Σκληρή σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ για τα δάνεια της οικογένειας Τσίπρα

NSD

 «Η τεχνική εταιρεία Δίοδος η οποία ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, «πέτυχε» το 2016 τη ρύθμιση ενός δάνειου της, ύψους 243.544 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις μόλις 300 ευρώ» σύμφωνα με δημοσίευμα - Ανακοίνωση και από την Τράπεζα Πειραιώς

Πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί δημοσίευμα, της εφημερίδας «Παραπολιτικά», σύμφωνα με το οποίο η τεχνική εταιρεία Δίοδος η οποία ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσίπρα και Ζανέτ Τσίπρα «πέτυχε» το 2016 τη ρύθμιση ενός δάνειου της, ύψους 243.544 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις μόλις 300 ευρώ.

«Ο κ. Τσίπρας που παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες, όπως και στις επιχειρήσεις που έχει αφαιμάξει με τους φόρους του, πώς μια εταιρεία που όλως τυχαίως ανήκει στα αδέλφια του, κατόρθωσε να αποπληρώνει ένα δάνειο με μόλις 300 ευρώ το μήνα, όταν μόνον τα μηνιαία τοκοχρεολύσια είναι άνω των 1000 ευρώ.

Αν μπει στον κόπο ο κ. Τσίπρας, ας απαντήσει και σε κάτι ακόμη: Η εταιρεία Δίοδος είναι η ίδια με εκείνη που επιχείρησε το 2012 να λάβει δημόσιο έργο άνω του 1 εκ. ευρώ από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποβάλλοντας πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα; Θα επανέλθουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Η ελληνική Δικαιοσύνη θα κληθεί να κρίνει τη δολοφονία χαρακτήρων, που κατόπιν παραγγελίας του κ. Μητσοτάκη, διαπράττει η συγκεκριμένη εφημερίδα. Οι ηθικοί αυτουργοί, που κρύβονται πίσω τους, όμως, ας μην έχουν αυταπάτες. Ούτε το θολό πόθεν έσχες τους, ούτε το ναρκόπλοιο Noor1, ούτε τα στημένα, ούτε οι συναλλαγές του σκότους, πρόκειται να ξεχαστούν», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το σημερινό δημοσίευμα των «Παραπολιτικών».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: 

Πολιορκημένος από τα θαλασσοδάνεια του Κήρυκα των Χανίων, τις  οικογενειακές του offshore, τις θολές οικονομικές συναλλαγές, και τα τερατώδη δανεικά και αγύριστα της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβηκε άλλο ένα σκαλοπάτι στη σκάλα του αυτοεξευτελισμού..

Προανήγγειλε πριν λίγες μέρες στη Βουλή τη λάσπη που παρήγγειλε εναντίον της οικογένειας του πρωθυπουργού, στον φίλο και κουμπάρο του, Βαγγέλη Μαρινάκη, τον γνωστό επιχειρηματία και κατηγορούμενο για βαριές κακουργηματικές πράξεις.

Ο στόχος του πανικόβλητου κ. Μητσοτάκη είναι προφανής. Να αποδείξει ότι όλοι είμαστε ίδιοι.

Η «φοβερή», όμως, σημερινή αποκάλυψη που προανήγγειλε στη Βουλή , τελικά, τα κάνει πολύ χειρότερα για τον ίδιο:  Γελάνε και οι πέτρες. 

Πώς να εξισώσεις εκείνον που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα με την κρίση, και ρυθμίζει διαφανώς το δάνειό του, με κείνον που χρηματοδοτείται από ύποπτες offshore, δεν πληρώνει δεκάρα τσακιστή για τα δανεικά του, και εξασφαλίζει σκανδαλώδεις ρυθμίσεις;

Γιατί, αν ήταν έτσι, οι μισοί Έλληνες που ρυθμίζουν τα τραπεζικά τους δάνεια, θα ήταν ομογάλακτοι της offshore  ηθικής που χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη. Και θα έπρεπε να κατηγορηθούν ως ομοτράπεζοι εκείνων που δήθεν ρυθμίζουν, για να μην πληρώσουν.

Χειρότερη, όμως, και από αυτό είναι η βάναυση, ποταπή, και χυδαία επίθεση λάσπης, από την ίδια εφημερίδα, εναντίον του, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, νεκρού θείου του πρωθυπουργού.

Η ελληνική Δικαιοσύνη θα κληθεί να κρίνει τη δολοφονία χαρακτήρων, που κατόπιν παραγγελίας του κ. Μητσοτάκη, διαπράττει η συγκεκριμένη εφημερίδα.

Οι ηθικοί αυτουργοί, που κρύβονται πίσω τους, όμως, ας μην έχουν αυταπάτες. Ούτε το θολό πόθεν έσχες τους, ούτε το ναρκόπλοιο Noor1, ούτε τα στημένα, ούτε οι συναλλαγές του σκότους, πρόκειται να ξεχαστούν.

Είναι σε θέση με τις αθλιότητές τους, να προκαλούν στους αθώους, και σε όσους ξέρουν την αλήθεια, και καταλαβαίνουν τα κίνητρά τους, θλίψη και οργή.

Αλλά όχι φόβο.

Οψόμεθα, κύριε Μητσοτάκη».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Μέγαρο Μαξίμου: 

«Ενημερώνουμε τον υπάλληλο του κυρίου Μαρινάκη, που προανήγγειλε στη Βουλή τις «φοβερές» αποκαλύψεις των εφημερίδων του, πως ο Πρωθυπουργός είναι στη διάθεσή του να μιλήσουν, ανά πάσα στιγμή, ανοιχτά για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες όλων των συγγενικών του προσώπων, πρώτου και δεύτερου βαθμού, ζώντων και τεθνεώτων.

Γιατί σε αντίθεση με αντίστοιχους του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη, ουδέποτε έχουν απασχολήσει τους εισαγγελείς, τα δικαστήρια ή τις ελεγκτικές αρχές, ούτε έχουν εξασφαλίσει σκανδαλώδεις ρυθμίσεις τύπου ballon payments, όπως αυτή του «Κήρυκα Χανίων».

Και σε κάθε περίπτωση ας πει και σε εμάς, αλλά και στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που πασχίζουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους: Πού μπορούμε να βρούμε κι εμείς τα κορόιδα, offshore «αγνώστων επιχειρηματιών», όπως αυτή που χρηματοδότησε με 800.000 ευρώ τη χρεοκοπημένη εταιρεία της συζύγου του, για να μη μπαίνουμε στο κόπο να ρυθμίζουμε, νομίμως, δάνεια που η κρίση μας δυσκόλεψε να αποπληρώσουμε;
Μήπως μπορεί να ζητήσει από τη σύζυγο του να τους γνωρίσει και σε εμάς;»


megaor

Στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού  γραφείου, απάντησε με νέα ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία: «Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, αντί να εκτίθενται συντάσσοντας ανακοινώσεις λάσπης, ας πείσουν τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ο αδελφός του Δημήτρης Τσίπρας δικάστηκε για υποβολή πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας και δεν εξέτισε την ποινή του λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ας τον ενημερώσουν επίσης πώς σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα είναι αδιανόητο μια ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού να συναλλάσσεται με το Δημόσιο. Πόσο μάλλον να κάνει χρήση πλαστών εγγράφων και να διασφαλίζει προνομιακές ρυθμίσεις για τραπεζικό δάνειο που έχει πάρει.  Θα επανέλθουμε»

 Μέγαρο Μαξίμου: «Ο πανικός του κυρίου Μητσοτάκη είναι τελικά πολύ κακός σύμβουλος»

«Ο πανικός του κυρίου Μητσοτάκη είναι τελικά πολύ κακός σύμβουλος», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απαντώντας στη νέα ανακοίνωση της ΝΔ, κατηγορώντας τον πρόεδρο της για «φτηνό αντιπερισπασμό με συκοφαντίες και ανακρίβειες για τον αδελφό του πρωθυπουργού».

Σε μια ακόμα σκληρή ανακοίνωση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης «επειδή δεν τολμά να φανερώσει ποιος χρηματοδότησε τη σύζυγό του, ούτε απαντά γιατί δεν καταθέτει πόθεν έσχες, επιδίδεται σε έναν φτηνό αντιπερισπασμό με συκοφαντίες και ανακρίβειες για τον αδελφό του Πρωθυπουργού». Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σημειώνει ότι «η ΝΔ, όμως, σε αντίθεση με τις εφημερίδες του συνεταίρου του αρχηγού της, είναι αξιωματική αντιπολίτευση και όχι ρυπαρό έντυπο, που το εκδίδουν άνθρωποι του υποκόσμου» και την καλεί «να παρουσιάσει άμεσα τα στοιχεία που αποδεικνύουν καταδίκη και μη έκτιση ποινής του αδερφού του Πρωθυπουργού».

«Ειδάλλως» υπογραμμίζει, «εκτός από κοινοί συκοφάντες, θα είναι και υπόλογοι κατά το νόμο».

Εν είδει υστερόγραφου προς τη ΝΔ, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σχολιάζει: «Να επανέλθετε. Όσο επανέρχεστε τόσο εκτίθεστε και άλλο τόσο μεγαλώνει το ποσό της αποζημίωσης που θα επιδικαστεί».

Ανακοίνωση και από την Τράπεζα Πειραιώς

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», που αφορά ρύθμιση δανεισμού εταιρείας το έτος 2016, η Τράπεζα Πειραιώς υπενθυμίζει ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν της επιτρέπει να σχολιάσει στοιχεία των πιστούχων της.

Η Τράπεζα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ρυθμίζει ετησίως πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικές και προσωπικές οφειλές χρησιμοποιώντας μια πλειάδα λύσεων, εγκεκριμένων σύμφωνα με την τυπολογία της Τράπεζας της Ελλάδος και τις εσωτερικές διαδικασίες της, με όρους υποστηρίξιμους από τους δανειολήπτες, οι οποίες αποσκοπούν στην προσωρινή ή μακροπρόθεσμη βιώσιμη εξυπηρέτηση της οφειλής και την παράλληλη ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, η Τράπεζα δεν υιοθετεί ούτε εφαρμόζει ρυθμίσεις που είναι ή θα μπορούσαν να θεωρηθούν προνομιακές.

Η Τράπεζα έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία εσωτερικής επιθεώρησης προκειμένου να διερευνήσει την πιθανή προέλευση των επικαλούμενων στο δημοσίευμα στοιχείων.

Το  πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Παραπολιτικά» :

paas

ΣΧΟΛΙΑ (157)

Κarletos

Λασπομαχιες..... Οσοι γνωριζουν.....δεν εκπλησονται.... Απλα επαληθευονται....για τη σαθροτητα του χρηματοπιστωτικου συστηματος στη χωρα....των αχυρενιων διοικησεων !

Βάνα

Η οικογένεια Αλέξη Τσίπρα ειναι η σημερινή καθεστωτική πολιτική φάρα της Ελλάδας, με κάθε τροπο διασφαλίζει τα συμφέροντα των μελών της με μεθόδους Κόζα-Νόστρα. Έχουν πλάκα οι αριστεροί καθεστωτικοί, θυμίζουν τον Ραούλ Κάστρο, τον Κίμ, τις οικογένειες Σαντάμ Χουσείν και Καντάφι που υποτίθεται ο,τι κυβερνούν με τους συγγενείς για το καλό του τόπου και του σοσιαλισμού.

ΚΩΣΤΑΣ

πολύ εύστοχο και πραγματικό το σχόλιο σου. respect

....

Το Βάνα βγαίνει από το κάνουλα? Είναι το χαϊδευτικό της?

Tάλε κoυάλε συμμoριτομαδoύρoι και γαλάzιοι μιzαδόρoι

Εσείς στην ΝΔ πρώτα δώστε τα 220.000.000 ευρώ που χρωστάτε!

παυλος

έχουν δίκαιο εκεί στο γραφείο του ζυριζα όταν λένε δεν είμαστε όλοι ίδιοι. διότι αυτοί οι απατεώνες κομουνιστές είναι χειρότεροι όλον. το έχει αποδείξει η ιστορία.

''δολοφονία χαρακτήρων'' σύντροφοι έτσι ;;;

Ενώ η εφ,συν, το documento , η Κontra και o vlaxbany , δεν δολοφονούν κανέναν χαρακτήρα !!!!!!! Μήπως και γι΄ αυτούς θα έπρεπε να επιληφθεί η δικαιοσύνη ?

Τότε θα δει ο κόσμος τα κατορθώματά σας !

Περιμένετε μετά τις εκλογές και τότε θα δείτε τίνος μάνα θέλει να λείψει !!!!!!!

Λίγη τσίπα δεν θα έβλαπτε !

Ναι ρε συντρόφια , τα δικά σας είναι σύκα και δεν βροντάνε, ενώ των άλλων είναι καρύδια και κάνουν θόρυβο !!!!!!!!!!! Για την ταμπακιέρα όμως δεν ακούσαμε τίποτα ....

Νεοδημοκράτης

Καλά κάνουν και ξεσκεπάζουν τις βρωμιές τους. Εμείς στην Νέα Δημοκρατία είμαστε οι μόνοι που δικαιούμεθα να ομιλούμε περί ηθικής και εντιμότητος. Νισάφι πια με την διαπλοκή τους. Τουλάχιστον ο κόσμος έχει μάτια, βλέπει και θα μας ξαναδώσει την εξουσία.

κασι

οι δικαιολογίες του μαξίμου δεν είναι τεκμηριωμένες, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ για το χρέος του. Όταν βγάζουνε τα άπλυτα του τσίπρα αρχίζει να βρίζει τους αντιπάλους του. Δεν κατάλαβα, δηλαδή αυτός μπορεί να πετάει λάσπη σε όλους τους άλλους χωρίς αποδείξεις, αλλά για τα δικά του να μην λέει κανείς τίποτε;ο αλέξης και όλο το συριζα είναι χειρότεροι από όλους τους άλλους μαζί, και το χειρότερο είναι προδότες!! έκαναν τα σκόπια κράτος στο ΝΑΤΟ σε βάρος της Ελλάδας, και όσο μένει στην εξουσία θα κάνει και άλλα χειρότερα

CR

Όταν η τράπεζα ρυθμίζει κόκκινο δάνειο (σαν αυτό της εταιρίας των αδελφών Τσίπρα) κοιτάει να ανακτήσει μέρος του κεφάλαιου και δευτερευόντως τους τόκους. Εδώ πουλάνε δάνεια σε funds στο 10% της αξίας τους και εσείς κολλάτε στους τόκους για να αποδείξετε πως πρόκειται για χαριστική ρύθμιση;

Q

Το πουλανε στο 10% της αξιας του γιατι εχουν ηδη παρει το αρχικο κεφαλαιο και μαλιστα στο πολλαπλασιο, μεσω των ανακεφαλαιοποιησεων. Προ κρισης επαιρναν το αρχικο κεφαλαιο μεσω των τοκων (απο ενα δανειο 5000 ευρω βγαζανε μεχρι και 15000 με τα τοκογλυφικα επιτοκια). Μετα ηρθε η κριση και αρχισανε την κλαουνα. Τους μοιρασανε οι δοσιλογες κυβερνησεις ισα με μισο τρις, με την υπογραφη οτι θα τα διαθεσουν για να κινηθει η αγορα (κατι το οποιο ποτε δεν κανανε), ΕΒΑΛΑΝ ΕΜΑΣ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΤΡΩΝΕ, πηρανε μεχρι και 100 φορες την αξια ολων των δανειων (τα οποια οι ιδιες εδιναν, αλλα κανενας δεν ειπε να μοιραστει η ευθυνη μεταξυ τραπεζας και δανειοληπτη) και τωρα που βλεπουν οτι δεν υπαρχει κατι αλλο για να ξεζουμισουν απο αυτα τα ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΘΕΝΤΑ δανεια, πανε και τα δινουν σε εξευτελιστικη τιμη στα ξενα funds, για να πανε οι μαφιοζοι που δεν τους δεσμευει κανενας νομος Κατσελη, να σηκωσουν οτι απεμεινε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης