Στα άκρα η σύγκρουση Μαξίμου - Ν.Δ. για τα αδέλφια Τσίπρα

Στα άκρα η σύγκρουση Μαξίμου - Ν.Δ. για τα αδέλφια Τσίπρα

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, καθώς και τα αδέλφια του προαναγγέλουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη - Απαντήσεις ζητά η ΝΔ σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά για τα δάνεια και τη διεκδίκηση δημόσιου έργου από την εταιρεία των Δημήτρη και Ζανέτ Τσίπρα

aderfia_tsipra_arthro
Κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης γύρω από το θέμα που δημιουργήθηκε με τα δημοσιεύματα για ρύθμιση δανείων κατασκευαστικής εταιρείας που ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη και Ζανέτ.
Το βράδυ από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για “ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης” και αναφέρεται ότι θα υπάρξει προσφυγή στα δικαστήρια.

Το Μαξίμου

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Οι απαντήσεις στην ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης του αρχισυντάκτη των εφημερίδων του κου Μαρινάκη - και παρεμπιπτόντως αρχηγού της ΝΔ - καθώς και της βοηθού του, κας Σπυράκη, θα δοθούν από τους θιγόμενους εκεί που ορίζει ο νόμος, δηλαδή στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Ωστόσο όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί η ΝΔ εφευρίσκει ανύπαρκτα σκάνδαλα.
Η κυβέρνηση βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια στα οποία η ΝΔ την καταδίκασε, η υπόθεση Novartis ωριμάζει και εγκυμονεί, ενώ ο κ. Μητσοτάκης κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το πόθεν έσχες του.

Μεγάλο το στρατηγικό αδιέξοδο και δικαιολογημένος ο πανικός. Και πώς να τον κρύψωμεν άλλωστε...».


Ν.Δ.: Απαντήστε για τα πραγματικά περιστατικά

Κλείσιμο
Προηγουμένως, η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη είχε ζητήσει απαντήσεις για τα «πραγματικά περιστατικά» της υπόθεσης λέγοντας ότι: «Τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο» , αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας
«Η τεχνική εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησε να πάρει το 2012 ένα δημόσιο έργο ύψους 1,1 εκ ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Και γι’ αυτό, το 2015, ο αδελφός του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας παραπέμφθηκε σε δίκη», τονίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

«Τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο» προσθέτει και καταλήγει:

«Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά».


Τα αδέλφια Τσίπρα

Νωρίτερα, για συκοφαντία και λασπολογία είχαν κάνει λόγο με δική τους ανακοίνωση τα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρης και Ζανέτ Τσίπρα, οι οποίοι σε σχετική δήλωση ανέφεραν τα εξής:
«Επειδή τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ διοχετεύει σε ΜΜΕ, που την στηρίζουν, αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες σε βάρος μας προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων επισημαίνεται ότι η συκοφαντία είναι αστικό και ποινικό αδίκημα, δεν δικαιολογείται από κανένα αντιπολιτευτικό μένος και θα αντιμετωπισθεί στα αρμόδια δικαστήρια, όπου κάθε νομοταγής πολίτης μπορεί να προσφύγει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης