Ανεστάλη ο πλειστηριασμός οικίας τυφλού, που νοσηλεύεται με εγκεφαλικό

Ανεστάλη ο πλειστηριασμός οικίας τυφλού, που νοσηλεύεται με εγκεφαλικό

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου - Η ΛΑΕ ωστόσο πραγματοποεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο συμβολαιογραφείο

lae
Ανεστάλη, κατόπιν συνεννόησης οφειλέτη και πιστωτή, ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός, στον οποίο αναφέρεται η Λαϊκή Ενότητα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για την υπόθεση της κυρίας Καλλιόπης Δαβού και του τυφλού συζύγου της, που νοσηλεύεται με εγκεφαλικό, οι οποίοι, έχοντας μόνο εισόδημα ένα διμηνιαίο επίδομα 680 ευρώ, κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους στα Βριλήσσια, για χρέος 80.000 ευρώ, όντας τριτεγγυητές σε δάνειο, το οποίο δεν αποπληρώθηκε


Ειδικότερα, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι ο πλειστηριασμός «στον οποίο αναφέρεται με τόση μαχητικότητα σε σημερινή ανακοίνωση της η Λαϊκή Ενότητα σε μία ακόμα προσπάθεια επικοινωνιακών λανθασμένων εντυπώσεων ανεστάλη κατόπιν συνεννόησης οφειλέτη και πιστωτή».

Πρόκειται για πλειστηριασμό, που θα διεξαγόταν σε συμβολαιογραφικό γραφείο στη Ναυάρχου Νικοδήμου και «οποίος είχε ήδη ανασταλεί, πολύ πριν η ΛΑΕ εκδηλώσει την ευαισθησία της σχετικά με την ταυτότητα του οφειλέτη, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα προσωπικά του στοιχεία».

Ακόμη, αναφέρει ο Σύλλογος, «πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να μάθουν να εξάγουν τα σωστά συμπεράσματα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα πριν οργανώσουν τις διαμαρτυρίες τους, καθώς βασίζονται σε λανθασμένη πληροφόρηση, η οποία δημιουργεί απλά κοινωνική αναταραχή, χωρίς να προσδίδει τίποτα ουσιαστικό στην προστασία των πραγματικά αδύναμων συμπολιτών μας».

Κλείσιμο
Παρά την αναστολή του πλειστηριασμού, ωστόσο, η ΛΑΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο συμβολαιογραφείο επί της οδού Ναυάρχου Νικοδήμου 9!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει ότι ο πλειστηριασμός στον οποίο αναφέρεται με τόση μαχητικότητα σε σημερινή ανακοίνωση της η Λαϊκή Ενότητα σε μία ακόμα προσπάθεια επικοινωνιακών λανθασμένων εντυπώσεων ανεστάλη κατόπιν συνεννόησης οφειλέτη και πιστωτή. Πρόκειται για πλειστηριασμό που θα διεξάγονταν σε γραφείο συναδέλφου στη Ναυάρχου Νικοδήμου και οποίος είχε ήδη ανασταλεί πολύ πριν η ΛΑΕ εκδηλώσει την ευαισθησία της σχετικά με την ταυτότητα του οφειλέτη, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα προσωπικά του στοιχεία. Πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να μάθουν να εξάγουν τα σωστά συμπεράσματα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα πριν οργανώσουν τις διαμαρτυρίες τους καθώς βασίζονται σε λανθασμένη πληροφόρηση, η οποία δημιουργεί απλά κοινωνική αναταραχή χωρίς να προσδίδει τίποτα ουσιαστικό στην προστασία των πραγματικά αδύναμων συμπολιτών μας. Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου θα συνεχίσει να ενημερώνει λοιπόν με συνέπεια και εγκυρότητα την κοινωνία παρέχοντας το δίχτυ προστασίας στο κράτος δικαίου.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας

ΛΑΕ: Μεγάλη νίκη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον συμβολαιογραφικό σύλλογο εξαπολύει η Λαϊκή Ενότητα με αφορμή την αναστολή πολλών πλειστηριασμών, μεταξύ των οποίων και ένας που αφορούσε στην πρώτη κατοικία τυφλού συνανθρώπου μας. Όπως αναφέρει η ΛΑΕ "από τους 609 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που είχαν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα, πάρα πολλοί αφορούσαν πρώτες κατοικίες και ακίνητα μικρής αξίας, γεγονός που διαψεύδει για άλλη μια φορά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες καθώς και ακίνητα αξίας κάτω από 300.000 ευρώ".

"Η επίορκη ομάδα Ρούσκα με προκλητική ανακοίνωσή της προσπαθεί με γελοίες και ανυπόστατες υπεκφυγές να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα" σημειώνει το κόμμα του Πάνου Λαφαζάνη, επισημαίνοντας ότι "το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και η ΛΑ.Ε είχαν σήμερα μια σημαντική πολιτική και κινηματική νίκη".

Και συνεχίζει: "Η κυβέρνηση Τσίπρα-Τόσκα-Κοντονή, η επίορκη ηγεσία Ρούσκα του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς και νήσων κάτω από την πίεση και τη δημόσια κατακραυγή, που τους προκάλεσε η μαζική αγωνιστική συγκέντρωση που διοργάνωσαν η ΛΑΕ και η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών, Τετάρτη 6/6, στο συμβολαιογραφείο επί της οδού Ναυάρχου Νικοδήμου 9, όπου θα εκπλειστηριαζόταν μεταξύ άλλων η πρώτη κατοικία τυφλού ΑμεΑ, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να αναστείλουν αυτό τον πλειστηριασμό αλλά και άλλους δύο.

Στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο είχε προγραμματιστεί με επισπεύδουσα την ALPHABANK να βγει στο σφυρί πρώτη κατοικία, 120 τμ, στα Βριλήσσια, για χρέος 80.000 ευρώ, η οποία ανήκει σε τριτεγγυητή, που είναι τυφλός, πιστοποιημένος από ΚΕΠΑ με 100% αναπηρία, νοσηλευόμενος αυτή τη στιγμή για εγκεφαλικό, με σύζυγο και δύο άνεργα παιδιά.

Επίσης στο ίδιο συμβολαιογραφείο είχαν προγραμματιστεί και δύο άλλοι πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας. Ο ένας αφορούσε πρώτη κατοικία, 65 τμ στις Αχαρνές, για χρέος 50.000 ευρώ κι ο άλλος διώροφη κατοικία στις Αχαρνές (56 τμ ο κάθε όροφος) για χρέος 80.000 ευρώ για τιμή προσφοράς 124.000 ευρώ.

Η πρωτοβουλία της ΛΑ.Ε και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών να δημοσιοποιήσουν το θέμα και να καλέσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο με στόχο να μην πραγματοποιηθούν αυτοί οι τρεις απάνθρωποι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί –ιδιαίτερα ο πρώτος- οδήγησε στην αναστολή τους.
Στη σημερινή μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο συμμετείχε πολυπληθές μπλοκ της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΠΣ της Π. Λαφαζάνη, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών και το «Κίνημα δεν Πληρώνω».

Εν το μεταξύ η επίορκη ομάδα Ρούσκα με ανακοίνωσή της επιτίθεται στη ΛΑ.Ε, γιατί τάχα δημοσιοποίησε τα προσωπικά στοιχεία του τυφλού ΑμΕΑ, ενώ γνωρίζει καλά ότι η ΛΑ.Ε δημοσιοποίησε και κατήγγειλε το ίδιο το κατάπτυστο, κοινωνικά ανάλγητο και απάνθρωπο γεγονός του εκπλειστηριασμού της Α’ κατοικίας του. Οι υποκριτές και φαύλοι, προσπαθούν με γελοίες και ανυπόστατες υπεκφυγές και φθηνές δικαιολογίες να αποκρύψουν, ότι χωρίς αυτή τη δημοσιοποίηση του ίδιου του γεγονότος και τη σημερινή κινητοποίηση της ΛΑ.Ε και του κινήματος, ο απάνθρωπος αυτός πλειστηριασμός θα είχε πραγματοποιηθεί.

Η νίκη της ΛΑ.Ε και του κινήματος είναι πολύ μεγάλη, εάν πάρουμε υπόψη μας ότι είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησής τους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με χημικά, διώξεις κλπ με αποκορύφωμα τη χαφιεδίστικη δικογραφία που έχει στηθεί από την κρατική ασφάλεια σε βάρος του Γραμματέα του ΠΣ της ΛΑ.Ε Π. Λαφαζάνη και που έχει ήδη σταλεί στην εισαγγελία.
Η νίκη αυτή δίνει κουράγιο στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, ανεβάζει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αύξηση της κοινωνικής εμβέλειάς του, ενδυνάμωσή, διεύρυνση και άπλωμά του σε όλους τους δήμους και γειτονιές της χώρας μας".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης