Παρέμβαση του Δήμου Βριλησσίων για το σπίτι τυφλού που βγαίνει σε πλειστηριασμό

akinita_11_10_708

Παρ' όλα αυτά όπως λέει η κ. Αρσένη, έδωσε εντολή στον υπεύθυνο να επικοινωνήσει μαζί της, να πάρει τα στοιχεία της και κλείστηκε ραντεβού για αύριο το πρωί. «Θα γίνουν όλες οι προσπάθειες», λέει η κυρία Αρσένη, τονίζοντας ότι την υπόθεση θα αναλάβει η νομική υποστήριξη του δήμου η οποία στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία ένα παρόμοιο περιστατικό πλειστηριασμού

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση της κυρίας Καλλιόπης Δαβού και του τυφλού συζύγου της, που νοσηλεύεται με εγκεφαλικό, οι οποίοι, έχοντας μόνο εισόδημα ένα διμηνιαίο επίδομα 680 ευρώ, κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους στα Βριλήσσια, για χρέος 80.000 ευρώ, όντας τριτεγγυητές σε δάνειο, το οποίο δεν αποπληρώθηκε. Το σπίτι είναι προγραμματισμένο να βγει σήμερα σε πλειστηριασμό, φέρνοντας την οικογένεια ένα βήμα πριν μείνει άστεγη. Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, εκ μέρους του Δήμου Βριλησσίων, η κυρία Βούλα Αρσένη, η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου, σχολίασε ότι ενημερώθηκαν για την υπόθεση μόλις πριν λίγες ώρες, μέσω ενός μηνύματος στο Facebook.

Παρ' όλα αυτά όπως λέει η κ. Αρσένη, έδωσε εντολή στον υπεύθυνο να επικοινωνήσει μαζί της, να πάρει τα στοιχεία της και κλείστηκε ραντεβού για αύριο το πρωί. «Θα γίνουν όλες οι προσπάθειες», λέει η κυρία Αρσένη, τονίζοντας ότι την υπόθεση θα αναλάβει η νομική υποστήριξη του δήμου η οποία στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία ένα παρόμοιο περιστατικό πλειστηριασμού. «Υπάρχουν κάποιες παράμετροι που μπορεί να σταματήσει ο πληστειριασμός, απλά δεν είναι ενημερωμένοι οι πολίτες», είπε.

Ερωτώμενη τι μπορεί να κάνει ώστε να βοηθήσει άμεσα την άτυχη γυναίκα και την οικογένειά της, είπε ότι μπορεί να τη στηρίξει μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου και μάλιστα δήλωσε απορρημένη που δεν έχει ήδη απευθυνθεί στο δήμο η κυρία Δαβού, λαμβάνοντας υπ' όψιν και την κατάσταση της οικογένειας.

Αναφερόμενη στο επίδομα που λαμβάνει η οικογένεια, η κυρία Αρσένη είπε ότι μπορούν να πάρουν κι άλλα επιδόματα, τόνισε μάλιστα ότι έχει δοθεί εντολή σε αρμοδίους να την ενημερώσουν για τα εν λόγω επιδόματα.

Όσο αφορά το θέμα της στέγης τόνισε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει κάπως την οικογένεια, καθώς δεν υπάρχει κάποια δομή αστέγωνν, όμως παρουσιάστηκε σίγουρη λέγοντας πως: «Πρώτα πρέπει να δούμε νομικά τι έχει γίνει και να δράσουμε. Αποκλείεται να τους βγάλουν έξω. Από την πλευρά μου θα γίνει ό,τι μπορεί να γίνει».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lazerrr_artjhrooo1

Όπως λέει στο protothema.gr το έγκαυμα στο ένα μάτι του παιδιού ανακαλύφθηκε σε τυχαίο έλεγχο του οφθαλμίατρου - «Το παιδί μου δυσκολεύεται αλλά έχιε προσαρμοστεί με το άλλο μάτι» προσθέτει

car01

Το ύποπτο Ι.Χ. αυτοκίνητο έσπασε το μπλόκο που είχαν στήσει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, καθώς ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και χώθηκε μέσα σε αγροτικούς δρόμους προσπαθώντας να διαφύγει