Χριστοδουλάκης: «Στόχος είναι ο διάλογος με την κοινωνία»

Χριστοδουλάκης: «Στόχος είναι ο διάλογος με την κοινωνία»

Μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κίνημα Αλλαγής, με θέμα «Βιώσιμη Οικονομία και Ανάπτυξη»

xristodoulakis
«Στόχος είναι ο διάλογος με την κοινωνία, τους κοινωνικούς εταίρους, τους εκπροσώπους εργαζομένων και εργοδοτών, καθώς και με τους εκπροσώπους των φορέων και των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας» δήλωσε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κίνημα Αλλαγής, με θέμα «Βιώσιμη Οικονομία και Ανάπτυξη». «Ο δεύτερος στόχος είναι να φύγουμε από τις θεωρίες και να μιλήσουμε για την ουσία με συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις για την επόμενη ημέρα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όπως είπε, η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η αρχή μίας σειράς θεματικών εκδηλώσεων και συζητήσεων που πραγματοποιεί το Κίνημα Αλλαγής στη διαδικασία της διαμόρφωσης ενός εξειδικευμένου προγραμματικού πλαισίου για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη, η βιώσιμη ανάπτυξη προϋποθέτει μία αποτελεσματική αγορά, η οποία με τη σειρά της προϋποθέτει ένα αποτελεσματικό κράτος. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για δημοσιονομική σταθερότητα. «Δικός μας στόχος είναι μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι αυτό που εξετάζει το Κίνημα Αλλαγής είναι πως τα μέτρα αυτά θα συνδυαστούν και θα διασφαλίσουν τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα, με σκοπό αυτή η δημοσιονομική διαφορά και οι πόροι που θα εξασφαλιστούν να μπορέσουν να διοχετευθούν στην επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έδωσε έμφαση και στη φορολογική πολιτική. «Θέλουμε να εφαρμόσουμε μία απλή φορολογική πολιτική, σύμφωνα με την οποία φορολογείται η κατανάλωση, μετά τα εισοδήματα και ακολουθεί η φορολόγηση της παραγωγής, η οποία δημιουργεί εισοδήματα και ενισχύει τη ζήτηση. Σε αυτήν την κατεύθυνση, οι φορολογικές ελαφρύνσεις πρέπει πρώτα να στοχεύουν στην παραγωγή και, ειδικά, στους εξαγωγικούς κλάδους, στη συνέχεια στα εισοδήματα προοδευτικά, με χαρακτηριστικά και όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και έπειτα στην κατανάλωση» υπογράμμισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης