Εμπλοκή με την αποπομπή Δημήτρη Καμμένου από αντιπροεδρία της Βουλής

Εμπλοκή με την αποπομπή Δημήτρη Καμμένου από αντιπροεδρία της Βουλής

Τόσο το προεδρείο της Βουλής όσο και οι ΑΝΕΛ επιθυμούν να λήξει το ζήτημα χωρίς κατάθεση προτάσεως μομφής 

dimtiris-kammenos-pateras-708
Σε διαδικαστικό και πολιτικό πρόβλημα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το προεδρείο της Βουλής εξελίσσεται ο χειρισμός της υπόθεσης του κ. Δημήτρη Καμμένου και της απομάκρυνσής του από την αντιπροεδρία του κοινοβουλίου.

Τόσο το προεδρείο της Βουλής όσο και οι ΑΝΕΛ επιθυμούν να λήξει το ζήτημα χωρίς κατάθεση προτάσεως μομφής αλλά με παραίτηση του κ. Καμμένου. Αυτό γιατί η πρόταση μομφής θα έχει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά. Θα καταγράψει δηλαδή για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά αποπομπή μέλους του προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων για καθαρά πολιτικούς λόγους και όχι για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του. Επίσης, το κόμμα του κ. Πάνου Καμμένου επιθυμεί να αποφύγει την συζήτηση καθώς γνωρίζει ότι υπάρχει κίνδυνος από μομφή κατά του πρώην βουλευτή του να μετατραπεί σε κριτική για την συγκατάθεσή του στην υπογραφή της συμφωνίας που εκχωρεί τον όρο «Μακεδονία» στα Σκόπια.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δημήτρης Καμμένος είχε ενημερώσει αρχικά τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση πως προτίθεται να διευκολύνει τις διαδικασίες με την κατάθεση της παραίτησής του. Ωστόσο, όπως ενημέρωσε τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες, άλλαξε άποψη λόγω της άκομψης συμπεριφοράς του επιτελείου της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Ειδικότερα, υποστήριξε ότι λίγες ώρες μετά την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, στελέχη του κόμματος απαίτησαν με αγενή συμπεριφορά και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς να τους αδειάσει το γραφείο εντός μιας ώρας. «Θα περιμένω να μου καταθέσουν την πρόταση μομφής για να δω τι θα υποστηρίζουν. Θα ακούσω τις εισηγήσεις τους στην Ολομέλεια και θα ακούσουν και την δική μου τοποθέτηση. Αυτοί πούλησαν την Μακεδονία, όχι εγώ» φέρεται να λέει ο ίδιος σε συνομιλητές του.   
                       
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Βούτσης φέρεται να έχει ενημερώσει τον κ. Καμμένο πως θα αναμένει τις τελικές του αποφάσεις έως την Πέμπτη καθώς το προεδρείο πρέπει να σχεδιάσει τον προγραμματισμό του για τις επόμενες συνεδριάσεις και για τα θερινά τμήματα. Σύμφωνα δε με πληροφορίες οι ΑΝΕΛ έχουν έτοιμη την πρόταση μομφής που θα την διαβιβάσουν και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς για την κατάθεσή της απαιτείται υπογραφή από τουλάχιστον 50 βουλευτές. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η πρόταση ενδεχομένως να κατατεθεί αύριο για να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης