Πιο ενεργό ρόλο του ΝΑΤΟ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ζήτησε ο Τσίπρας από τον Στόλτενμπεργκ

tsipras_stoltenberg

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι κρατούνται σε χώρα του ΝΑΤΟ χωρίς καμία κατηγορία τους τελευταίους 3,5 μήνες – Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ απάντησε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια

Την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται για 3,5 μήνες χωρίς καμία κατηγορία στην Τουρκία ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από το ΝΑΤΟ να αναλάβει πιο ενεργητικό ρόλο, καθώς με βάση το άρθρο 1 της Συμμαχίας, το ζήτημα αφορά δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, ενώ οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται χωρίς κατηγορητήριο για μεγάλο διάστημα.

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Συζήτησαν για τη συμφωνία με τα Σκόπια

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που κράτησε περίπου 20 λεπτά, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τη συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι σύμφωνα με τη συμφωνία, το πλαίσιο είναι σαφές και πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να γίνει πρόσκληση του ΝΑΤΟ στα Σκόπια.

Από την πλευρά του, ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ συμφωνεί με αυτό το πλαίσιο, θέση που επανέλαβε και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, γεγονός που κατά την ελληνική πλευρά δηλώνει ότι υπάρχει διασφάλιση των θέσεών μας για το ζήτημα και πως η συμφωνία δεν έχει «παραθυράκια».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4619092

Στην αντεπίθεση περνά το Κίνημα Αλλαγής για τις δηλώσεις Βερναρδάκη σύμφωνα με τις οποίες για τη χρεοκοπία ευθύνεται η περίοδος Σημίτη και όχι η περίοδος Καραμανλή

12