Πιο ενεργό ρόλο του ΝΑΤΟ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ζήτησε ο Τσίπρας από τον Στόλτενμπεργκ

Πιο ενεργό ρόλο του ΝΑΤΟ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ζήτησε ο Τσίπρας από τον Στόλτενμπεργκ

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι κρατούνται σε χώρα του ΝΑΤΟ χωρίς καμία κατηγορία τους τελευταίους 3,5 μήνες – Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ απάντησε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια

tsipras_stoltenberg
Την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται για 3,5 μήνες χωρίς καμία κατηγορία στην Τουρκία ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από το ΝΑΤΟ να αναλάβει πιο ενεργητικό ρόλο, καθώς με βάση το άρθρο 1 της Συμμαχίας, το ζήτημα αφορά δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, ενώ οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται χωρίς κατηγορητήριο για μεγάλο διάστημα.

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Συζήτησαν για τη συμφωνία με τα Σκόπια

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που κράτησε περίπου 20 λεπτά, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τη συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι σύμφωνα με τη συμφωνία, το πλαίσιο είναι σαφές και πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να γίνει πρόσκληση του ΝΑΤΟ στα Σκόπια.

Από την πλευρά του, ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ συμφωνεί με αυτό το πλαίσιο, θέση που επανέλαβε και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, γεγονός που κατά την ελληνική πλευρά δηλώνει ότι υπάρχει διασφάλιση των θέσεών μας για το ζήτημα και πως η συμφωνία δεν έχει «παραθυράκια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης