης υπουργών επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει «βαριά χαρτιά» για τη Δυτική Αττική - Πώς μοιράζονται οι 44 έδρες και πού μετακινούνται οι βουλευτές

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
orfana_arthroosd1
Αν και ειδικά το «σπάσιμο» σε τρεις τομείς -Βόρειο, Νότιο και Δυτικό- της γιγάντιας Β’ Περιφέρειας της Αθήνας, στην οποία εκλέγονται έως τώρα 44 βουλευτές, θεωρείται «άτολμο βήμα», τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ειδικά η Νέα Δημοκρατία, έδωσαν τη συναίνεσή τους για την άμεση εφαρμογή της κατάτμησης που απαιτούσε την υπερψήφιση της διάταξης από τουλάχιστον 200 βουλευτές.

Κι αυτό, παρότι εν πολλοίς θεωρούν ότι οφείλεται σε εκλογικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που αναζητεί τρόπους να ανακατέψει την πολιτική τράπουλα.

Από την κατάτμηση δημιουργούνται προσδοκίες ότι θα περιοριστεί το φαινόμενο της εκλογής βουλευτών με μόνο κριτήριο την τηλεοπτική αναγνωρισιμότητα προσώπων που θεωρούνται «λαμπερά». Και συνάμα θα μειωθούν οι υψηλότατες εκλογικές δαπάνες που πρέπει να κάνει κάποιος για να εκλεγεί σε μια τόσο αχανή και ανομοιογενή περιφέρεια, κυρίως όταν είναι νέος υποψήφιος.

Εκτιμάται επίσης ότι θα πάψουν ορισμένοι να θεωρούν εαυτούς «εθνικούς βουλευτές» που απευθύνονται και λογοδοτούν στο πανελλήνιο ακροατήριο και συμπεριφέρονται σαν βαρόνοι, οι οποίοι δεν εξαρτώνται ούτε από την ηγεσία του κόμματός τους, ούτε από τον κομματικό μηχανισμό, καθώς αναπτύσσουν δικά τους πελατειακά δίκτυα μέσω των τηλεοπτικών εμφανίσεων.

Κλείσιμο
Οι βαρύγδουπες, πάντως, διακηρύξεις ότι με το «σπάσιμο» θα περιοριστούν τα φαινόμενα διαπλοκής μάλλον δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς, όπως αντιτείνουν όσοι ήταν επιφυλακτικοί στην εφαρμογή της νέας ρύθμισης, οι εντονότερες καταγγελίες για πελατειακού τύπου συναλλαγές με τοπικά επιχειρηματικά ή μιντιακά συμφέροντα έχουν δει το φως σε μεσαίες ή μικρότερες περιφέρειες, όπου και εκεί η ανανέωση των ψηφοδελτίων συνιστά δύσκολο εγχείρημα και μεγάλο στοίχημα για όλα τα κόμματα που διεκδικούν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Σε κάθε περίπτωση, με την κατάτμηση, περισσότερο της Β’ Αθήνας και λιγότερο του Υπολοίπου, μπαίνουν σε δίλημμα επιλογής εκατοντάδες στελέχη τα οποία καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα: βόρεια, νότια ή δυτικά; Και γι’ αυτό τον λόγο τις τελευταίες ημέρες στα κομματικά επιτελεία και τα βουλευτικά γραφεία έχουν πάρει φωτιά τα κομπιουτεράκια για την καταμέτρηση των σταυρών που πήρε ο καθένας στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ δίνουν και παίρνουν τα τηλεφωνήματα στους τοπικούς κομματάρχες και τους κομματικούς καθοδηγητές για να μετρήσουν τα ερείσματά τους.

Η προσομοίωση που διενεργούν τα κομματικά επιτελεία στο νέο σύστημα γίνεται με το δύσκολο σενάριο της ήττας, καθώς επιδίωξη κάθε βουλευτή είναι η εξασφάλιση της εκλογής του ακόμα κι αν το κόμμα του χάσει στις εκλογές. Ωστόσο, για τη Νέα Δημοκρατία τα πράγματα ίσως είναι λίγο πιο απλά. Αυτό γιατί η νίκη στις ε ρχόμενες εκλογές θεωρείται δεδομένη.

Οι εκτιμήσεις του γαλάζιου επιτελείου αναφέρουν ότι θα λάβουν από 8 έδρες στο Βόρειο και τον Νότιο Τομέα (7 στη χειρότερη περίπτωση) και 4 στον Δυτικό. Επίσης, οι μεθεπόμενες εκλογές θα γίνουν πιθανότατα με απλή αναλογική, που σημαίνει ότι ακόμα κι αν έρθει δεύτερο κόμμα θα εξασφαλίζει έδρες σε όλες τις περιφέρειες.

Η πιθανότερη κατανομή

Η Β’ Αθήνας έχει 44 έδρες και με την κατάτμησή της σε τρεις ξεχωριστές περιφέρειες η κατανομή των εδρών θα γίνει πιθανότατα ως εξής:

■ 15 έδρες στον Βόρειο Τομέα (ή «Β.Π.» από το «Βόρεια Προάστια» στη νέα πολιτική αργκό) που ανήκουν οι Δήμοι: Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου - Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Φιλοθέης - Ψυχικού, Χαλανδρίου.

■ 18 έδρες στον Νότιο Τομέα («Ν.Π.», από το «Νότια Προάστια») που περιλαμβάνει τους Δήμους: Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης - Υμηττού, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου - Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου.

■ 11 έδρες στον Δυτικό Τομέα (τον επονομαζόμενο και ως «Αγρια Δύση») που περιλαμβάνει τους Δήμους: Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.
Η Περιφέρεια Αττικής, γνωστή και ως «Υπόλοιπο Αττικής», διαθέτει 15 βουλευτικές έδρες. Με τη διαίρεσή της όμως σε Ανατολική και Δυτική χάνει μία έδρα που πηγαίνει στην Αχαΐα. Με τα νέα δεδομένα θα έχουμε:

■ 10 έδρες στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, που περιλαμβάνει τους Δήμους: Αχαρνών, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου - Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας - Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων - Αρτέμιδος, Ωρωπού.

■ 4 έδρες στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής, που περιλαμβάνει τους Δήμους: Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ποιος πάει πού

1. Τσακαλώτος Ευκλείδης Βόρειος Τομέας ή Πρέβεζα

2. Κουρουµπλής Παναγιώτης Δυτικός Τομέας

3. Παππάς Νικόλαος Νότιος Τομέας

4. Μπαλάφας Ιωάννης Νότιος Τομέας

5. Σκουρλέτης Πάνος Βόρειος Τομέας

6. Ξυδάκης Νικόλαος Νότιος Τομέας

7. Τόσκας Νικόλαος Αμφιταλαντεύεται

8. Παπαδόπουλος Χριστόφορος «όπου μου πουν»

9. Δηµαράς Γεώργιος Νότιος Τομέας

10. Θεωνάς Ιωάννης Δυτικός Τομέας (εάν είναι υποψήφιος)

11. Σπίρτζης Χρήστος Ανατολικός Τομέας

12. Καφαντάρη Χαρούλα Βόρειος Τομέας

13. Τσιρώνης Ιωάννης Βόρειος Τομέας

14. Αυλωνίτου Ελένη Βόρειος Τομέας

15. Καββαδία Αννέτα Νότιος Τομέας

16. Παναγούλης Στάθης Δεν έχει αποφασίσει

17. Κυρίτσης Γεώργιος «όπου του πουν» (μάλλον Νότιος)

18. Μεϊµαράκης Ευάγγελος Νότιος Τομέας (πιθανότερα)

19. Δένδιας Νικόλαος-Γεώργιος Νότιος Τομέας

20. Μητσοτάκης Κυριάκος Δυτικός Τομέας (πιθανότατα, αφού ως αρχηγός έχει τρεις επιλογές)

21. Γεωργιάδης Σπυρίδων-Αδωνις Βόρειος Τομέας

22. Χατζηδάκης Κωστής Βόρειος Τομέας (πιθανότερα)

23. Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης Νότιος Τομέας

24. Κουµουτσάκος Γεώργιος Βόρειος Τομέας

25. Καραµανλή Αννα Νότιος Τομέας (αν και από την Πειραιώς θα την ήθελαν δυτικά, ως γυναικεία παρουσία)

26. Βούλτεψη Σοφία Νότιος Τομέας

27. Ασηµακοπούλου Αννα-Μισέλ Νότιος Τομέας

28. Γιακουµάτος Γεράσιµος Δυτικός Τομέας

29. Παπακώστα Αικατερίνη δεν έχει αποφασίσει

30. Γερµενής Γεώργιος Βόρειος Τομέας

31. Παναγιώταρος Ηλίας Νότιος Τομέας

32. Ζαρούλια Ελένη Δυτικός Τομέας

33. Γεννηµατά Φωτεινή Νότιος Τομέας (πιθανότατα, αφού ως αρχηγός έχει τρεις επιλογές)

34. Λοβέρδος Ανδρέας Βόρειος Τομέας

35. Κουτσούµπας Δηµήτριος Δυτικός Τομέας (πιθανότατα, αφού ως αρχηγός έχει τρεις επιλογές)

36. Παφίλης Αθανάσιος Δυτικός Τομέας (πιθανότατα, αν και το ΚΚΕ θα αποφασίσει)

37. Κατσώτης Χρήστος Νότιος Τομέας (πιθανότατα, αν και το ΚΚΕ θα αποφασίσει)

38. Ψαριανός Γρηγόριος Βόρειος Τομέας (πιθανότατα, αν και θα εξαρτηθεί από το κόμμα με το οποίο θα πολιτευθεί)

39. Θεοχάρης Χάρης Βόρειος Τομέας (πιθανότατα)

40. Αµυράς Γεώργιος Νότιος Τομέας (πιθανότατα)

41. Καµµένος Παναγιώτης (Πάνος) Νότιος Τομέας (πιθανότατα, καθώς αν κατέβουν αυτόνομα οι ΑΝ.ΕΛ. ως αρχηγός θα έχει τρεις επιλογές)

42. Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος Δυτικός Τομέας (κατά προτίμηση)

43. Λεβέντης Βασίλης Δυτικός Τομέας (πιθανότατα, αφού ως αρχηγός έχει τρεις επιλογές)

44. Καρράς Γεώργιος-Δηµήτριος Δεν έχει αποφασίσει

καθώς εξαρτάται από τις ισορροπίες στο Κίνημα Αλλαγής στο οποίο ανήκει πλέον

* Στον Βόρειο Τομέα θα είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία η νυν βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως.

Υπόλοιπο Αττικής

1. Μπαλτάς Αριστείδης Δεν ανοίγει τα χαρτιά του

2. Αθανασίου Αθανάσιος (Νάσος) Ανατολική Αττική

3. Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος) Ανατολική Αττική

4. Πάντζας Γεώργιος Ανατολική Αττική

5. Δέδες Ιωάννης Δυτική Αττική

6. Βορίδης Μαυρουδής (Μάκης) Ανατολική Αττική

7. Μαρτίνου Γεωργία Ανατολική Αττική

8. Βλάχος Γεώργιος Ανατολική Αττική

9. Μπούρας Αθανάσιος Δυτική Αττική

10. Κασιδιάρης Ηλίας Δυτική Αττική

11. Χριστοφιλοπούλου Εύη Ανατολική Αττική

12. Γκιόκας Ιωάννης Δυτική Αττική

13. Μαυρωτάς Γεώργιος Ανατολική Αττική

14. Κατσίκης Κωνσταντίνος Ανατολική Αττική

15. Καβαδέλλας Δηµήτριος Ανατολική Αττική (πιθανότατα)

* Στην Ανατολική Αττική θα είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ. και ο Βασίλης Οικονόμου (από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας)


ΣΥΡΙΖΑ: Η μάχη της διάσωσης των υπουργών

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ με 35,21% στη Β’ Αθήνας έλαβε 17 έδρες, η Ν.Δ. με 27,38% πήρε 12 έδρες, το ΚΚΕ, η Χ.Α. και το Ποτάμι με ποσοστά από 6,8% έως 5,59% από 3 έδρες, η ΔΗ.ΣΥ. 2 έδρες με 4,64% και οι ΑΝ.ΕΛ. και η Ενωση Κεντρώων επίσης από 2 έδρες με ποσοστά 3,87% και 3,61% αντίστοιχα.

Στους 14 δήμους του Βόρειου Τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε από 40,96% (στη Νέα Ιωνία) έως 17,1% (στη Φιλοθέη). Γενικότερα οι επιδόσεις του κόμματος στον συγκεκριμένο τομέα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν από τις χαμηλότερες, καθώς σε 5 δήμους αναδείχθηκε δεύτερο.

Ειδικά στους δήμους που παραδοσιακά συγκροτούν τα λεγόμενα «βόρεια προάστια», δηλαδή Κηφισιά, Μαρούσι, Βριλήσσια, Πεντέλη, Παπάγου, Χαλάνδρι και Φιλοθέη, δεν ξεπέρασε το 32%. Ωστόσο, στον Βόρειο Τομέα έχουν προστεθεί δήμοι όπως το Γαλάτσι, το Ηράκλειο, η Μεταμόρφωση, η Νέα Ιωνία και η Νέα Φιλαδέλφεια που αναμένεται να λειτουργήσουν εξισορροπητικά για τις δυνάμεις του νυν κυβερνώντος κόμματος.

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις του κομματικού επιτελείου ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι επιδόσεις θα είναι υψηλές στον Δυτικό και τον Νότιο Τομέα και αρκετά χαμηλές στον Βόρειο, όπου δεν αποκλείεται να περιοριστεί σε μόλις μία με δύο έδρες. Το γεγονός αυτό θα προκαλέσει, όπως είναι λογικό, σφοδρό εσωκομματικό αγώνα επιβίωσης.

Ειδικά, αν συνυπολογιστεί ότι μεταξύ των 16 εν ενεργεία βουλευτών (ο Στάθης Παναγούλης έχει ανεξαρτητοποιηθεί) που θα επιδιώξουν την επανεκλογή τους περιλαμβάνονται οκτώ υπουργοί -οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παππάς, Γιάννης Μπαλάφας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Τόσκας, Χρήστος Σπίρτζης (πιθανότατα θα διεκδικήσει έδρα στον Ανατολικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής) και Γιάννης Τσιρώνης- γίνεται αντιληπτό ότι ο ζωτικός χώρος για τους υπόλοιπους σχεδόν εκμηδενίζεται.

Ερχονται Χριστοφορίδης, Ακριβοπούλου - Πού πάνε Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος,  και Τζανακόπουλος

Εκτός αυτών και, σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι έχει ανάψει το πράσινο φως για την προσθήκη της δημοσιογράφου Κατερίνας Ακριβοπούλου στις εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ για τον Βόρειο Τομέα προκαλώντας, όπως είναι λογικό, επιπρόσθετη δυσφορία στους εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος. Επίσης, στον Νότιο Τομέα θα πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Χριστοφορίδης, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος με τους ΑΝ.ΕΛ. στον Πειραιά.

Από την άλλη, ωστόσο, ο κ. Τσακαλώτος δεν αποκλείεται να εγκαταλείψει τη Β’ Αθήνας και να διεκδικήσει μία από τις δύο έδρες του Νομού Πρέβεζας αφήνοντας εκτός παιχνιδιού τον νυν βουλευτή Κώστα Μπάρκα. Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου θα κατέβει στην Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος πιθανότατα στην Κόρινθο.

Πάντως, ο Δυτικός Τομέας εμφανίζεται ως η ευνοϊκότερη επιλογή, καθώς στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε 40άρια σε 5 από τους 7 δήμους.
Τους περισσότερους δήμους (13) περιλαμβάνει ο Νότιος Τομέας, με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές να καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό του στο Παλαιό Φάληρο (29,8%) και το υψηλότερο στο Μοσχάτο (39,13%).

Επίσης, να σημειωθεί ότι η εσωκομματική τάση των «53+» θα επιχειρήσει να έχει ισόποση εκπροσώπηση και στις τρεις νέες περιφέρειες.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει προσωπική εμπειρία και γνώση των ιδιαιτεροτήτων της εκλογής σε μια μεγάλη περιφέρεια, έχει ταχθεί από το 2004, οπότε εξελέγη (πρώτος, μάλιστα, στη σειρά κατάταξης ) βουλευτής Β’ Αθήνας, αναφανδόν υπέρ της κατάτμησης.

«Για λόγους αρχής», όπως λένε συνεργάτες του, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε πράσινο φως για την υπερψήφιση της κυβερνητικής τροπολογίας, που αλλιώς δεν θα εφαρμοζόταν στις επόμενες εκλογές, αν και πιθανολογούσε τις αντιδράσεις που θα συναντούσε από ορισμένα επώνυμα στελέχη της παράταξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, προτού ανακοινώσει δημόσια την απόφασή του για το «ναι» στην τροπολογία, έκανε τους ανάλογους χειρισμούς καλώντας τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Β’ Αθήνας και στο Υπόλοιπο Αττικής για ενημέρωση, αλλά και διαβούλευση για την περιοχή όπου θα επιλέξουν να συνεχίσουν την πολιτική τους καριέρα.

Ειδικό χειρισμό έκανε, κατά πληροφορίες, με τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη και Αδωνη Γεωργιάδη (που ήταν επιφυλακτικοί και ο δεύτερος μάλλον αρνητικός). Τους κάλεσε μαζί στο γραφείο του και αφού τους εξήγησε ότι η απόφασή του ήταν ειλημμένη και έβρισκε σύμφωνη τη μεγάλη πλειονότητα των κοινοβουλευτικών στελεχών της Ν.Δ., τους ζήτησε να κάνουν την επιλογή τους, αλλά υπό την εξής προϋπόθεση: οι δυο τους, όπως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας, να συνεννοηθούν ώστε να μη συμπέσουν στην ίδια περιφέρεια.

Τόσο στη συνομιλία με τους δύο αντιπροέδρους όσο και στις συζητήσεις που είχε επίσης με άλλους βουλευτές, ο αρχηγός της Ν.Δ. επέμεινε να υπάρξει ισόρροπη κατανομή στα τρία νέα ψηφοδέλτια τόσο των προβεβλημένων στελεχών όσο και των γυναικών, με ειδική μέριμνα για να υπάρξουν ισχυρές υποψηφιότητες στον Δυτικό Τομέα, που για την αξιωματική αντιπολίτευση ισοδυναμεί με την... αμερικανική Αγρια Δύση.

Οπως να έχει, η νέα εκλογική γεωγραφία εξελίσσεται σε σπαζοκεφαλιά για τους «πολυσυλλεκτικούς» βουλευτές του «γαλάζιου» στρατοπέδου, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις η κατάτμηση προκαλεί και διαχωρισμό της φυσικής έδρας των υποψηφίων με τους δήμους που παραδοσιακά λαμβάνουν τα υψηλότερα ποσοστά.
Το παράδειγμα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είναι ενδεικτικό, καθώς έδρα του «γαλάζιου» βουλευτή θεωρείται η Γλυφάδα και γενικότερα τα νότια προάστια.

Στις συγκεκριμένες περιοχές λαμβάνει σε απόλυτους αριθμούς τους περισσότερους σταυρούς, όμως ποσοστιαία οι καλύτερες επιδόσεις του στις εκλογές του Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του 2015 καταγράφηκαν σε δήμους των δυτικών προαστίων. Στα νότια θα διεκδικήσουν έδρα και οι Νίκος Δένδιας, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Σοφία Βούλτεψη και Αννα Καραμανλή, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθεί στα ψηφοδέλτια και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Κώστας Κυρανάκης, που θα είναι ένας εξ αυτών που θα σηματοδοτούν την ανανέωση, όπως και η Θεοτόκη Ντολαπτσή, η οποία έχει έντονη κοινωνική δραστηριότητα στην περιοχή της Β' Αθηνών.

Προβληματισμός υπάρχει και στο στρατόπεδο του Κωστή Χατζηδάκη, καθώς η επιλογή του Νότιου Τομέα ίσως συναντήσει τη συνυποψηφιότητα του νυν δημάρχου Παλαιού Φαλήρου και συνεπώνυμου Διονύση Χατζηδάκη. Πιθανότατα ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. θα διεκδικήσει μια έδρα στον Βόρειο Τομέα. Τον ίδιο τομέα θα επιλέξουν πιθανότατα και οι Αδωνις Γεωργιάδης και Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να τοποθετηθούν βαριά ονόματα στον Δυτικό Τομέα προκειμένου να μην αφήσει περιθώρια στον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρηματολογεί ότι οι λαϊκές συνοικίες είναι προνομιακός του χώρος.

Για τον λόγο αυτό θα συμμετέχει και ο ίδιος στα ψηφοδέλτια αυτής της περιφέρειας. Επίσης, στον Δυτικό Τομέα θα είναι υποψήφιος ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη βρει τον χώρο για το εκλογικό του στρατηγείο, ενώ δεν αποκλείεται να διεκδικήσει μία ακόμη έδρα ο γνωστός αθλητικογράφος Αντώνης Πανούτσος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης