Ο Μεϊμαράκης αναλαμβάνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας

Ο Μεϊμαράκης αναλαμβάνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας

Εν τω μεταξύ ο κ. Σαμαράς έστειλε τελεσίγραφο στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη ώστε να μην συμπεριλάβει στον συνδυασμό του σε θέση αντιπεριφερειάρχη που θα έχει την αρμοδιότητα για την Θεσσαλονίκη τον αδελφό του κ. Διονύση Ψωμιάδη.

Ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα αντικαταστήσει τον κ. Γιάννη Βαρβιτσιώτη στην διεύθυνση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλή.

Με επιστολή του στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά ο κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης υπέβαλε την παραίτησή την Τρίτη το πρωί.

Την Τετάρτη στις 10:00 το πρωί ο κ. Βαγγέλης Μειμαράκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ στην Ρηγίλλης και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί ότι αναλαμβάνει το Ινστιτούτο.

Είναι μία από τις θετικές κινήσεις του κ. Σαμαρά στον δρόμο προς τις δημοτικές εκλογές. Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό και ανακοινώνεται σε μία συγκυρία που σηματοδοτεί την ένταξη του κ. Μειμαράκη στην ευρύτερη ηγετική ομάδα προκειμένου ο κ. Μειμαράκης να συμμετάσχει στη μάχη των δημοτικών εκλογών. Η ένταξη του κ. Μειμαράκη στον μηχανισμό της Ρηγίλλης θα λειτουργήσει στην κατεύθυνση της συσπείρωσης της κομματικής  βάσης λόγω της απήχησης που διαθέτει ο πρώην γραμματέας του  κόμματος.

Παράλληλα είναι και μία απάντηση στις κινήσεις αποδυνάμωσης της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη.
 
Από την ανάληψη της ηγεσίας και μετά άρχισε μία σταδιακή προσέγγιση των δύο πολιτικών με συζητήσεις και ραντεβού στο γραφείο του κ. Σαμαρά στην Μουρούζη. Παρότι ο κ. Μειμαράκης ήταν απέναντί του στην διεκδίκηση της ηγεσίας στην πορεία έλεγε ότι συμφωνεί με την γραμμή που έδωσε ο κ. Σαμαράς στα βασικά ζητήματα με κορυφαίο βέβαια την καταψήφιση του μνημονίου ενώ στις προσωπικές του συζητήσεις έκανε και κριτική στην κ. Μπακογιάννη και στην επιλογή της να αποχωρήσει από τη ΝΔ. Με τον κ. Μειμαράκη επικεφαλής το Ινστιτούτο Δημοκρατίας θα ενισχυθεί σαν θινκ τανκ του κόμματος με πανελλαδική δικτύωση και με παράλληλο στόχο την αναζήτηση και ανάδειξη στελεχών λειτουργώντας συμπληρωματικά με τον κομματικό μηχανισμό. Ο κ. Μειμαράκης γνωρίζει τα κομματικά πράγματα και διαθέτει οργανωτικές ικανότητες ενώ επηρεάζει έναν ευρύ κύκλο κομματικών στελεχών που θα παίξουν ρόλο ως υποψήφιοι στην μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αλλά και στην συνέχεια όταν θα δημιουργήσει τον δικό της πολιτικό φορέα η κ. Μπακογιάννη.  

Τελεσίγραφο στον Ψωμιάδη

Εν τω μεταξύ ο κ. Σαμαράς έστειλε τελεσίγραφο στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη ώστε να μην συμπεριλάβει στον συνδυασμό του σε θέση αντιπεριφερειάρχη που θα έχει την αρμοδιότητα για την Θεσσαλονίκη τον αδελφό του κ. Διονύση Ψωμιάδη. Η Ρηγίλλης είναι αποφασισμένη να επιβάλλει τον δικό της υποψήφιο αλλά και γενικότερα οι αντιπεριφερειάρχες θα πρέπει να έχουν τη έγκρισή της.  Αν παρά την προειδοπόιηση ο κ. Ψωμιάδης προχωρήσει τότε Ρηγγίλης θα άρει το χρίσμα και θα προτείνει δικό της νέο υποψήφιο περιφερειάρχη. Είναι θέμα αρχής για τον κ. Σαμαρά ο οποίος γενικότερα φέρεται δυσαρεστημένος από τον τρόπο που κινείται ο κ. Ψωμιάδης στην Κεντρική Μακεδονία και από την αυτονόμησή του από τη ΝΔ που προβάλλει. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_kentriki_omilia

"Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους" είπε ο πρωθυπουργός στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε μια συγκέντρωση, που δεν θύμιζε σε τίποτα τις αντίστοιχες του 2015 - Εξήγγειλε προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία, ζήτησε πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης

56