Γκάλοπ: Καταλύτης το Σκοπιανό - «Πνίγει» την κυβέρνηση η συμφωνία των Πρεσπών

gkalop-nd

Σε δημοσκοπική καταβύθιση οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καθώς όλες οι μετρήσεις (ακόμη και στα φιλοκυβερνητικά μέσα) δείχνουν ότι ανοίγει συνεχώς η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ - Στις 14,1 μονάδες η διαφορά μετά τη γραβάτα

Ούτε οι αξιωματούχοι του κυβερνητικού χώρου που στις αρχές του χρόνου ερμήνευαν την ανεξήγητη σπουδή για «κλείσιμο» του Σκοπιανού με εικασίες για αναδιάρθρωση του πολιτικού σκηνικού δεν πρέπει να περίμεναν τις καταλυτικές επιδράσεις που μπορεί να είχε η κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία.

Όπως προκύπτει από όλες τις δημοσκοπήσεις, ακόμη και αυτές που βλέπουν το φως σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, που υπεγράφη δόξη και τιμή στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας, λειτουργεί ως «αυτοεκπληρούμενη προφητεία» αναδιάταξης των πολιτικών δυνάμεων προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που προέβλεπαν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί.

Μετά τις πρόσφατες μετρήσεις της Marc για το «Θέμα» και της Pulse για τον «Σκάι», ήρθαν οι νεότερες έρευνες της Alco για το «Kontra» και της “Metron Analysis» για «Τα Νέα» για να επιβεβαιώσουν την πορεία κατάρρευσης στην οποία βρίσκονται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, αλλά και να επικυρώσουν το διευρυνόμενο άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της Νέας Δημοκρατίας που κινείται πλέον σταθερά σε επίπεδα κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι «η συμφωνία για το Μακεδονικό μπορεί να αποτελέσει το τσουνάμι συμπαρασύρει τα πάντα μαζί του». Και στηρίζουν τις επισημάνσεις τους αυτές στο γεγονός ότι σε όλη την ελληνική επικράτεια η πλειονότητα των πολιτών αποδοκιμάζει τη συμφωνία των Πρεσπών σε ποσοστά που ξεπερνούν το 60%, ενώ ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα περισσότεροι από οκτώ στους δέκα πολίτες στέλνουν προς την κυβέρνηση ηχηρό μήνυμα αντίθεσης.

Στις 14,1 μονάδες η διαφορά μετά τη γραβάτα

Οι Έλληνες, οι οποίοι πιέστηκαν αφάνταστα από τους δανειστές τα τελευταία χρόνια και –εκόντες, άκοντες- υπέμειναν μεγάλες οικονομικές θυσίες, δείχνουν πλέον να μην ανέχονται άλλες εθνικές ταπεινώσεις, λένε όσοι μελετούν τις έρευνες. Γι΄ αυτό η κοινή γνώμη δεν περιορίζεται να απορρίψει με συντριπτικό τρόπο τη συμφωνία, αλλά έχει έντονη τάση να τιμωρήσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Οι απώλειες για τους κυβερνώντες είναι σημαντικές και δεν μπορούν να αντισταθμιστούν από τη συμφωνία για το χρέος ούτε από τις φιέστες με τις γραβάτες.
Στη μία μετά την άλλη, η Νέα Δημοκρατία επανέρχεται σε όλες τις έρευνες στα υψηλότερα ποσοστά της από την ανάληψη της κομματικής ηγεσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Metron Analysis εκτιμά ότι η δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στο 36,7%, ποσοστό με το οποίο διευρύνει την ψαλίδα στις 14,1 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο 22,6 %. Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της διαφορά ανοίγει κατά 1,1%, πρωτίστως λόγω των απωλειών που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επανέρχεται στα χαμηλότερα ποσοστά της άνοιξης του 2017.

Τέλος η ανοχή

Με την ταυτόχρονη εξαϋλωση των ΑΝΕΛ οι κυβερνητικές απώλειες είναι σαφώς μεγαλύτερες. Λόγω του Σκοπιανού, μάλιστα, ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν ευνοείται από το πολωτικό κλίμα στο οποίο επίσης επένδυε, καθώς στη φάση αυτή κερδισμένοι, εκτός από τη ΝΔ, φαίνεται να είναι μικρότεροι σχηματισμοί ή κόμματα που κινητοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο το Σκοπιανό που κάνει τα ποσοστά των κυβερνώντων να κινούνται προς το ναδίρ. Είναι, επισημαίνουν αναλυτές, και η οικονομία που παραμένει το μεγάλο βαρίδι για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και, παρά τους πανηγυρισμούς του Ζαππείου, δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την αρνητική εικόνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 57% των ερωτηθέντων στη ίδια δημοσκόπηση αξιολογεί αρνητικά την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup, έναντι του 25% που την είδε θετικά.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν και ένα ακόμη αξιοσημείωτο στοιχείο των τελευταίων δημοσκοπήσεων που αφορά τα ευρήματα σύμφωνα με τα οποία στην κοινωνία δημιουργείται πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ της προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Αυτό, υπογραμμίζουν, καθιστά σαφές ότι οι πολίτες αποζητούν την πολιτική αλλαγή και δεν δίνουν πλέον καμία πίστωση χρόνου στη σημερινή κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ (61)

Κουλικός ------------- #metonkyriako

@11.06 ------ Kαι εγω το θελω πισω!!!

Για να εμπεδώσουν οι ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ: Η συντριβή του Σύριζα, αποτυπωμένη στις δημοσκοπήσεις...

Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύθηκαν τρεις, (3), δημοσκοπήσεις. Της Pulse για τον ΣΚΑΙ, (28-06-2018), της ALCO για το Kontra Channel, (29-06-2018) και της Metron Analysis για ΤΑ ΝΕΑ, (30-06-2018). Το κοινό τους στοιχείο είναι ότι αποτυπώνουν την συντριβή του Σύριζα. Συγκεκριμένα, στο τελικό μέγεθος "πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων", τα ευρήματά τους, αντίστοιχα, είναι: Νέα Δημοκρατία 38,86 %, 33,75 %, 36,70 %. Σύριζα 24,57 %, 24,54 %, 22,60 %. Χρυσή Αυγή 8,57 %, 7,80 %, 8,00 %. Κίνημα Αλλαγής 8,57 %, 7,67 %, 9,9 %. ΚΚΕ 6,86 %, 8,82 %, 6,80 %. Για την Ένωση Κεντρώων μόνον η ALCO και η Metron Analysis δίνουν ότι εισέρχεται στη βουλή με ποσοστά, αντίστοιχα, 3,70 % και 3,20 %. Επειδή οι εκλογές γίνονται για την ανάδειξη βουλευτών, οι οποίοι αναδεικνύουν κυβέρνηση, τα αποτελέσματα ανά εταιρία είναι: Pulse: Νέα Δημοκρατία 161, Σύριζα 70, Χρυσή Αυγή 25, Κίνημα Αλλαγής 24, ΚΚΕ 20. ALCO: Νέα Δημοκρατία 148, Σύριζα 71, KKE 25, Χρυσή Αυγή 23 Κίνημα Αλλαγής 22, 'Ενωση Κεντρώων 11. Metron Analysis: Νέα Δημοκρατία 155, Σύριζα 65, Κίνημα Αλλαγής 28, Χρυσή Αυγή 23, ΚΚΕ 20, 'Ενωση Kεντρώων 9.

Μα το ξερει ο Αλεξης οτι θα χασει!

Γι' αυτο και φροντισε ολα τα ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ να τα περασει για το 2019 και μετα! 'ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ'' λεει! χαχαχαχαχαχα! Και ο ''σοφος' λαος δεν θυμαται ποιος τα εφερε, αλλα ποιος τα εφαρμοσε και τον π.........ξε! Βαλε μεσα κι τα αλλα μετρα που θα φερει ο Κουλης....Πανεξυπνος ο Alex, θα καταφερειστο τελος να διαλυσει τη ΝΔ!

Μα το ξερει ο Αλεξης οτι θα χασει!

Γι' αυτο και φροντισε ολα τα ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ να τα περασει για το 2019 και μετα! 'ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ'' λεει! χαχαχαχαχαχα! Και ο ''σοφος' λαος δεν θυμαται ποιος τα εφερε, αλλα ποιος τα εφαρμοσε και τον π.........ξε! Βαλε μεσα κι τα αλλα μετρα που θα φερει ο Κουλης....Πανεξυπνος ο Alex, θα καταφερειστο τελος να διαλυσει τη ΝΔ!

Δεν το λες συντριβή

Το 2015 βρέθηκαν 2 εκατ ΗΛΙΘΙΟΙ που ψήφισαν αυτή τη ΣΥΜΜΟΡΙΑ. Παρά τα όσα έκανε, παρά τα 2 μνημόνια που υπέγραψε την ώρα που βρισκόμασταν με το 1 πόδι εκτός μνημονίων, παρά την ακυβερνησία, την ανικανότητα ακόμη και να διαχειριστούν τα απλά θέματα της καθημερινότητας, την αύξηση της εγκληματικότητας, το ρουβίκωνα που αλωνίζει ανενόχλητος, τις παραχωρήσεις και την πολιτική υποτέλειας και ραγιαδισμού στα εθνικά θέματα, τη φοροκαταιγίδα κοκ, υπάρχει ακόμη ένα ποσοστό πάνω από 20% (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) που στηρίζει αυτά τα σκουπίδια. Αυτό δεν το λες "συντριβή". Φαίνεται ότι έχουμε κατεβάσει πολύ τον πήχυ. Αρκούμαστε στα επιδόματα. Δε δίνουμε δεκάρα για την εθνική μας αξιοπρέπεια, για τον ευτελισμό του κοινοβουλίου και της δημοκρατίας, για τους τρομοκράτες και τους δολοφόνους που έχουν αποφυλακιστεί και κυκλοφορούν αναμεσά μας, για τους λαθρομετανάστες που μπαίνουν αθρόα από παντού. Δυστυχώς... είμαστε άξιοι της μοίρας μας

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΛΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΟΤΖΙΑ 17-6-18 ΩΣ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!! ΑΡΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ 2% ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΑΠΟ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ

Moσχάτο, Πειραιώς 62

@09:32 & 10:09: Είστε ωραioι, φίλοι μου! Ελάτε από τα γραφεiα μας και ζητήστε τον αvτιπρόεδρο μπoυμπoύκο, να σας δώσω τα 0.80 ευρώ (σας κάνω αύξηση!).

Από τώρα δημοσκοπήσεις?

Πιστεύω ο Τσιπρας θα πάει εκλογες το 2019 για δυο κυριως λογους.. α) ως τοτε θα αρχισουν να φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της εξόδου απο τα Μνημονια! (π.χ. Επαναφορά συλλογικών συμβάσεων-αυξηση μισθων) β) Ως τοτε θα εχουν προχωρησει στη δικαιοσυνη τα σκανδαλα Νοβαρτις και του ΚΕΕΛΠΝΟ, και ο λαός θα μάθει τα πεπραγμένα καποιων... Τοτε 'κύριοι' της Αξιωματικής-και όχι μόνο-αντιπολιτευσης θα ΣΥΡΘΕΙΤΕ σε εκλογές...!

ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΗ, με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι...

Και θα ξυπνήσεις με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Κυριάκο πρωθυπουργό!!!

Κρατα το σχολιο μου!

Επομενες εκλογές: κυβερνηση ΝΔ πιθανόν αυτοδυναμη! Μεθεπομενες εκλογες: ΝΔ στα ποσοστα του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ.!!!

Θα το κρατήσω το σχόλιό σου...

Ως την επιτομή των γελοιότητας των ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΩΝ!!!

Μη το κουραζεις αλλο...

Ελα τωρα ρε τσιπρα ...μη το κουραζεις το θεμα... Εκανες τη μασακια και ξεπουλησες τη Μακεδονια και ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ! Αντε πηγαινε σε εκλογες γιατι δεν σε παιρνει αλλο.... Την εχασες την τσιπα σου....Απο δω και περα το μενου θα εχει μονο ενα πιατο... ΞΕΦΤΙΛΑ!!

ONNEΔITHΣ

Kαμμέvε γύρνα στην ΝΔ μας! Από εδώ ξεκίνησες, εδώ μεγάλωσες, εδώ ανήκεις! Γύρνα στο σπίτι σου Πάνο! Και μην πεταχτεί σαν την βούρτσα κανένας πονηρίδης ότι αυτά δεν γίνονται... θα τους θυμίσω ότι δεχτήκαμε Σαμαρά, μπουμπούκο και τσεκουράτο!

ρουβικωνας-αντίφας

Ο Πάνος ο Καμμένος, αυτός ο ΠΟΛΥ χρήσιμος ΗΛΙΘΙΟΣ, προσέφερε μέγιστες υπηρεσίες στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ μας, και έτσι δίκαια τώρα θα πάρει την πρώτη θέση στο Επικρατείας του Αλέξη μας, του αγαπημένου μας παιδιού. Και σ' όποιον αρέσουμε, για τους άλλους, δε θα μπορέσουμε. Ήταν δίκαιο, θα γίνει πράξη...

Haris

Παρά το εθνικό έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας που έκανε στο Μακεδονικό ζήτημα, η κυβέρνηση είναι πίσω μόνον 14 μοναδες; Κανονικά ο τσίπρας έπρεπε να βρίσκεται στο 3-5%. Τελικά η προδότες είναι πολλοί και ζουν ανάμεσά μας.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ..ΕΠΙΤΡΟΠΗ..ΓΙΑ...ΤΣΙΠΡΑ

ΜΕΤΑ..ΤΙΣ...ΕΚΛΟΓΕΣ...ΕΡΧΕΤΑΙ..ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ...ΕΠΙΤΡΟΠΗ...ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ...ΓΙΑ...ΤΑ...7,5..ΔΙΣ...ΕΥΡΩ...ΠΟΥ...ΑΠΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ...ΤΟ...ΟΦΕΛΟΣ...ΠΟΥ..ΕΙΧΑΝ...ΤΑ...ΕΛΛΗΝΙΚΑ...ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΝ....ΜΑΡΤΙΟ...ΤΟΥ...2015...ΚΑΙ...ΔΕΝ...ΔΕΧΤΗΚΑΝ....ΝΑ...ΤΑ... ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ....ΤΟ...ΕΛΛΗΝΙΚΟ.....ΚΡΑΤΟΣ....!!!

VfV

Πρώτη...φορά...διαβάζω...σχολιο.. με..λοξυγκα!

Άχυρο

Πληρωμένες από την αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγεί με αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Που είναι οι δημοσκοπήσεις οι πληρωμένες από την κυβέρνηση;;;

Προς ενημέρωσή σου, η δημοσκόπηση της ALCO έγινε για το αφόρητα φιλοσυριζαίϊκο Kontra Channel... Εφόσον αμφισβητείς τις δημοσκοπήσεις των εταιριών Marc, Pulse και Μetron Analysis γιατί δεν μας παρουσιάζεις τις δημοσκοπήσεις των φιλοσυριζαίϊκων εταιριών Prorata, Pubblic Issue, Opinion way;;; Ο λόγος είναι απλός και τον γνωρίζουν όλοι. Δηλαδή, και τα δικά τους ευρήματα είναι εξίσου καταστροφικά για την πανάθλια συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΩΝ και για τον λόγο αυτόν παραμένουν μυστικά!!!

Αποστομωτική απάντηση...

Στον αχρείο ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΗ!!! Συγχαρητήρια.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gen01

«Το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή έλαβε ξεκάθαρη θέση απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την αλλοίωση των σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας», δήλωσε η προεδρος του ΚΙΝΑΛ

cache_728x3000_Analog_medium_657032_76511_1522019

«Θα κατακτήσουμε το κάστρο από μέσα, μην το ξεχνάτε», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σε προεκλογική του ομιλία στη Πρόυσα αναφερόμενος στη διπλωματία, την οικονομία και τις επικείμενες δημοτικές εκλογές