Η γραβάτα δεν έπεισε τους πολίτες - Μεγαλώνει η ψαλίδα για τη ΝΔ

Προβάδισμα 12,5 μονάδων για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Το 62% των πολιτών κρίνει αρνητικά τη συμφωνία των Πρεσπών - Aντίθετο και το 40% των εκλογέων του ΣΥΡΙΖΑ 

Έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια κατά της “κοινοπραξίας” ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτυπώνει η τελευταία δημοσκόπηση της Pulse, με την πλειοψηφία των πολιτών να αποδοκιμάζει τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, αλλά και τους πανηγυρισμούς της “Ζαππειάδας”, μετά τη συμφωνία του Eurogroup. Παρά τη συμφωνία του Eurogroup της 21ης Ιουνίου, την οποία η κυβέρνηση παρουσίασε ως αλλαγή σελίδας για την έξοδο από τα μνημόνια, το 49% την κρίνει αρνητικά, ενώ η κοινή γνώμη παραμένει απαισιόδοξη για το μέλλον.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία ανέβασε κατά δύο μονάδες τα ποσοστά της, η οποία συγκεντρώνει πλέον ποσοστό 34% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση με 7,5% βρίσκονται Χρυσή Αυγή και ΚΙΝΑΛ, ενώ εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με ποσοστό 1,5%. Διάχυτη η αποδοκιμασία στους χειρισμούς της κυβέρνησης. Το 62% αξιολογεί αρνητικά την συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την πΓΔΜ στις Πρέσπες και μόλις το 27% την κρίνει ως θετική. Όμως και στο μέτωπο της οικονομίας η “βαθμολογία” της κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα χαμηλή, καθώς το 49% των ερωτώμενων κρίνουν ως αρνητική την συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ενώ μόλις το 37% κρίνει τις αποφάσεις ως θετικές.


Τι λένε στελέχη και μέλη της κυβέρνησης για τις δημοσκοπήσεις


Παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν άνοδο της Νέας Δημοκρατίας μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στελέχη της κυβέρνησης προσεγγίζουν το ζήτημα εντελώς διαφορετικά, εκτιμώντας ότι οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα, ενώ υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι του δείγματος δεν απαντούν.

Η μείωση της κυβερνητικής δύναμης στους 152 βουλευτές, η διάλυση των ΑΝΕΛ και τα σημάδια λαϊκής δυσαρέσκειας προβληματίζουν έντονα το Μαξίμου, το οποίο έχει επιστρατεύσει σενάρια συνωμοσίας και αποστάτες. Παρά ταύτα, διάχυτη είναι η αίσθηση πως το στοίχημα της μείωσης της ψαλίδας θα το κερδίσει η κυβέρνηση, με το μότο “ο χρόνος είναι γιατρός” εστιάζοντας στο επιχείρημα ότι θα φανούν τα οφέλη των συμφωνιών, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να κάνει χρήση όλων των επικοινωνιακών εργαλείων. Πάντως, από Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι κοινωνικές δράσεις και τα επιδόματα, κάνοντας στοχευμένες δράσεις.

Η αλλαγή κλίματος κρίνεται ως ένα εξαιρετικά δύσκολο επίτευγμα για την κυβέρνηση, αν συνυπολογιστεί πως σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται, στη δημοσκόπηση της Pulse, διχασμένο ως προς τη συμφωνία για το Σκοπιανό. Το 34% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 αξιολογεί σίγουρα θετικά τη συμφωνία των Πρεσπών, το 17% μάλλον θετικά, το 13% μάλλον αρνητικά, ένα 27% σίγουρα αρνητικά ενώ 9% δεν απαντά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, τη δεδομένη στιγμή, για τον πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου είναι η διάλυση των ΑΝΕΛ και η ανησυχία αποχώρησης βουλευτών. Μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το εξωτερικό αναμένεται να στηθεί εκ νέου η στρατηγική για την αποφυγή ενός ατυχήματος, με νέα ζυμώματα προς βουλευτές. Διόλου τυχαία, η φράση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Πάνο Καμμένο στο Ζάππειο, ο οποίος είπε «για αυτό Πάνο, να ξέρεις», «έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Έχουμε να δώσουμε ακόμη πολλές μάχες για να αποδοθεί δικαιοσύνη, κάθαρση και θα αποδοθεί, για να καθαρίσουμε τη χώρα από την διαφθορά». Υπογράμμισε ότι «έχουμε ακόμα μπροστά μας 15 ολόκληρους μήνες για να πετύχουμε τον δεύτερο μεγάλο στόχο της κυβέρνησης μας και θα τον πετύχουμε».Πρέσπες: Aντίθετο το 40% των εκλογέων του ΣΥΡΙΖΑ


Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών συνολικά το 62% των ερωτηθέντων την αξιολογεί αρνητικά (48% σίγουρα αρνητικά και 14% μάλλον αρνητικά), ενώ συνολικά το 27% των πολιτών την κρίνει θετικά (15% σίγουρα θετικά και 12% μάλλον θετικά), ενώ 11% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».


Το 34% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 αξιολογεί σίγουρα θετικά τη συμφωνία των Πρεσπών, το 17% μάλλον θετικά, το 13% μάλλον αρνητικά, ένα 27% σίγουρα αρνητικά ενώ 9% δεν απαντά.


Αντίθετα η μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων της ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 αντιτίθεται στη συμφωνία. Το 70% αξιολογεί τη συμφωνία σίγουρα αρνητικά, το 16% μάλλον αρνητικά, από 5% σίγουρα αρνητικά και μάλλον θετικά ενώ 4% δεν απαντά.Πρόθεση ψήφου


Αναλυτικά, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 31% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ και ΚΙΝΑΛ καταγράφουν από 6,5%, το ΚΚΕ σημειώνει 5,5%, η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2%, οι ΑΝΕΛ δεν ξεπερνούν το 1,5% όσο και η Ελληνική Λύση, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας σημειώνουν από 1%.


Στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) η ΝΔ καταγράφει 34% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ, από 7,5% καταγράφουν ΧΑ και ΚΙΝΑΛ, 6% σημειώνει το ΚΚΕ, 2,5% συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων, 1,5% σημειώνουν οι ΑΝΕΛ και η Ελληνική Λύση, από 1% ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερία.


Στην παράσταση νίκης η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται στις 35 ποσοστιαίες μονάδες με 58% για τη ΝΔ και 23% για τον ΣΥΡΙΖΑ (έναντι 56% και 22% στη σφυγμομέτρηση του Μαΐου), 14% δεν απαντά για την παράσταση νίκης, ενώ 5% εκτιμά ότι θα κερδίσει τις εκλογές άλλο κόμμα.


Εκλογές


Σημειώνεται ότι το 51% των ερωτώμενων εκτιμά ότι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στο πρώτο (ποσοστό 25%) ή στο δεύτερο εξάμηνο του 2019 (26%), ενώ 38% εκτιμά ότι θα γίνουν εντός του έτους.


Καταλληλότερος πρωθυπουργός σύμφωνα με τους ερωτηθέντες είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας ποσοστό 33% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. 37% των πολιτών δεν θεωρεί κανέναν από τους δύο καταλληλότερο, ενώ 7% δεν απαντά στην ερώτηση.


Οικονομία


Παραμένουν αισιόδοξοι οι Έλληνες όσον αφορά το κομμάτι της οικονομίας, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να επικοινωνήσει τη συμφωνία του Eurogroup ως ιστορική, ενώ ούτε η γραβάτα ενθάρρυνε τους πολίτες. Ενδεικτικό, ότι τόσο το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση όσο και αυτών που εκτιμούν ότι οδεύουν σε σωστή κατεύθυνση παραμένει περίπου απαράλλαχτο από το Μάρτιο του 2018 έως τον Ιούνιο.Συνολικά το 63% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες οδεύουν σε λάθος κατεύθυνση (44% σίγουρα σε λάθος – 19% μάλλον σε λάθος), συνολικά το 28% δηλώνει ότι τα πράγματα οδεύουν στη σωστή κατεύθυνση (17% μάλλον σε σωστή 11% σίγουρα σε σωστή) ενώ 9% απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Αναφορικά με τη συμφωνία του Eurogroup, το 49% των ερωτώμενων την κρίνει αρνητικά (σίγουρα αρνητικά το 24% μάλλον αρνητικά το 25%), ενώ μόνο το 37% την κρίνει θετικά (μάλλον θετικά το 27% των πολιτών και 10% σίγουρα θετικά). 14% δεν σχολιάζει.

Δείτε βίντεο: Η γραβάτα δεν έπεισε τους πολίτες - Μεγαλώνει η ψαλίδα για τη ΝΔ


ΣΧΟΛΙΑ (138)

ΝΔ Δαγκωτό

ΝΔ Δαγκωτό ..Εδω το 2012 τους ψηφισα τωρα δαγκωτό.

@

Όλη η ΝΔ κρέμεται στη γραβατάρα του Αλέξη Τσίπρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Και κρεμασμένη στη γραβάτα του θα φτάσει μέχρι στις εκλογές , μιας και δεν έχει πειστικά πολιτικά επιχειρήματα για να αντιπαρατεθεί στον Μέγα Αλέξη Τσίπρα...

@

Γρήγορα, γρήγορα δημοσκοπήσεις που ν αδείχνουν τον Κούλη προηγούμενο από 10 -30% μπροστά μέχρι στις εκλογές. Μόνο έτσι θα ξεγελαστούν κάποιοι για να ψηφίσουν τη ΝΔ. Γρήγορα, γρήγορα γιατί σε λίγο θα μιλήσει στη Βουλή ο Κούλης και θέλει αέρα το παιδί. 12,5 μονάδες τώρα που πήγε στο εξωτερικό ; 25 μονάδες να του δώσετε τώρα που επίκειται η ομιλία του στη Βουλή!!!!!!!! Καλά πριν πάει στην Έκθεση Θεσ/νίκης εκεί οι ψευτοδημοσκόποι σε πυρ ομαδόν θα του δώσουν από 15 - 30 μονάδες μπροστά στα σίγουρα!!!!!!!!!!!!!!!!!! μωραίνει ο Θεός ους βούλεται απολέσαι. Απολαύστε τους....

Δεν υπαρχει σωτηρια με τοση αλητεια

Αφου το τρανυ κομμα συριζα εχει(?)τετοιο ποσοστο,δεν υπαρχει σωτηρια ελληνα μου.Αφου τα μαυρογιαλουρικα,διαπλεκομενα,καταστροφικα επιλοιπα κομματα εχουν(?) τετοια ποσοστα,αδερφια μου καταστραφηκαμε!

Θεριστής

Το να θέλεις να χάσει ο Συριζα το καταλαβαίνω. Το να θέλεις απεγνωσμένα να ξανακερδίσουν αυτοί που μας οδήγησαν στο να βγάλουμε τον Συριζα εξαρχής, είναι το λιγότερο ανωμαλία!

!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

καθρέπτης

Με απλά λογία είσαι άβουλο πρόβατο που σε καθοδηγούν άλλοι για τον ποιόν θα εκλέξεις και ποιόν όχι.

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΝΔ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΝΑΡΧΟΤΣΟΥΡΜΟ! Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1000 ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΟΤΙ ΕΣΤΩ ΤΑ 10 ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΑ 10, ΑΛΛΑ ΣΤΑ 1000 ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ!! ΤΟ ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ IQ ΣΟΥ, Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΩΘΗΣΑΝ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.

Τσιπρας ο αστειατορας

Λαθος τιτλος!η γραβατα επεισε ειναι το σωστο,γιατι εγινε φανερο πλεον ποιοι πεζουν εις βαρος ποιων.ειναι αστειο να αστειευεσαι για εναν λαο που τον κανεις να υποφερει,να του στερεις την ελπιδα και να του προκαλεις αγανακτηση και απαξια,ενω υπαρχουν εκροι(δολοφονημενοι),απο το συστημα σας ?αναλγητοι!!

Ξυπνείστε ωρέ γκιαούρηδες!

Συριζαίος δημοσιοσιογράφος ρωτάει την αντιπολίτευση: "Εσείς τι θα μπορούσατε να κάνετε, εδω που ήρθαν τα πράγματα;" Είναι, δηλαδή, σαν να προσλάβαμε στο μαγαζί μας ένα πρεζόνι, ως μάνατζερ, επειδή τον ερωτεύτηκε η κόρη μας. Το πρεζόνι έδιωξε την πελατεία, άδειασε το ταμείο στην πρέζα, στα ξενύχτια και στα ζάρια και λίγο πριν την πτώχευση της επιχείρησης, αναρωτιόμαστε: "Εδώ που φθάσαμε αξίζει να πάρουμε άλλον ή να αφήσουμε αυτόν;". Είμαστε καλά; Μας ψεκάσανε;

Δημήτριος.-

Χαίρομαι να βλέπω τέτοιες δημοσκοπήσεις διότι καταλαβαίνω πλέον πως ο κόσμος αναγνωρίζει τους απατεώνες που έπιασαν την καρέκλα το 2015 και μας πήγαν πίσω, πολύ πίσω. Από την άλλη θα ήθελα να επισημάνω ότι αν, θεωρητικά, οι ΤσιπροΚαμμένοι εξαντλήσουν την 4 ετία και μείνουν μέχρι το 2019 τον Σεπτέμβρη στην θέση τους ευελπιστώντας να το γυρίσουν, η διαφορά με την ΝΔ ένα χρόνο πριν είναι, ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Δηλαδή 12,5 μονάδες ένα χρόνο πριν. Τον τελευταίο μήνα των εκλογών που όλοι θα κρίνουν το μέλλον τους, η διαφορά που θα φτάσει? Είναι εξωπραγματικό το ότι ο Τσίπρας αυτοκτονεί έτσι. Θα έπρεπε να πάει άμεσα το νωρίτερο σε εκλογές να σώσει ότι σώσει. Με ΝΔ/Κιναλ μαζί και 185 βουλευτές μιλάμε για παντοκρατορία. Οι ανόητοι παραμένουν πάντα ανόητοι.

30% η ΝΔ και 20% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι δημοσκοπήσεις,πάνω-κάτω αυτή την εικόνα δείχνουν.

Όσο αργεί ο Σύριζα να κάνει εκλογές,τόσο η ΝΔ κλειδώνει την αυτοδυναμία της.

Μπράβο στον Τσίπρα που καθυστερεί να κάνει εκλογές και φροντίζει για την πολιτική σταθερότητα.Αν τις έκανε μέχρι το φθινόπωρο,μπορεί και να μην έβγαινε αυτοδύναμη η ΝΔ και να είχαμε αβεβαιότητα.Αν γίνουν οποτεδήποτε μέσα στο 2019, η ΝΔ θα σαρώσει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ND_GRAFEIA

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

4605697

«Θεωρώ το λιγότερο "περίεργο" το γεγονός ότι χωρίς ποτέ να έχω δηλώσει σε κανέναν απολύτως τι θα πράξω γέμισαν ξαφνικά τα sites και γενικά τα ΜΜΕ με τη δήθεν πληροφορία ότι πρόκειται να υπερψηφίσω την Συμφωνία των Πρεσπών» επισημαίνει σε γραπτή δήλωση του ο Δημήτρης Κρεμαστινός

rimatiki

Τόσο κοστίζει η μετάφραση του επίσημου εγγράφου του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στο οποίο εκτός της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής υπηκοότητας/εθνικότητας» για πρώτη φορά γίνεται αναφορά και μάλιστα δύο φορές στον όρο «macedonian people», δηλαδή «μακεδονικός λαός»

5
VOS

Πιθανότητα, η συμφωνία να κατατεθεί στην Επιτροπή Δευτέρα ή Τρίτη, ενώ η συζήτηση στην Ολομέλεια πιθανότητα να διαρκέσει δυο ημέρες - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία 

19