Χριστοδουλάκης: «Στόχος είναι ο διάλογος με την κοινωνία»

xristodoulakis

Μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κίνημα Αλλαγής, με θέμα «Βιώσιμη Οικονομία και Ανάπτυξη»

«Στόχος είναι ο διάλογος με την κοινωνία, τους κοινωνικούς εταίρους, τους εκπροσώπους εργαζομένων και εργοδοτών, καθώς και με τους εκπροσώπους των φορέων και των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας» δήλωσε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κίνημα Αλλαγής, με θέμα «Βιώσιμη Οικονομία και Ανάπτυξη». «Ο δεύτερος στόχος είναι να φύγουμε από τις θεωρίες και να μιλήσουμε για την ουσία με συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις για την επόμενη ημέρα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όπως είπε, η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η αρχή μίας σειράς θεματικών εκδηλώσεων και συζητήσεων που πραγματοποιεί το Κίνημα Αλλαγής στη διαδικασία της διαμόρφωσης ενός εξειδικευμένου προγραμματικού πλαισίου για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη, η βιώσιμη ανάπτυξη προϋποθέτει μία αποτελεσματική αγορά, η οποία με τη σειρά της προϋποθέτει ένα αποτελεσματικό κράτος. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για δημοσιονομική σταθερότητα. «Δικός μας στόχος είναι μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι αυτό που εξετάζει το Κίνημα Αλλαγής είναι πως τα μέτρα αυτά θα συνδυαστούν και θα διασφαλίσουν τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα, με σκοπό αυτή η δημοσιονομική διαφορά και οι πόροι που θα εξασφαλιστούν να μπορέσουν να διοχετευθούν στην επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έδωσε έμφαση και στη φορολογική πολιτική. «Θέλουμε να εφαρμόσουμε μία απλή φορολογική πολιτική, σύμφωνα με την οποία φορολογείται η κατανάλωση, μετά τα εισοδήματα και ακολουθεί η φορολόγηση της παραγωγής, η οποία δημιουργεί εισοδήματα και ενισχύει τη ζήτηση. Σε αυτήν την κατεύθυνση, οι φορολογικές ελαφρύνσεις πρέπει πρώτα να στοχεύουν στην παραγωγή και, ειδικά, στους εξαγωγικούς κλάδους, στη συνέχεια στα εισοδήματα προοδευτικά, με χαρακτηριστικά και όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και έπειτα στην κατανάλωση» υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dimosko

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό του tvxs.gr - Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,9%, έναντι 18,2% του ΣΥΡΙΖΑ  - Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής - Δυσπιστία για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ - Τι λένε οι ερωτηθέντες για οικονομία και Σκοπιανό

papakwsta_gerovasili

«Ενώ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη υπερασπίζεται μετά πάθους, σε συνέντευξή της, τον νόμο Παρασκευόπουλου, η υφιστάμενή της υφυπουργός κ. Κατερίνα Παπακώστα, ζητά την κατάργησή του» δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος

7
lebe

Οι εικόνες που είδαμε δεν προάγουν την δημοκρατία στη χώρα μας, αναφέρει η Ένωση Κεντρώων  για την αυτόφωρη διαδικασία σε δημοσιογράφους της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»

tous

«Είναι διαφορετικό να μιλάς για άποψη, να εκφράζεις γνώμη, να μεταφέρεις γεγονότα και να αποδεικνύεις κι είναι διαφορετικό – καλυμμένος πίσω από ιδιότητα να καταγγέλλεις, στα όρια της συκοφαντίας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τοσουνίδης

10