Νίκος Κοτζιάς: To τηλεφώνημα από Ζάεφ, θα γίνει σήμερα

Νίκος Κοτζιάς: To τηλεφώνημα από Ζάεφ, θα γίνει σήμερα

Συνάντηση μιάμισης ώρας με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου -  Προαναγγέλλουν συμφωνία στο Σκοπιανό αλλά οι λεπτομέρειες παραμένουν άγνωστες - Σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων: Τσίπρας-Ζάεφ θα συζητήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το όνομα

kotziasss_arthrooos1

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, αν περιμένουμε τηλεφώνημα σήμερα από τον Ζόραν Ζάεβ, ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε «θα γίνει».

Σε άλλη ερώτηση για το κατά πόσο το κλίμα είναι θετικό και κάτω από ποιες συνθήκες θα λάβει χώρα η συνομιλία ανάμεσα στους δύο πρωθυπουργός ο υπουργός Εξωτερικών «έριξε το μπαλάκι» στους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, σημειώνοντας «θα σας ενημερώσουν οι πρωθυπουργοί». 

Νωρίτερα σήμερα, το σκοπιανό πρακτορείο makfax δημοσίευσε την πληροφορία πως σήμερα, με καθυστέρηση 10 ημερών, θα γίνει τελικά η επικοινωνία ανάμεσα στους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Σκοπίων. 

Το δημοσίευμα, έχει μάλιστα τίτλο D-Day με αφορμή το αναμενόμενο τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα μετά την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις που έγινε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Οι πρωθυπουργοί ΠΓΔΜ και Ελλάδας Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας, θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για να συζητήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το όνομα», αναφέρει το Makfax επικαλούμενο ανώτατες διπλωματικές πηγές.

«Είναι μια πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζάεφ και τον Τσίπρα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η οποία επρόκειτο να γίνει πριν από 10 μέρες», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης