Καμμένος: Πιστεύω ότι η συμφωνία δεν θα γίνει αποδεκτή από τα Σκόπια

kammenoss_arthroot01

Δεν ψηφίζουμε συμφωνία με τον όρο Μακεδονία - Θα θέσω θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή - Δεν θα απέχουμε, θα καταψηφίσουμε - Δεν θα υπάρξει συμφωνία μέχρι το φθινόπωρο

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία για το Σκοπιανό με τους όρους που περιέχει δεν θα γίνει αποδεκτή σε δημοψήφισμα ή ψηφοφορία στη Βουλή των Σκοπίων εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

«Από τους όρους για τους οποίους ενημερώθηκα εγώ θεωρώ ότι δεν θα γίνει δεκτή από δημοψήφισμα ή από τη Βουλής των Σκοπίων» είπε ο κ. Καμμένος.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «η διαδικασία που θα ακολουθηθεί (σ.σ. στα Σκόπια) και αυτό είναι κυβερνητική θέση είναι μετά την πιθανότητα να γίνει η δεκτή συμφωνία με τον Ζάεφ - εγώ κρατώ τις επιφυλάξεις μου γιατί είναι μια συμφωνία που δεν θα μπορεί να γίνει δεκτή εύκολα από τον Σκοπιανό πρωθυπουργό - θα υπογραφεί αλλά δεν θα έχει ισχύ μέχρι να φηφιστεί από τη Βουλή, να γίνει δημοψήφισμα, να επανέλθει στη Βουλή και αν όλα αυτά ολοκληρωθούν τότε θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση».

«Ίσως πάμε και μετα τις εκλογές για κύρωση σε περίπτωση που γινει όλη αυτη η διαδικασία που ανέφερα» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενώ σε άλλο σημείο εκτίμησε ότι δεν θα γίνει το φθινόπωρο η συμφωνία.

Παράλληλα ο κ. Καμμένος ζήτησε πριν να υπάρξει οποιαδήποτε διαδικασία στην Ελλάδα να υπάρξει συμβούλιο πόλιτικών αρχηγών προκειμένου να αλλάξει η απόφαση του 1992.

Σύμφωνα με τον ίδιο η συμφωνία που είναι στο τραπέζι περιέχει τους όρους της συμφωνίας Καραμανλή.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία τονίζοντας ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή προς ψήφιση.

«Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε καμία συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν είναι μια απόφαση που μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Είμαι σε άμεση συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ενημερώθηκα χθες και εχθές το βράδυ μιλήσαμε με τον Τσίπρα. Είμαστε σε μια φάση πλέον που στη σημερινή ημέρα θα έχει το απόγευμα επικοινωνία με τον Ζάεφ προκειμένου να δοθεί μια απάντηση. Η πρόταση αυτή προκειμένου να έρθει προς κύρωση στη Βουλή όπου εκεί θα και η θέση μας θα είναι αρνητική, είναι η πρώτη φορά που θα θέσω θέμα κομματικής πειθαρχίας. Όποιος σκέφεται να αλλάξει θέση, να φύγει τώρα από το κίνημα» είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμενοποιώντας τη στάση των ΑΝΕΛ στη Βουλή είπε ότι «δεν απέχουμε ποτέ. Εμείς ή ψηφίζοιυμε είτε καταψηφίζουμε». «Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα μέτρα» συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος αν και στην ερώτηση «ποια είναι τα άλλα μέτρα» αρκέστηκε να πει ότι θα τα δούμε όταν έρθει εκείνη η ώρα». «Αν φτάσει το θέμα στη ΒΟυλή το πώς θα είναι η συνεργασία με τους ΣΥΡΙΖΑ θα το δούμε εκείνη την ώρα» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τους όρους της συμφωνίας είπε ότι «βλέπω όρους που είναι αρκετά ισχυροί όσον αφορά τη σλαβική καταγωγή, τη σλαβική γλώσσα, το ξεκαθάρισμα της ιστορίας της Μακεδονίας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου κτλ. Τέτοιους όρους που έχει συμπεριλάβει η Ελλάδα στην πρότασή της δεν τους έχω ξαναδεί. Εάν δεν υπήρχε το κομμάτι του όρου Μακεδονία δεν θα δεσμευόμασταν».

Είπε, επίσης, ότι «αφού δεν τιθεται θέμα ψηφοφορίας άμεσα στη Βουλή» για το θέμα της πΓΔΜ, οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να υπονομεύσουν την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, τον Αύγουστο, υπενθυμίζοντας ότι η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια ήταν ο λόγος και για τον οποίο ιδρύθηκαν οι ΑΝΕΛ και για τον οποίο συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν έρθει το θέμα στη Βουλή θα παραμείνουμε πιστοί σε αυτό που συμφωνήσαμε με το λάο όταν εκλεγήκαμε» είπε ακόμα ο Πάνος Καμμένος ωστόσο πρόσθεσε ότι «εγώ το χέρι μου για είσοδο των Σκοπίων με τον όρο Μακεδονία δεν θα το σηκώσω ποτέ».

Ισχύουν οι δηλώσεις μου για την επέκταση των χωρικών υδάτων

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που είχε κάνει από τα Ψαρά ότι «πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα εθνικά μας ύδατα» λέγοντας ότι «ισχύουν όσα είπα για τα χωρικά υδάτα στα Ψαρά»

«Γίνεται μια σοβαρότατη επεξεργασία που έχει να κάνει και με τα χωρικά ύδατα και με την ΑΟΖ. Όσον αφορά την ΑΟΖ γίνεται ανακηρύξη και είτε γίνεται με διάταγμα είτε νόμο. Όσον αφορά το δίκαιο της θάλασσας είναι μονομερής απόφαση ενός κράτους αν θα κάνει χρήση του δικαιώματος αυτού, δεν θα πω περισσότερα, αυτό είναι θέμα του υπουργείου Εξωτερικών που κάνει πολύ καλή δουλειά» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στην Τουρκία ότι «εάν κάποιος απειλήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας η απάντηση θα είναι άμεση και ακαριαία, οποιοσδήποτε αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία θα πάρει ισχυρή απάντηση» επιμένοντας ότι «όλοι αντιλαμβάνονται όλοι ότι πρόκειται για ομηρία των δύο στρατιωτικών».

Είπε ακόμη ότι ενώπιον του ΓΓ του ΝΑΤΟ, την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, ρώτησε τον Τούρκο ομόλογό του αν επικυρώνει αποστροφή του αντιπροέδρου της Τουρκίας περί «πακεταρίσματος και επιστροφής των οκτώ στην Τουρκία», με εκείνον «να μη δίνει καμία απάντηση», διότι -εξήγησε ο κ. Καμμένος- είτε θα έπρεπε να διαψεύσει τον Τούρκο αντιπρόεδρο, είτε να πει ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε πολεμική ενέργεια στο έδαφος συμμάχου χώρας.

«Η Τουρκία έχει ξανακάνει κάτι ανάλογο στο Κόσοβο, αλλά η Ελλάδα δεν είναι Κόσοβο» τόνισε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι έγινε ξεκάθαρο στους συμμάχους ότι η Τουρκία παραβιάζει κάθε κανόνα Δικαίου.

Θα έχουμε εκπλήξεις όταν έρθει η συμφωνία με τους δανειστές

Ο Πάνος Καμμένος ερωτήθηκε και για τις περικοπές στις συντάξεις απαντώντας ότι «όλα αυτά τα πρωτοσέλιδα για κόψιμο συντάξεων και μέτρα θα είναι χαμένο μελάνι. Έχουμε πολλές εκπλήξεις. Αφήστε να τελειώσουμε με τη συμφωνία και θα δείτε ότι όλη αυτή η τρομοκράτηση στους συνταξιούχους δεν θα έρθει».

Σε ρόλο συντονίστριας η Μανταλένα Παπαδοπούλου

Στην αρχή της συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ότι η μέχρι πρότινος εκπρόσωπος τύπου Μανταλένα Παπαδοπούλου θα αναλάβει το ρόλο της συντονίστριας για τις τρεις εκλογικές αναμέτρήσεις (ευρωεκλογές-δημοτικές-εθνικές) προσθέτοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ανακοίνωσε, δε, ότι στη θέση του εκπροσώπου τύπου τοποθετείται ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Τουρσουνίδης.


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (173)

Γιαννης

Εισαι απλα ξεφτιλας. Και προδοτης

Μάλιστα

Σαν το ΦΠΑ στα νησία που δεν θα περνούσε.

yannis

Καμενε ρίξε την κυβέρνηση απόψε αν έχεις κάτι Ελληνικό μέσα σου.Μην αφήσεις να έρθει 15 Ιουνίου

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Προφανως και εισαι για τα κλαματα Πανουλη .Εισαι εσυ ικανος να ηγεισαι των Ενοπλων Δυναμεων?Που ειναι το διοικειν δια του παραδειγματος? Αφου δεν συμφωνεις στο ξεπουλημα και στα απατηλα λογια του Αλεξη (που αλλοι του τα εγραψαν) ,ριξε την κυβερνηση τωρα.

.

Έχει κάνει μπότοξ; Ρίξε την κυβέρνηση καραγκιόζη. Δεν είναι αμοιβαία αποδεκτή λύση που λέει ο Νίμιτς το Βόρεια Μακεδονία.. Έλεος losers!

Δε φταίει αυτός

Φταίνε τα θύματα που τον ψήφισαν

Πάνος Καμμένος

Η συμφωνία δε θα γίνει αποδεχτή από τα Σκόπια έτσι δε θα χρειαστεί να ρίχνω κυβερνήσεις και να χάνω καρέκλες!

Woman

Γι αυτο και δεν το ψηφιζεις κακομοιρη το ονομα. Γιατι δεν θα γινει δεκτο απο εκεινους και θες τωρα να το παιξεις ηρωας. Αλλιως, σουζα παλι στον Αλεξη θα ησουν. Σούζα 4x4!

Σουλα

Ντροπή , μόνο ΝΤΡΟΠΗ , τίποτα άλλο. Καλά τα Σκόπια πήραν όνομα , εμείς σαν Ελλάδα τι κερδίσαμε?

Νικος

Το οτι μπαινουν σε ΕΕ και ΝΑΤΟ ειναι τεραστιο κερδος για εμας. Αλλα που να το καταλαβεις εθνικι.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΕΜΕΙΣ ΣΟΥΛΑ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΔΥΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ.ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ.

Ντίνος

Έτσι γουρούνι. Δείξε μας πόσο τιμάς τα παντελόνια σου. Με κραγιόν και μάσκαρα!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης