«Πυρά» της Ρωσίας κατά της Ελλάδας και για την έκδοση του Mr Bitcoin στη Γαλλία

vin

«Οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν να επιδεινώνουν την κατάσταση στις διμερείς σχέσεις υπό πίεση από το εξωτερικό», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

Νέο επεισόδιο στη διπλωματική κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, με αφορμή την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και τα αντίμετρα που έλαβε η Μόσχα, προστέθηκε την Παρασκευή, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας πρόσθεσε στο κάδρο και την υπόθεση του Αλεξάντρ Βίνικ, γνωστότερου ως Mr Bitcoin. Η Μόσχα εξαπέλυσε «πυρά» εναντίον της Αθήνας μετά την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να εγκρίνει την έκδοση του Βίνικ στη Γαλλία, προκειμένου να δικαστεί.

«Οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν να επιδεινώνουν την κατάσταση στις διμερείς σχέσεις υπό πίεση από το εξωτερικό», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και πρόσθεσε πως η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τον Βίνικ δεν συνάδει με τις σχέσεις συνεργασίας ανάμεσα στις δικαστικές Αρχές των δύο χωρών, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε δοθεί προτεραιότητα στο αίτημα της ρωσικής γενικής εισαγγελίας για έκδοση του «βασιλιά του bitcoin» στην πατρίδα του.

«Προφανώς η ρωσική πλευρά δεν μπορεί να αγνοήσει τέτοιες ενέργειες» καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη έχει ήδη αποφασίσει πως ο Βίνικ μπορεί να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου επίσης διώκεται.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Αντιρώσος

Η συνεργασία της Ρωσίας με την Τουρκία δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. Δεν έχουμε να περιμένουμε πολλά πράγματα από τους Ρώσους, ούτε στην οικονομία ούτε στη διεθνή διπλωματία. Η επίκληση του ομόθρησκου και ομόδοξου λαού δεν έφερε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Θεσσαλονίκη: Η απίστευτη αγγελία για αναζήτηση δασκάλας που έγινε viral

Η κομπίνα αποκαλύφθηκε όταν ένας κάτοικος της Άρτας ενδιαφέρθηκε για μια αγγελία που είχαν αναρτήσει οι δύο δράστες σε ιστοσελίδα του διαδικτύου για την υποτιθέμενη ενοικίαση ενός διαμερίσματος στο Ρέθυμνο