Κρίσιμη σύσκεψη για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Κρίσιμη σύσκεψη για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Στη συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας θα λάβουν μέρος οι νομικοί σύμβουλοι του Πενταγώνου, στελέχη της απερχόμενης ιδιοκτήτριας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αλλά και των επίδοξων αγοραστών της εταιρείας από την AbuDhabi Mar.

Κρίσιμη σύσκεψη για το μέλλον των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την τύχη της εταιρείας που μέχρι και σήμερα ανήκει στον γερμανικό ναυπηγοεπισκευαστικό όμιλο της ThyssenKrupp, αλλά και για τα εκκρεμή εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού προγραμματίζεται να γίνει σε λίγη ώρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος οι νομικοί σύμβουλοι του Πενταγώνου, στελέχη της απερχόμενης ιδιοκτήτριας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αλλά και των επίδοξων αγοραστών της εταιρείας από την AbuDhabi Mar. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν στις συναντήσεις με το διευθύνοντα σύμβουλο της ThyssenKrupp Marine Systems κ. Χανς Ατζποντίεν θα λάβει μέρος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευαγγελος Βενιζέλος.

Η σύσκεψη θεωρείται καθοριστική, διότι η γερμανική πλευρά διατηρεί στο τραπέζι των συνομιλιών την απειλή να βάλει λουκέτο στα ναυπηγεία. Μάλιστα στελέχη της Thyssen προειδοπούσαν ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή της συμφωνίας μεταβίβασης του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου των ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την Τhyssen στην AbuDhabi Mar είναι σήμερα.

 Με βάση και την ενδιάμεση συμφωνία πλαίσιο για την πώληση των ναυπηγείων από τους Γερμανούς στους Άραβες,οι τελικές αποφασεις έπρεπε να έχουν επικυρωθεί μέχρι τη σημερινή ημέρα δηλαδή μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Στη σύσκεψη μεταξύ των νομικών εκπροσώπων των εμπλεκομένων, δηλαδή των Γερμανών, των Αραβων και του ελληνικού υπουργείου Άμυνας θα εξεταστούν τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί και α αναζητηθούν τρόποι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Παράγοντες που ενδεχομένως δημιουργήσουν πρόσθετα κωλύμματα και εμπόδια είναι η απόφαση του κ. Ευαγγελου Βενιζέλου όπως η τελική συμφωνία παραλαβής των γερμανικών υποβρυχίων και παραγγελίας ακόμη δύο νέων ομοίου τύπου με πρόσθετο κόστος ενός δισ ευρώ να έχει τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, η απειλητική προειδοποίηση των Γερμανών ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία θα οδηγήσυν τα ναυπηγεία σε πτώχευση και εκκαθάριση με αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο οι 1300 θέσεις εργασίας αλλά και η επιμονή των Αράβων -επίδοξων νέων ιδιοκτητων- να αγοράσουν τον Σκαραμαγκά μόνο εφ' όσον έχουν εξασφαλίσει ότι η ελληνική κυβερνηση θα αναλάβει να χρηματοδοτήσει εμμεσως την λειτουργία τους αναθέτοντας εξοπλιστικά προγράμματα το κόστος των οποίων ανέρχεται σε περίπου έξι δισ ευρώ γα την επόμενη δεκαετία. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4591470

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος επισκέφθηκαν σήμερα το δεύτερο Athens Games Festival - Ραντεβού για του χρόνου έδωσαν οι εκθέτες και οι χιλιάδες επισκέπτες του 

2
4510735

«Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας» δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου

5
Bosdfs

«Θεωρώ ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα ζήτημα σε ό,τι αφορά τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών» δηλώνει σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της Βουλής - «Δεν υπάρχουν 151 βουλευτές που θα ψηφίσουν μια πρόταση δυσπιστίας και θα ρίξουν την κυβέρνηση» σημειώνει 

3
720_188782_d7b9bb91c2-ab24065a4b836b60

«Ο καθένας έκανε τις επιλογές του, η Ελλάδα προχωρά με τη Συμφωνία των Πρεσπών από την οποία δεσμεύεται», σημειώνει ο υπουργτός Ψηφιακής Πολιτικής μιλώντας στην κυπριακή εφημερίδα «Χαραυγή»

3