Κλιμακώνει τις αντιδράσεις η Ρωσία: Η Ουάσινγκτον βρίσκεται πίσω από την αντι-ρωσική απόφαση για τις απελάσεις

rwsiko_upourgeio_ekswterikwn_arthro

Η Μόσχα κατηγορεί ευθέως τις ΗΠΑ για τις απελάσεις διπλωματών από την Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το ρωσικό ΥΠΕΞ - «Αβάσιμες οι αιτιάσεις», λένε ελληνικές διπλωματικές πηγές - Για εξηγήσεις και ενημέρωση για τα αντίποινα εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα

Τις ΗΠΑ κατηγορεί το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ότι κρύβονται πίσω από τις απελάσεις δύο ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα. 
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου TASS η σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής: «Είναι φανερό ότι η Ουάσινγκτον είναι πίσω από την αντι-ρωσική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, που χρονικά συνδέεται με τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν δημόσια αυτές τις κινήσεις με δήλωση από το State Department».

H νέα αντίδραση από τη Ρωσία, που κλιμακώνει με αυτό τον τρόπο την κρίση στις σχέσεις με την Ελλάδα,  έρχεται λίγες ώρες μετά την κλήση του Ελληνα πρεσβευτή στη Μόσχα Ανδρέα Φρυγανά στο ρωσικό ΥΠΕΞ: Εχουν προηγηθεί οι δηλώσεις της εκπροσώπου του υπουργείου Μαρίας Ζαχάροβα, που προανήγγειλε απελάσεις Ελλήνων διπλωματών από τη Μόσχα, κατά την πάγια τακτική της «συμμετρικής συνέπειας», αλλά και οι διαρροές σύμφωνα με τις οποίες έχουν σταματήσει οι προεργασίες για την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα πρακτορεία TASS και Sputnik η Μόσχα χαρακτηρίζει απολύτως αβάσιμη την απέλαση των δύο ρώσων διπλωματών, καθώς δεν δόθηκαν αποδείξεις για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την απέλαση. Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας υπογραμμίζει ότι η απέλαση των διπλωματών από την Ελλάδα κινείται αντίθετα από τη φύση των διμερών σχέσεων και μπορεί να τους προκαλέσουν σοβαρή ζημιά.

Νωρίτερα, σήμερα για εξηγήσεις και ενημέρωση είχε κληθεί στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο Έλληνας πρεσβευτής στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς. Ο Έλληνας πρεσβευτής είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον διευθυντή της 4ης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του Υπουργείου και στη συνέχεια αποχώρησε. Έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε ο κ.Φρυγανάς στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Χαρακτηριστικό της έντασης, πάντως, είναι ότι η Μόσχα αντέδρασε έντονα και στη δικαστική απόφαση με την οποία ο «Mr Bitcoin» εκδίδεται στη Γαλλία και όχι στη Ρωσία.

Διπλωματικές πηγές: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί

Αβάσιμες χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές στην Αθήνα τις κατηγορίες ότι η απόφαση για την απέλαση των δύο διπλωματών υπαγορεύθηκε από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, «Ισχυρισμοί περί δήθεν αμερικανικών πιέσεων προς την Ελλάδα είναι απολύτως αβάσιμοι».
Ειδικότερα, οι διπλωματικές πηγές αναφέρουν:
«Οι Ρώσοι φαίνεται ότι έχουν μια δυσκολία να αντιληφθούν ότι ένα μικρό κράτος μπορεί και είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα. Δυσκολεύτηκαν να αντιληφθούν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο εμπορικός μας στόλος στη διεθνή οικονομία και τα συμφέροντα που έχει η χώρα για να υπερασπιστεί αυτόν τον ρόλο. Δυσκολεύονται να αντιληφθούν το δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή και όλο βλέπουν τρίτες δυνάμεις από πίσω. Και δυσκολεύονται επίσης στην προκειμένη να αντιληφθούν ότι δεν αφήνουμε να παρεμβαίνουν τρίτες δυνάμεις στα εσωτερικά μας».

ΣΧΟΛΙΑ (67)

Μπορεί να έρθει χρήμα απ τις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα να παίξει το χαρτί της απειλής δήθεν από την Ρώσικη σιείσδυση για να τραβάει μεγάλα κονδύλια απ τις ΗΠΑ. Το ίδιο που κάνανε οι Ελληνικές κυβερνήσεις και το 1951 ( Γ.Καρτάλης) στο τέλος του σχεδίου Μάρσαλ με την επίκληση του κομμουνιστικού φόβου και ώς το 1962 ο Καραμανλής.Το 1963 ο Κέννεντυ αρνήθηκε να παρέμβει στους Αμερικάνους ομολογιούχους για την καταβολή απ την Ελλσδα μικρότερων δόσεων στο χρέος, και ο Καραμανλής έφυγε νύχτα. Και πέταξε δήθεν τημ καραμέλα του βασιλικού ταξιδιού δτο Λονδίνο. Αν η Ελλάδα έκανε πολιτική να εφελκύει τους Ρώσους τεχνηέντως οι ΗΠΑ θα τα χώνανε στην Ελλάδα. Φοβούμενοι οι ΗΠΑ τέτοια παιχνίδια στείλανε στην Ελλάδα έναν απ τους 6 μόνο πρέσβεις που έχουν στην Ευρώπη. Αλλά Ελληνική πολιτική σκηνή και Αμερικάνικη πρεσβεία μπορούσαν να τα βρίσκουν. Να τα βρίσκουν για τα καλά. Όπως τα βρήκαν το 1947 και μετά με το σχέδιο Μάρσαλ και διώξανε τον απεσταλμένο Γκρίσγουόλντ από τον Αμερικανό πρόεδρο Τρολυμαν για την παρακολολυθηση του σχεδίου Μάρσαλ. Έχει πολλά κόλπα η Ελληνική πολιτική σκηνή άν ήθελε και θέλει για να κάνει τραβηκτικές μεγάλα κονδύλια απ την ΗΠΑ. Διότι τα μεγάλα κονδύλια φτάνουν για να γρασάρονται καλά όλα τα γρανάζια. Να τα βρούνε κυβέρνηση και πρεσβεία των ΗΠΑστην Αθήνα και το Αμερικανάκι ο Τράμπ να τα χώνει τα πακέτα στην Ελλάδα, και οι όποιοι διάδοχοί του, για χρόνια. Και μείς στην Ελλάδα να περνλαμε καλά. Από το 1947 ώς και για αρκετά χρόνια οι Ελληνικές κυβερνήσεις και το Αθηναικό κέντρο πέριξ της Βουλής τα ειχαν βρεί με την Αμερικάνικη πρεσβεία -κάνανε και μυστικιστικά πνευματιστικά τραπεζάκια μαζί - και το Δολλάριο έπεφτε ώς δωρεάν βοήθεια δυνατά ( για την αποτροπή του κομμουνιστικού κινδύνου) .Και μέσα σε αυτό το σκηνικό δεν έμενε απ έξω η τότε αριστερά γιστί και αυτή βοήθαγε για να υπάρχει ο κομμουνιστικός δήθεν κίνδυνος Κσι να τα χώνουν οι Αμερικάνοι. Αλλά αυτά απαιτούν πολιτικό μυαλό απ όλες τις πολιτικές δυνάμεις κυβερνώντες και τους αστούς της χώρας.

zz

Ναι αμέ , από τα βράχια της Πειραϊκής είδα και εγώ τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ τίγκα στο Δολάριο να κάνουν αγώνα δρόμου προς ΕΛΛΑΔΑ μεριά , πετά του ένα ΣΜΣ με τις συντεταγμένες που να ξεφορτώσουν άρρωστο .

κωστας β

Το '47 η "απειλη" του κομμουνιστικου κινδυνου ηταν υπαρκτη, το ιδιο και η θεωρία του ντομινο. Μεχρι κα την δεκαετία του '70 οι αμερικανοί ειχαν αγχος μηπως η λατινική Αμερική γινει σάντουιτς μεταξει Κούβας και Χιλής. Σημερα ειναι ολα διαφορετικα και το αμερικανοεβραικο λομπυ που διαχειρίζεται ολα τα θεματα, προφανως κανει λαθη, αλλα ψάχνει για "χρησιμους ηλιθιους" ανα τον κοσμο, χωρις να χαρίζεται σε κανεναν. Σε εναν κοσμο που καθημερινα οι ιδιοι θετουν νεες παραμετρους.. Κουραγιο σε εμας τους προλεταριους.. καποτε ειχαμε την ψευδαίσθηση και την χαρα οτι μπορούμε να ενωθούμε...

CIA ο ΣΥΡΙΖΑ, πράκτορας ο Καρανίκας

Τα κομμουνιστάκια γίνανε πράκτορες της CIA τώρα, όλοι οι Κατανικαίοι πήρατε εντατικά μαθήματα αμερικανισμού. Τελικά το πλεον εύκαμπτο πράγμα ειναι η μέση και η γλώσσα των Ελλήνων κομμουνιστών.

Μπραβο

Μαζι με τους διπλωματες δεν ξεκουμπιζονται και τα λοιπα σκουπιδια απο Ρωσια που μας εχουν κατσει στο λαιμο τοσα χρονια; Οι δηθεν Ελληνες

123

Ρωσσολαγνοι ξερετε ποσοι ελληνες πεθαναν στα γκουλαγκ απο τον πατερουλη Σταλιν.? Καρφι δεν τους καιγετε για μας. Μεθυστακες και αξεστοι ειναι ολοι. Ολες οι χωρες της ανατολικης ευρωπης δεν θελουν να ακουν γι αυτους και εμεις που την γλιτωσαμε τους θαυμαζουμε. Μιλαμε για ανωμαλια.

Μάλιστα

Αυτοί είναι άκρως επικίνδυνοι για τα εθνικά συμφέροντα.

αρης

Όντως είμαστε προτεκτοράτο. Αυτοί είμαστε όμως επειδή είμαστε ένας λαός θρασύδειλων ραγιάδων. Ακόμα και μια χώρα με μόλις 40 δις ΑΕΠ (Βόρεια Κορέα) είναι ικανή να κρατήσει την αξιοπρέπεια και την περηφάνια της αλώβητες. Γιατί αυτοί μπορεί να είναι φτωχοί αλλά τουλάχιστο δεν είναι υποταγμένοι ραγιάδες.

Αν δεν ξέρεις υποταγή σήκωσε το κεφάλι

Φτιάξε πυρηνικά, τσακωσου με όλους, βομβάρδισε Σκόπια, Αλβανία και Τουρκία, και την ίδια στιγμή θα έχεις όλους τους αναρχοτραμπουκους πράκτορες να καίνε την Αθήνα όπως το 2008, όλους τους sleepers που περιμένουν την εντολή να ξεκινήσουν σαμποτάζ και αστικό εσωτερικό πόλεμο, τον UCK και την ΜΙΤ να καίνε όλη την Ελλαδα, την Τουρκία να ξεκινά πόλεμο στο Αιγαίο, κοσοβοποιηση της Θράκης, και σου υπενθυμίζω πως τις δύο τελευταίες φορές που ανακατευτηκαμε με την Ρωσία, την μια είχαμε τις υποκλοπές, την απειλή δολοφονίας Καραμανλή και μαζικές πυρκαγιές, και την άλλη την πτώση του Σινουκ με τον Κρανιδιωτη και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας πριν το Άγιο Όρος. Η Ελλάδα δημιουργήθηκε μετά το 21. Δεν απελευθερώθηκε. Δημιουργήθηκε. Καταλάβετε το επιτέλους. Πάψαμε να είμαστε αφεντικά απο την Ρωμαιοκρατια και να ευχαριστειτε τον Θεό που υπάρχουμε ακόμα, όπως υπάρχουμε τέλος πάντων. Αλλά έθνη έσβησαν για λιγότερα. Πρέπει να ωριμάσουμε σαν λαός καποτε, να δούμε την πραγματικότητα και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας προσαρμοσμένοι στις καταστάσεις.

Χ.Ο

Η Ρωσία υποστηρίζει το δόγμα του "ορθόδοξου τόξου", ενώ οι αμερικανοσιωνιστές στηρίζουν το δόγμα του "ισλαμικου ( σουνιτικου) τόξου. 1.Ποιοί χρηματοδότησαν άραγε τους ισλαμοκανίβαλους του ISIS για να ριξουν τον ΑΣΑΝΤ? Οι αμερικάνοι ή οι Ρώσοι? 2. Ποιοι προωθουν τον εξισλαμισμό της ΕΛΛΑΔΑΣ και της ΕΥΡΏΠΗΣ? Οι αμερικανοι ή οι ΡΩΣΟΙ? 3. Ποιοι χρηματοδοτουν τα GAY BRIDE ? η ΡΏΣΟΙ Ή οι αμερικάνοι? 4.Ποιοι χαρισαν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ? οι αμερικανοι ή οι ΡΩΣΟΙ? Αυτα τα λιγα για να μη μας περνανε οι αμερικανο-γρακυλοι ολους για...αμερικανακια.

HLI

Αριστερά, τσιπρα ακούς ο νταβατζής είναι ο αμερικανος, ο πουτιν κάτι τέτοια τα καταγράφει για το απώτερο μέλλον ΔΕΝ πρόκειται να απελάσει ελληνα διπλωμάτη./!!!!!

Παισιος

Ερχεται το τελος την ρωσιας.Αμην.

CR

Η Ρωσία υποστηρίζει το δόγμα που Πανσλαβισμού το οποίο είναι ασύμβατο με τα Ελληνικά συμφέροντα γιατί θέλει τη δημιουργία διάδρομου για το Αιγαίο μέσω των εδαφών της Ελλάδας. Από την στιγμή που η Ελλάδα προσάρτησε την Μακεδονία και Θράκη έγινε εμπόδιο στο δόγμα του Πανσλαβισμού...

Και με τους δύο έχουμε πρόβλημα

Οι Ρώσοι συμφώνησαν για S 400 και ξαφνικά έγιναν φιλαράκια με τους Τούρκους που μέχρι χθες τους έριχναν αεροπλάνα, ενώ της Ρωσίας της άνοιξε η όρεξη πάλι για πανσλαβισμο. Με τους πυραύλους πολύ θα ήθελε μας σβήσει η Τουρκία από τον χάρτη με τις ευλογίες του ξανθου γένους όπως έκαναν και με τα Ορλωφικα και τον Κεμαλ. Όπως άφησαν και την Σερβία και την κατασπαράξε η Δύση. Ας πρόσεχαν. Όσο για τον Τσίπρα αμφιβάλλω αν του άφησαν άλλη επιλογή. Πρέπει να αποφασίσουμε σε ποια μεριά είμαστε. Προτεκτοράτο ειμαστε παιδιά. ΠΡΕΠΕΙ να καταλάβουμε την θέση μας επιτελους και ποιοι είμαστε. Όποιοι ονειρεύεστε αυτοκρατορίες να ξυπνήσετε. Είμαστε ακριβώς όπως επί Ρωμαιοκρατιας. Όμως και η Δύση βλέποντας το Ισλάμ να προελαύνει και την Ρωσία να κωλοτριβεται με τον Ερντογάν, ελπίζω να κατάλαβε που μάλλον κατάλαβε, πως η Ελλάδα είναι το σύμβολο της ιδέας του Δυτικού πολιτισμού και ευρωπαϊκό σύνορο, και αν κάνουν το λάθος να μας ρίξουν στα σκυλιά, θα γίνει ότι έγινε με την Άλωση που μετά οι Οθωμανοί έφτασαν μέχρι την Βιέννη. Από εκεί και πέρα ναι συμφωνώ. Μαγκιές όχι μόνο στους Ρώσους διπλωμάτες. Να γίνει κάτι και με κάτι άλλες κατσαρίδες. Χαλάλι του Τσίπρα πάντως. Τόσες μαζικές κωλοτούμπες πια ούτε ο Μελισσανιδης, δεν τον προλαβαίνουμε πια. Είδες όταν τρίζουν τα δόντια οι ξένοι πως εγκαταλείπονται τα απολιθωματικα κομμουνιστικά και ακροαριστερα κόμπλεξ; Να τα έκοβε και τους λαϊκισμούς εντός της χώρας καλά θα ήταν. Όσο για τις ΗΠΑ είναι σχεδόν εξίσου αναξιόπιστοι με τον Ρώσο. ΜΗΝ χαίρεστε τόσο εύκολα! Από την μια βάζουν την Ελλάδα να πλακώθει με τις ρωσικές νυφιτσες και να σπρώξουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, από την άλλη η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να παρακάμψει το Κογκρέσο που έχει θέσει περιορισμούς στην πώληση των F35 και να πουλήσει περισσότερα αεροσκαφη στην Τουρκία; Η οποία Τουρκία κατά θα αλλά έχει τακιμιασει με τους πανσλαβιστες Ρώσους, θα εγκαταστήσει τους S400 και υποθάλπει τον Isis χρόνια τώρα με τις ευλογίες των ΗΠΑ. Με τις οποίες ΗΠΑ κατά τα άλλα όλο τρώγονται για το Κουρδικό που οι ΗΠΑ μια σεγονταρουν και μια τους αδειάζουν. Κατά τα άλλα στήριξη στην Ελλάδα περί εδαφικής ακεραιοτητας αλλά για τους στρατιωτικούς ΔΕΝ παίρνουν θέση. Θα φοβούνται τους μπράβους του Ερντογάν που τους έδειραν μέσα στις ΗΠΑ....😐

Παρεπιπτοντως η Τουρκια ειναι με τη τουρκισ

και ασκει διπλωματια και με τις δυο δυναμεις Και απο τις δυο κερδιζει Ο Ελληνικος Λαος θιγεται απο ΗΠΑ βλεπε χαρτι κοτζια και κινδυνευει η ισορροπια με την υπερδυναμη Ρωσια εξαιτιας των εξαρτησεων του τσιπρα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sak

Στις 10:30 ξεκινά η διαδικασία στη Βουλή - Στις 13:30 θα την επισκεφθεί ο πρόεδρος της Βουλής για να της ανακοινώσει το αποτέλεσμα - Με 264 ψήφους η εκλογή λόγω της προγραμματισμένης απουσίας Σαμαρά και της ασθένιας Αλεξιάδη - Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στην προεδρική #kolotoumpa

anastasiadis101

«Οι ενέργειες της Τουρκίας καταδικάστηκαν με τον πιο έντονο τρόπο από τη διεθνή κοινότητα και την ΕΕ, αφού δεν συνάδουν με τις σχέσεις καλής γειτονίας», τόνισε ο Αναστασιάδης - Αναφέρθηκε στην πολιτική των κανονιοφόρων από πλευράς της Τουρκίας τόσο στην ΑΟΖ της Κύπρου όσο και στο Αιγαίο, στη Συρία και τώρα στη Λιβύη - Ξεκαθάρισε ότι η στενή εταιρική σχέση Κύπρου και Ισραήλ «είναι εδώ για να μείνει»

di_maio_schinas_johansson

Συνάντηση με τον Ιταλό ΥΠΕΞ στη Ρώμη είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν - «Χωρίς την Ιταλία η ΕΕ δεν μπορεί να τα καταφέρει, και για τον λόγο αυτό αναμένουμε να γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας» ανέφερε ο Ντι Μάιο