Γεννηματά για φαινόμενα κακοποίησης ανηλίκων: Να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής

Γεννηματά για φαινόμενα κακοποίησης ανηλίκων: Να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε την δημιουργία Οικογενειακού Δικαστηρίου, ειδικού για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων

genimmatas
Στα φαινόμενα κακοποίησης ανηλίκων, αναφέρθηκε με ανάρτησή της στα Social Media η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.


Κάλεσε «να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής που γίνεται κύκλος συνενοχής για την ενδοοικογενειακή βία με θύματα και ανήλικα παιδιά».

Κλείσιμο
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε την δημιουργία Οικογενειακού Δικαστηρίου, ειδικού για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, καθώς και την λειτουργία κέντρων στήριξης και συμβουλευτικής για τις οικογένειες και τα παιδιά σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Η ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά

«Θέλω να σταθώ σε ένα θέμα που και η πολιτική μας παράδοση αλλά και η ευαισθησία μου ως ανθρώπου, γυναίκας και μητέρας επιβάλλει μια ειδική αναφορά.

Να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής που γίνεται κύκλος συνενοχής για την ενδοοικογενειακή βία με θύματα και ανήλικα παιδιά.

Τα παρωχημένα κοινωνικά στερεότυπα, η έλλειψη αντανακλαστικών, αλληλεγγύης και ενεργοποίησης της κοινωνίας δίνουν χώρο για την ανάπτυξη αυτών των απαράδεκτων φαινομένων. Είναι όμως ώρα για τολμηρές αποφάσεις και από την πλευρά της Πολιτείας.

Με την στελέχωση ειδικών δομών κοινωνικών υπηρεσιών και την υποβοήθηση των εισαγγελικών λειτουργών με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό για την άμεση και αποτελεσματική διερεύνηση των υποθέσεων.

Προτείνουμε την δημιουργία Οικογενειακού Δικαστηρίου, ειδικού για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Προτείνουμε την λειτουργία κέντρων στήριξης και συμβουλευτικής για τις οικογένειες και τα παιδιά σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Ούτε μία καταγγελία να μη μένει χωρίς διερεύνηση, ούτε ένα παιδί που ζει τον εφιάλτη της κακοποίησης αβοήθητο!», αναφέρει στο μήνυμά της.

fofigenimatas
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης