Δεκτή από την κυβέρνηση τροπολογία του Ποταμιού για άδεια αιμοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα

aimodosia

Η τροπολογία προτείνει δικαίωμα ειδικής άδειας απουσίας 1 ημέρας-αποκλειστικά της ημέρας αιμοληψίας-για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι είτε ανταποκρίνονται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, είτε μετέχουν σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, είτε προσέρχονται σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοληψίας με δική τους πρωτοβουλία για να προσφέρουν αίμα ή αιμοπετάλια

Την πρόθεση της να κάνει αποδεκτή τροπολογία του Ποταμιού για τη χορήγηση ειδικής άδειας αιμοδοσίας για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, έκανε γνωστή πριν από λίγο η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την αδήλωτη εργασία.

Η τροπολογία του Ποταμιού προτείνει δικαίωμα ειδικής άδειας απουσίας 1 ημέρας-αποκλειστικά της ημέρας αιμοληψίας-για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι είτε ανταποκρίνονται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, είτε μετέχουν σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, είτε προσέρχονται σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοληψίας με δική τους πρωτοβουλία για να προσφέρουν αίμα ή αιμοπετάλια. Σε κάθε περίπτωση ο εργαζόμενος οφείλει να προσκομίσει στον εργοδότη τη σχετική βεβαίωση από το νοσηλευτικό ίδρυμα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η αιμοληψία. Η άδεια συνοδεύεται με πλήρεις αποδοχές και δεν συμψηφίζεται καθ΄οιονδήποτε τρόπο με το σύνολο των ημερών αδείας του εργαζόμενου και δεν γίνεται να γίνει χρήση πέραν από 2 φορές ετησίως.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Ελένη Λ.

Ακόμα και για τα αυτονόητα θα πρέπει να υπάρχει 'επίδομα';

Σοφία

Τον ιδιώτη εργοδότη τον ρωτήσατε; Σιγά μην δώσει άδεια. Πόσο ηλιθίοι είστε όλοι σας, μα πόσο;

T

Κοροϊδία. Καμμία άδεια σε κανέναν και ειδικά στους δημόσιους κοπρίτες. Μια χαρά δουλεύεις και μετά την αιμοδοσία.

Χώρα της παλαβομάρας

Σωστά. Απλώς αυτοκίνητο απαγορεύεται να οδηγείς την ίδια μέρα. Αυτό (αποφυγή οδήγησης) εξασφαλίζεται καλύτερα με την κανονική εργασία. Γι αυτό στην Ευρώπη δεν ισχύει τέτοιο μέτρο. Η αιμοδοσία πρέπει άλλωστε να έχει ανθρωπιστικά κίνητρα, όχι δούναι και λαβείν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

antonisvgontzas-696x439

«Θα καταλήξεις να επιδοκιμάζεις ή να ανέχεσαι τις χυδαίες ύβρεις του πρώτου και των επιθυμιών του δεύτερου» επισημαίνει στο Σπύρο Δανέλλη το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ 

11