Βορίδης για Σκοπιανό: «Εδώ θα κριθούν όλοι οι θεσμοί, και πολιτικοί και πολιτειακοί»

Βορίδης για Σκοπιανό: «Εδώ θα κριθούν όλοι οι θεσμοί, και πολιτικοί και πολιτειακοί»

«Να έρθουν εδώ οι ΑΝΕΛ να τοποθετηθούν συντεταγμένα και να μας πουν αν εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση να υπογράψει την συμφωνία» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

4460290
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το «Σκοπιανό» εξαπέλυσε ο κ. Μάκης Βορίδης επισημαίνοντας δε και προς την προεδρία της Δημοκρατίας πως «εδώ θα κριθούν όλοι οι θεσμοί, και πολιτικοί και πολιτειακοί».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε δε τις επόμενες κινήσεις της ΝΔ αναφορικά με το μείζον ζήτημα λέγοντας ότι «Δεν έχετε την εξουσιοδότηση να υπογράψετε την συμφωνία γιατί δεν είστε μονοκομματική κυβέρνηση και ο εταίρος σας δεν την ψηφίζει. Η ΝΔ θα κάνει όλα όσα μπορεί και πρέπει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για να μην κοροϊδεύετε τον λαό. Θα έρθουν εδώ οι ΑΝΕΛ – εκ των οποίων ουδείς σήμερα λαμβάνει το λόγο - να το τοποθετηθούν συντεταγμένα και να μας πουν αν εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση να υπογράψει την συμφωνία».

«Δεν είναι η ΝΔ που έχει αλλάξει θέση. Δεν είναι γιατί αυτός που έχει πει ότι στρατηγικός άξονας της διαπραγμάτευσης είναι ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος είναι ο πρωθυπουργός. Αφού έχει αυτόν τον άξονα πως καταλήγει να συνομολογεί την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και ιθαγενείας;» ανέφερε αρχικά ο κ. Βορίδης για να προσθέσει «Ποια είναι η μακεδονική γλώσσα την στιγμή που δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος;

«Δεν μας εκπλήσσει η εξέλιξη» τόνισε σε άλλο σημείο για να εξηγήσει «δεν σας απασχολεί αυτό το ζήτημα. Υπάρχουν ανοικτά στην κυβέρνηση άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να ονομαστεί με την συνταγματική τους ονομασία. Θα κριθούν εδώ όλοι οι Θεσμοί πολιτικοί και πολιτειακοί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης