Σε κρίση οι ΑΝΕΛ μετά το Σκοπιανό: Παραιτήσεις, αποδοκιμασίες και... σανό

anel-ko-new

Ο πολιτικός ελιγμός να επιτρέψουν την υπογραφή της συμφωνίας ισχυριζόμενοι ότι θα την καταψηφίσουν αν και όταν έρθει στην Βουλή δεν έπεισε κανέναν

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι είναι εφτάψυχοι. Αυτή την φορά όμως, φαίνεται ότι αναζητούν την όγδοη ευκαιρία. Το κόμμα εμφανίζει συμπτώματα ανεξέλεγκτης κατάρρευσης τόσο σε επίπεδο κορυφής όσο και στην βάση.

Η αρχή έγινε με τον κ. Δημήτρη Καμμένο που υποστήριξε την πρόταση μομφής, δηλώνοντας αντίθετος με την υπογραφή της συμφωνίας και διεγράφη από την ΚΟ του κόμματος. Ακολούθησε η παραίτηση της κυρίας Μανταλένας Παπαδοπούλου ενώ η παράδοση των κομματικών ταυτοτήτων από δεκάδες στελέχη και υποστηρικτές συνεχίζει την αποδόμηση ενός πολιτικού οικοδομήματος που γεννήθηκε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης αλλά έχει έντονη εθνική ταυτότητα.

Είναι σαφές ότι το κόμμα του κ. Πάνου Καμμένου αντιμετωπίζει άλλη μια ισχυρότατη κρίση. Ωστόσο, για πρώτη ίσως φορά οι αναταράξεις δεν προκαλούνται από εσωκομματικές ίντριγκες αλλά από τους έντονους κλυδωνισμούς που ήδη έχει δημιουργήσει στην κοινωνία η υπογραφή της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Η καταψήφιση της πρότασης μομφής από τους ΑΝΕΛ ερμηνεύτηκε από όλους, όπως ήταν αναμενόμενο, ως εξουσιοδότηση στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να υπογράψει την συμφωνία.

Η ενέργεια ακτιβιστών να πετάξουν σανό στην είσοδο των γραφείων του κόμματος αποδεικνύει ότι ο πολιτικός ελιγμός των ΑΝΕΛ να επιτρέψουν την υπογραφή της συμφωνίας ισχυριζόμενοι ότι θα την καταψηφίσουν αν και όταν έρθει στην Βουλή δεν έπεισε ούτε τα συμπαθή τετράποδα.

Η ηγεσία ενός κόμματος που κατά τον κ. Πάνο Καμμένο αποτελεί κίνημα πολιτών, φαίνεται να έχει προδώσει την καρδιά και την συνείδηση των ψηφοφόρων της που έστω και οριακά εξασφάλισαν τέσσερις φορές την είσοδο στην Βουλή από το 2012 εως τον Σεπτέμβριο του 2015.

Τι ειπώθηκε στην κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ

Την ίδια ώρα πληροφορίες θέλουν τον κ. Πάνο Καμμένο να ισχυρίζεται στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ, λίγο πριν την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, πως η υπογραφή της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ θα φέρει λύση για το χρέος και ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του κόμματος επισήμανε προς τους βουλευτές του ότι η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να καταψηφιστεί καθώς αυτό που προέχει είναι η διατήρηση της κυβερνητικής συνοχής ώστε να μην διαταραχθεί η πορεία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι μεταξύ των επιχειρημάτων της ηγεσίας του κόμματος ήταν η επίτευξη συμφωνίας για το χρέος στο eurogroup της 21ης Ιουνίου και η ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις. Δεν ανέφερε ότι έχει υπάρξει σιωπηρή συμφωνία για ανταλλαγή ονόματος με χρέος ωστόσο οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η ηγεσία του κόμματος περιέγραψε μια συνθήκη μπλόφας κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει την λύση για το χρέος και την κρίσιμη στιγμή, πριν την ψήφιση της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο – εφόσον φθάσει σε αυτό το σημείο –, οι ΑΝΕΛ θα ρίξουν την κυβέρνηση. Επισημαίνουν δε ότι ο συγκεκριμένος οδικός χάρτης είναι εις γνώσιν του πρωθυπουργού.

Αποδοκίμασαν την Κουντουρά και στελέχη των ΑΝΕΛ στα Χανιά

Πάντως, όποιοι και αν είναι οι σχεδιασμοί, η επιλογή των ΑΝΕΛ να επιτρέψουν την υπογραφή της συμφωνίας για την ονομασία της γειτονικής χώρας ως «Βόρεια Μακεδονία» άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και αυτό πλέον το αισθάνονται τα στελέχη του κόμματος με τον χειρότερο τρόπο.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κατά την επίσκεψή της στα γραφεία των ΑΝΕΛ στα Χανιά βρέθηκε αντιμέτωπη με συγκεντρωμένους διαδηλωτές που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την στάση του κόμματος όσον αφορά την ονομασία των Σκοπίων.


Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία ενώ αποδοκίμασαν την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά καθώς και μέλη των ΑΝΕΛ κατά την είσοδό τους στα γραφεία, όπου σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται τελετή εγκαινίων τους, παρουσία της Υπουργού.

Κυνήγησαν στελέχη του κόμματος


Η υπουργός φυγαδεύτηκε από το Μέγαρο Πάνθεον όπου στεγάζονται τα νέα γραφεία, από διαφορετική έξοδο, κάτι που όπως φαίνεται εξόργισε τους συγκεντρωμένους και καταφέρθηκαν εναντίον των υπόλοιπων ατόμων που εξέρχονταν του Μεγάρου.

Η αστυνομία που φρουρούσε από νωρίς το χώρο, έδωσε τέλος στην επιδιωκόμενη επίθεση των διαμαρτυρόμενων, προστατεύοντας παράλληλα όσους εξήλθαν ενώ δεν φαίνεται να σημειώθηκαν προσαγωγές.Νωρίτερα, ο αναπληρωτής γραμματέας υγείας του κόμματος Μανώλης Αλιφιεράκης, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος των ΑΝΕΛ στα Χανιά με αφορμή την στάση των ΑΝΕΛ στην ονοματοδοσία της γειτονικής χώρας

Παραιτήθηκαν 12

Εκτός από τα Χανιά, υπο διάλυση βρίσκονται και οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος στην Δυτική Μακεδονία μετά την επιστολή παραίτησής που υπογράφουν δώδεκα στελέχη.

Ανάμεσά τους είναι τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, Μάρκος Βύρλιος και ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, καθώς και ο πολιτευτής, Γιάννης Γκουντιός. Επίσης παραιτήθηκαν από τη Συντονιστική Κοζάνης, ο υπεύθυνος Τύπου, Σπύρος Σπυρίδης, καθώς και οι: Παύλος Τσότσος, Γιώργος Γκολιάς, Απόστολος Καλαϊτζόπουλος, Καρυοφύλλης Τσαμόγλου, Αναστάσιος Διαμαντής, Αναστασία Πράπα, Βασίλειος Χαρακίδας, ενώ την παραίτησή του υπέβαλλε από τη Συντονιστική Φλώρινας ο Γραμματεία Οργανωτικού Δυτικής Μακεδονίας, Πέτρος Γώγος.

Η επιστολή αυτή είναι η δεύτερη που απέστειλαν τα μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δυτικής Μακεδονίας, καθώς προηγήθηκε αυτή την προηγούμενη εβδομάδα, με την οποία ζητούσαν από τον κ. Καμμένο να άρει τη δεδηλωμένη προς την Κυβέρνηση, λόγω και της συμφωνίας που υπεγράφη από τον Πρωθυπουργό με τον ομόλογό του της FYROM, για την επίλυση της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Στην κοινή δήλωση παραίτησης τους τα 12 μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη δυτική Μακεδονία αναφέρουν:

«Κατόπιν των νέων δεδομένων που προέκυψαν με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και του κράτους των Σκοπίων, μιας συμφωνίας που σχεδόν σε όλα της τα σημεία παραβιάζει κάθε κόκκινη γραμμή που είχαμε θέσει ως Ανεξάρτητοι Έλληνες για το συγκεκριμένο ζήτημα, στην βάση της προγραμματικής σύμπραξης για σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού με τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι η μόνη πράξη τήρησης της αξιοπρέπειας μας είναι η υποβολή των παραιτήσεων μας προς τα αρμόδια όργανα του Κινήματος.

Ο Πάνος Καμμένος, με τον οποίο ξεκινήσαμε ένα ταξίδι ψυχής με αποκλειστικό σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας από τις αλυσίδες των μνημονίων, είναι ένας έντιμος και καθαρός πολιτικός ο οποίος όμως έκανε απολύτως λάθος εκτίμηση στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και τελικώς της συμφωνίας με το κράτος των Σκοπίων.

Η αποχώρηση μας από το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μέσω της παρούσας παραίτησης, δεν σημαίνει ότι ο αγώνας μας ενάντια στην διαπλοκή και στους εκφραστές της σταματάει εδώ. Θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση μέχρι την τελική νίκη, απέναντι σε αυτούς που έφεραν την Πατρίδα μας όμηρο οικονομικών συμφερόντων και στο χείλος της καταστροφής.

Παραμένουμε Ανεξάρτητοι-Παραμένουμε Έλληνες».

Πέταξαν σανό στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Παράλληλα δε με το κύμα παραιτήσεων το κόμμα είχε να αντιμετωπίζει και την δράση ακτιβιστών που επέλεξαν να πετάξουν σανό στην είσοδο των γραφείων των ΑΝΕΛ.

"Εμείς χορτάσαμε σανό, σειρά σας τώρα..." έγραφαν τα μπλουζάκια που φορούσαν.

1389204-anel-5
1389201-anel-3
1389203_anel-4
1389200-anel-2


Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η Αυγή Βουτσινά, ιδρύτρια της κίνησης πολιτών «Επιχειρείν».

Η κα Βουτσινά το 2016 είχε πετάξει μια κότα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγο πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίσης τον Οκτώβριο του 2015 βρισκόταν στην ολομέλεια της Βουλής και από τα θεωρεία διέκοψε την ομιλία Τσίπρα στο πολυνομοσχέδιο φωνάζοντας προς τον πρωθυπουργό: «Ο ελληνικός λαός, κ. Τσιπρα, ψήφισε «όχι» στο δημοψήφισμα».

ΣΧΟΛΙΑ (42)

Παναγιώτης

Μεγάλε Έλληνα Πάνο Καμμένε, η καρέκλα σου και ο μισθός σου έχουν μεγαλύτερη αξία απο την Ελλάδα και την Μακεδονία. Δεν έφτανε που για τους δικούς σου λόγους ψήφισες υπέρ Τσίπρα, έδωσες και σανό στα ζώα σου λέγοντας τους ο,τι θα ρυθμιστεί το χρέος και δεν θα κοπούν το 2019 οι συντάξεις. Στοιχεία δηλαδή που θα σας βοηθούσαν στις εκλογές, τα ζώα έφαγαν τον σανό και ψήφισαν. Σας ξεφτίλισε όμως η κυρία, σιγά μην ξεφτιλίζονται οι ξεφτιλισμένοι.

Chania....

Το κράξιμο που έφαγε(!) χθές η Κουντουρά εδώ στα Χανιά ήταν όλο δικό της!!! Απο την πίσω πόρτα φυγαδεύτηκε ενώ όλοι της φώναζαν προδότεςςςςςςςς!!!!!!! Ειναι που μειώθηκε(?) η ανησυχία του κόσμου για το Σκοπιανό...κατά τον έναν τσυριζοχοντρό!!!!!!!!

ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ;

ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ; ΔΕ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΘΕΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Κυνικός

Μια χαρά όμως ψήφισαν την αλλαγή φύλου στα 15χρονα (νομοσχέδιο παιδεραστίας...) και την υιοθεσία παιδιών από γκέι ζευγάρια...Τώρα τους έπιασε το σούπερ πατριωτικό. Το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα είναι ο "πατριωτισμός" (στυλ Καμμένου).

@Κυνικός

"Πατριώτης" λέει ότι είναι και ο ... Κοτζιάς! Όσο εγώ είμαι ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας άλλο τόσο είναι και οι ΚαμμενοΚοτζιάδες "πατριώτες"...

ΟΘΩΝ

Ο αειμνηστος καμμενος ηλιας με την μεγαλυτερη αντιπροσωπεια αυτοκινητων ελεγε οτι ευτυχως ο γυιος του με την προτροπη του απεφασισε να ασχοληθη με την πολιτικη αλλοιως θα του εκλεινε το μαγαζι μεσα σε μηνες απο αυτον τον αχρηστο ανθρωπο που το μονο που τον ενδιεφερε ηταν να ντυνεται στρατηγος και να διαταζει. Το κακο ητανε οτι το φαγαμε στην μαπα εμεις.

?

Ρε παιδιά χστκ ο Καμμένος και να μην ξαναβγεί, έχει κάνει λεφτά να τρώνε και τα τρισέγγονα του με χρυσά κουτάλια. Τι είναι, κανένας υπαλληλάκος που φοβάται ότι του χρόνου δεν θα τον ξαναπροσλάβουν; Δεν καταλαβαίνει από τέτοια, χρειάζεται κάτι πολύ δραστικότερο.

το νου σας παιδιά

το νου σας παιδιά

ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

TOM

λενε οτι θα μπλοφαρουν οταν ελθει η ωρα ψηφισης στη βουλη,και εγιναν ολα για να παρουμε καλη λυση με το χρεος !! δηλ θεωρουντε ξυπνιοι αυτοι και οι ευρωπαιοι μαλακες !! για να δουμε τι λυση και πως θα ειναι τοτε τα πραγματα ! ασε που η Μερκελ εχει πολλα προβληματα εκει πανω και σιγουρα δεν θα χαριστει στον Τσιπρα !!

Batman

Το σανο πρέπει να το φάνε οσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ανθελ. Αλλά που να τους βρεις...όλοι κάνουν τους Κινέζους. Λες και τους ψήφισαν οι Αρειανοί

@

Αρκετά με την καραμελίτσα "ας προσεχαν όσοι τους ψήφισαν". Μπορεί να τους ψήφισαν, αλλά και οι άλλοι τους κορόιδεψαν - και τους ψηφοφόρους και όλους τους άλλους, και όλη τη χώρα. Όπως και οι προηγούμενοι (νδ, γιωργάκης...) είχαν και πάλι κοροϊδέψει τους πάντες κάνοντας άλλα από αυτά που έλεγαν προεκλογικά. Λοιπόν, τι θα γίνει, θα μείνουμε εσαεί παγωμένοι στο τι ψηφίσαμε πριν 4, 10, 100 χρόνια; Αντε ξεκολλάτε επιτέλους!

Ανέστης

Αυτό είναι το κύκνειο (πολιτικό) άσμα των ΑΝΕΛ και ειδικώτερα του κ. Π. Καμμένου. Εκτός και εάν τον πάρουν στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω των "καλών υπηρεσιών" που προσέφερε. Ανάγκη δεν έχει, κότερα έχει, λεφτά έχει, την ασφάλειά του δια βίου θα την πληρώνουμε για να έχει, άρχοντας. Πολιτικά όμως έχει τελειώσει. Οχι στο Μακεδονικό, αλλά ναί στο ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει το Μακεδονικό, ήθελε πολύ, αλλά δεν μπορούσε ο τάλας. Αν πιστεύετε κι' αυτό το σανό. Περπατώ στα δύο, αλλά ξαπλώνω στα τέσερα, λόγω ανάγκης.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kstaroak-s1

Με αφορμή ομιλία του υπ. Άμυνας στο Κόσοβο στην οποία κάλεσε τους στρατιωτικούς «είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, είτε έχουμε διαφορετική άποψη, να υποστηρίζουμε αυτά που αποφασίζονται και αυτά που το κράτος και η Κυβέρνηση θεωρούν ότι συμφέρουν το Έθνος»

26
polakis_ar

Το Politico επισημαίνει και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ «όχι όμως από τον πρωθυπουργό» - Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα σχόλια Πολάκη ήταν εξαιρετικά μικροπρεπή

140
tsipraschina2

O πρωθυπουργός μίλησε στο δεύτερου φόρουμ της Πρωτοβουλίας του Δρόμου του Μεταξιού (Belt and Road Initiative), που διεξάγεται στο Πεκίνο και τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας ως γέφυρας και όχι ως συνόρου της Δύσης με την Ανατολή

20