Σ. Κόκκαλης: «Δεν έδωσα μίζες»

Σ. Κόκκαλης: «Δεν έδωσα μίζες»

Στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens κατέθεσε την Πέμπτη ο γνωστός επιχειρηματίας κύριος Σωκράτης Κόκκαλης....

Σ. Κόκκαλης: «Δεν έδωσα μίζες»
Στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens κατέθεσε την Πέμπτη ο γνωστός επιχειρηματίας κύριος Σωκράτης Κόκκαλης.

Κλείνοντας την αρχική του τοποθέτηση ο κύριος Κόκκαλης σχολίασε με νόημα ότι οι κυβερνήσεις δεν στήριξαν την ελληνική βιομηχανία.

Επιπλέον, σε ερώτηση για το εάν εξεπλάγην από την αποκάλυψη του σκανδάλου Siemens απάντησε πως η πρακτική που χρησιμοποιούσε και η γερμανική εταιρεία ήταν κάτι γνωστό , οπότε δεν εντυπωσιάστηκε όταν στοιχεία του σκανδάλου βγήκαν στο φως της δημοσιότητας

Κλείσιμο
Βέβαια, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Intracom δεν υιοθέτησε τέτοιες πρακτικές και μάλιστα, κατέθεσε επιστολές με τις οποίες ενημέρωνε τις κυβερνήσεις πως εφόσον η εταιρεία του αναλάβει δουλειές από το Δημόσιο θα προσλάβει χιλιάδες εργαζόμενους.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει  και η αντίδρασή του για το εάν ο ίδιος έδινε χορηγίες σε έλληνες πολιτικούς. Ερώτηση που φαίνεται να προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κυρίου Κόκκαλη , ο οποίος είπε πως: «Δεν ήρθα εδώ για να απαντήσω στο τι έκανα εγώ, αλλά στο τι έκανε η Siemens. Αυτό που με ρωτάτε δεν έχει να κάνει με τη Siemens  και δεν είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω».

Ο κ. Κόκκαλής ρωτήθηκε και για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών και είπε αναφορικά με το γεγονός ότι ένα από τα κέντρα από όπου γίνονταν οι υποκλοπές ήταν της Ιντρακομ στην Παιανία, ότι η εταιρεία του δεν είχε το λογισμικό του απομακρυσμένου κέντρου πρόσβασης, δηλαδή τα λογισμικό παρακολουθήσεων, που, όπως είπε, είχε η Siemens και πιθανόν και η Vodafone.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης