Κρίσιμη σύσκεψη για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Κρίσιμη σύσκεψη για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Στη συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας θα λάβουν μέρος οι νομικοί σύμβουλοι του Πενταγώνου, στελέχη της απερχόμενης ιδιοκτήτριας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αλλά και των επίδοξων αγοραστών της εταιρείας από την AbuDhabi Mar.

Κρίσιμη σύσκεψη για το μέλλον των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την τύχη της εταιρείας που μέχρι και σήμερα ανήκει στον γερμανικό ναυπηγοεπισκευαστικό όμιλο της ThyssenKrupp, αλλά και για τα εκκρεμή εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού προγραμματίζεται να γίνει σε λίγη ώρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος οι νομικοί σύμβουλοι του Πενταγώνου, στελέχη της απερχόμενης ιδιοκτήτριας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αλλά και των επίδοξων αγοραστών της εταιρείας από την AbuDhabi Mar. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν στις συναντήσεις με το διευθύνοντα σύμβουλο της ThyssenKrupp Marine Systems κ. Χανς Ατζποντίεν θα λάβει μέρος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευαγγελος Βενιζέλος.

Η σύσκεψη θεωρείται καθοριστική, διότι η γερμανική πλευρά διατηρεί στο τραπέζι των συνομιλιών την απειλή να βάλει λουκέτο στα ναυπηγεία. Μάλιστα στελέχη της Thyssen προειδοπούσαν ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή της συμφωνίας μεταβίβασης του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου των ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την Τhyssen στην AbuDhabi Mar είναι σήμερα.

 Με βάση και την ενδιάμεση συμφωνία πλαίσιο για την πώληση των ναυπηγείων από τους Γερμανούς στους Άραβες,οι τελικές αποφασεις έπρεπε να έχουν επικυρωθεί μέχρι τη σημερινή ημέρα δηλαδή μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Στη σύσκεψη μεταξύ των νομικών εκπροσώπων των εμπλεκομένων, δηλαδή των Γερμανών, των Αραβων και του ελληνικού υπουργείου Άμυνας θα εξεταστούν τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί και α αναζητηθούν τρόποι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Παράγοντες που ενδεχομένως δημιουργήσουν πρόσθετα κωλύμματα και εμπόδια είναι η απόφαση του κ. Ευαγγελου Βενιζέλου όπως η τελική συμφωνία παραλαβής των γερμανικών υποβρυχίων και παραγγελίας ακόμη δύο νέων ομοίου τύπου με πρόσθετο κόστος ενός δισ ευρώ να έχει τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, η απειλητική προειδοποίηση των Γερμανών ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία θα οδηγήσυν τα ναυπηγεία σε πτώχευση και εκκαθάριση με αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο οι 1300 θέσεις εργασίας αλλά και η επιμονή των Αράβων -επίδοξων νέων ιδιοκτητων- να αγοράσουν τον Σκαραμαγκά μόνο εφ' όσον έχουν εξασφαλίσει ότι η ελληνική κυβερνηση θα αναλάβει να χρηματοδοτήσει εμμεσως την λειτουργία τους αναθέτοντας εξοπλιστικά προγράμματα το κόστος των οποίων ανέρχεται σε περίπου έξι δισ ευρώ γα την επόμενη δεκαετία. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_ar

Περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες, έχοντας ως κεντρικό ερώτημα εάν θα στείλουν μήνυμα σκληρής αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, προκαλώντας ακόμα και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ή θα δώσουν στον Αλέξη Τσίπρα τη δυνατότητα να  εξαντλήσει την τετραετία

kalpi_oura_art

Μετά τις 9 το βράδυ η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα -Πώς ψηφίζουμε - Οι σταυροί - Πώς ψηφίζουν οι ετεροδημότες- Οι εκπτώσεις σε εισιτήρια -Τι ισχύει για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών - Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα

ekloges_wra_alitheias_art

Ανοίγουν στις 7 το πρωί και θα μείνουν ανοιχτές έως τις 7 το απόγευμα οι κάλπες για τις τριπλές εκλογές - Μεταξύ 9 και 10 μ.μ. το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα - Διαφορά 6,5-7 μονάδων υπέρ της Ν.Δ. και «ρεύμα» για το ΜΕΡΑ25 του Βαρουφάκη έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις - Αγωνία σε όλη την Ευρώπη για τα ποσοστά των «ευρωσκεπτικιστών» και τον πολιτικό σεισμό που μπορεί να προκαλέσουν

181