Εκτός ορίων η σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ με επίκεντρο πλέον την οικογένεια Τσίπρα

Εκτός ορίων η σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ με επίκεντρο πλέον την οικογένεια Τσίπρα

Στο επίκεντρο της πρωτοφανούς κόντρας οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των αδελφών του πρωθυπουργού

tsipras-mitsotakis-voyli
Με τόσα που έχει καταλογίσει ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην οικογένειά του, ήταν απλώς θέμα χρόνου και εμφάνισης της κατάλληλης ευκαιρίας για να δοθεί ανάλογη απάντηση από τη ΝΔ. Η σύγκρουση πλέον ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κινείται εκτός ορίων και αυτή τη φορά στο επίκεντρο της πρωτοφανούς κόντρας είναι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των αδελφών του πρωθυπουργού.

Οι δε ανακοινώσεις που αντάλλαξαν το Μαξίμου και η ΝΔ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό είναι ανεξέλεγκτη και πως πρόκειται περισσότερο για βεντέτα, παρά για μία συνήθη, έστω και σκληρή, σύγκρουση.

Ουσιαστικά δε, το νέο επεισόδιο της ανελέητης κόντρας, ήλθε να επιβεβαιώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προ ημερών και ενώ προσπαθούσε να απαντήσει στο ζήτημα που θέτει διαρκώς ο κ. Τσίπρας για τον Κήρυκα Χανίων, είχε επισημάνει με νόημα στον πολιτικό του αντίπαλο ότι κάνει επιλεκτική προσέγγιση του θέματος της ρύθμισης δανείων. Και ότι είναι η δική του οικογένεια, που έχει ανοιχτό ένα τέτοιο θέμα. Τότε ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αιφνιδιασμένος και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πει ονόματα και στοιχεία.

Αφορμή λοιπόν για το γύρο της σαββατοκυριακάτικης κόντρας στάθηκαν αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, που άφηναν πολλαπλά εκτεθειμένη την οικογένεια του πρωθυπουργού.

Αφενός η τεχνική εταιρία Δίοδος, που ανήκει στα αδέλφια του κ. Τσίπρα, Δημήτρη και Ζαννέτ, φέρεται από τα δημοσιεύματα, να έχει κάνει ευνοϊκή ρύθμιση χρεών, για ένα τραπεζικό δάνειο ύψους 243.544 ευρώ. Και αφετέρου ο Δημήτρης Τσίπρας είχε δικαστική εμπλοκή, επειδή η εταιρία υπέβαλε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα για να λάβει ένα δημόσιο έργο ύψους 1,1 εκ. ευρώ.

Η ΝΔ επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του πρωθυπουργού και αναρωτήθηκε, ανάμεσα στα άλλα, «σε ποια χώρα θα αθωωνόταν με φωτογραφική διάταξη ο αδερφός του πρωθυπουργού;», ισχυριζόμενη ότι ο Δημήτρης Τσίπρας ωφελήθηκε από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του το Μαξίμου έκανε λόγο για κατά παραγγελία πόλεμο λάσπης και ζήτησε να εμφανιστούν στοιχεία, αλλιώς θα αποδειχθεί ότι πρόκειται για συκοφαντία.

Ο δε δικηγόρος του Δημήτρη Τσίπρα, Γιάννης Μαντζουράνης διευκρίνισε ότι ουδέποτε το δικαστήριο αποφάνθηκε επί της ουσίας της υπόθεσης, άρα δεν υπήρξε καταδικαστική απόφαση, ώστε να τεθεί θέμα εφαρμογής του νόμου Παρασκευόπουλου.

Σημειωτέον ότι τα δημοσιεύματα εγείρουν και θέμα συνεργασίας του πατέρα και του θείου του πρωθυπουργού με τη χούντα.

Το θέμα με τα αδέλφια του κ. Τσίπρα έλαβε ευρείες πολιτικές διαστάσεις, καθώς διατυπώθηκαν επικριτικά σχόλια και από άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Ενδεικτικά, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου του ΚΙΝΑΛ σχολίασε ότι κάποιοι επέστρεψαν στην «κανονικότητα» και τους ρυθμίζουν τα δάνεια, ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός του Ποταμιού απέρριψε το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης