Παυλόπουλος: Τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη για την επίλυση του προσφυγικού

19720656

Η Επίτροπος, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, από την πλευρά της ανέφερε ότι το προσφυγικό δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, αλλά ευρωπαϊκό και πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού

Με την Επίτροπο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με την οποία εξέτασαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Συμβούλιο της Ευρώπης και υπογράμμισαν την ανάγκη για επίδειξη αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού αλλά και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχήθηκε στην Μιγιάτοβιτς καλή επιτυχία στα υψηλά της καθήκοντα, επισήμανε ότι τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης πρέπει να αντιληφθούν πως είναι μεγάλη τιμή να είσαι μέλος του, αλλά αυτό έχει και σημαντικές υποχρεώσεις.

«Πρώτιστη υποχρέωση είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ανθρώπου και ο σεβασμός των δημοκρατικών θεσμών ταυτοχρόνως. Το δεύτερο, το οποίο πρέπει να αντιληφθούν τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, και ιδίως τα κράτη-μέλη που είναι και μέλη της ΕΕ, είναι ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων που αφορούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι ένα καθήκον το οποίο δεν επιτρέπεται να παραμελούν. Ιδίως δε δεν επιτρέπεται να μην να μην επιδεικνύουν την αλληλεγγύη τους σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου ανθρωπιστικού ζητήματος» σημείωσε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι εδώ η Ευρώπη δίνει εξετάσεις γενικότερα ως προς τον πολιτισμό της και τη Δημοκρατία της και επέμεινε στην ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη σημασία στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.

«Είναι αδύνατον τα κοινωνικά δικαιώματα στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης να είναι ατροφικά. Πρέπει οπωσδήποτε να τονωθούν τα δικαιώματα αυτά γιατί πρέπει να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος. Το Κοινωνικό Κράτος στην Ευρώπη είναι απαραίτητη προϋπόθεση και της συνεργασίας μεταξύ των λαών του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και της κοινωνικής συνοχής σε κάθε κράτος-μέλος» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος προς την επίτροπο, υπογράμμισε, ότι σε ό,τι αφορά την επιτέλεση της αποστολής της, η Ελλάδα και με τον πολιτισμό της, την ιστορία της, την ευαισθησία που έχει επιδείξει πάντοτε, τον σεβασμό της απέναντι στον άνθρωπο και την Δημοκρατία, η Ελλάδα θα είναι κοντά της κατά την άσκηση των καθηκόντων της.

Μιγιάτοβιτς: Το προσφυγικό, δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, είναι ευρωπαϊκό

Η κα Μιγιάτοβιτς ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και υπογράμμισε ότι το προσφυγικό, δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Όπως ανέφερε, πρόκειται για πρόβλημα της ΕΕ, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού και επισήμανε την ανάγκη να αποδείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε για τα δικαιώματα του ανθρώπου και για τον ανθρωπισμό. Κάτι το οποίο η Ελλάδα, ήδη, κατόρθωσε να κάνει. «Όλοι μαζί, λοιπόν, θα συνεχίσουμε, θα συνεργασθούμε, θα συνεργασθώ με την Ελλάδα, καθώς και με την Κοινωνία των Πολιτών της χώρας για το καλό των δικαιωμάτων του ανθρώπου και για την κοινωνική συνοχή» σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theodorakis

«Το Ποτάμι τα έχει πει όλα εγκαίρως για τη ΔΕΗ και το μέλλον της το οποίο δυστυχώς μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2018 κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλές και αβέβαιο», αναφέρει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη 

prok_main01

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στη συνάντησή του με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της επιβολής προστίμου 2.600 ευρώ για φορολογικές παραβάσεις στην 90χρονη που πωλούσε τερλίκια στη λαϊκή αγορά

2