Βαρύ το κλίμα στο Μαξίμου μετά την απομάκρυνση Σιούτη

Βαρύ το κλίμα στο Μαξίμου μετά την απομάκρυνση Σιούτη

Αυτό που δεν έγινε το 2009 ήρθε... τη Δευτέρα και ενώ είχε προηγηθεί το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Θέματος για τους νέους συμβούλους του πρωθυπουργού...

Ηδη από τον Νοέμβριο τoy 2009 το Πρώτο Θέμα είχε φέρει στη δημοσιότητα το όνομα της κυρίας Γλυκερίας Σιούτη και τις σχέσεις της με τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο της Siemens, την ώρα που ήταν διευθύντρια του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, ωστόσο τότε δεν είχε κινητοποιηθεί κανείς.

Αυτό που δεν έγινε το 2009 ήρθε όμως τη Δευτέρα και ενώ είχε προηγηθεί το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Θέματος για τους νέους συμβούλους του πρωθυπουργού και συγκεκριμένα για τον δικηγόρο Αγγελο Χασαπόπουλο που στα 25 του βρέθηκε να είναι ειδικός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου. Η εν λόγω επιλογή ανήκε στην κυρία Σιούτη και ο σάλος που προκλήθηκε από την αποκάλυψη σε συνδυασμό με το ήδη βαρύ κλίμα στο Μαξίμου δρομολόγησαν τις εξελίξεις.

Ο πρωθυπουργός προχώρησε το πρωί της Δευτέρας στην απομάκρυνση από το Μέγαρο Μαξίμου της Γλυκερίας Σιούτη από τη θέση της υπεύθυνης του νομικού του γραφείου.

Στο επιτελείο του πρωθυπουργού υπήρχε έντονη δυσφορία για διάφορες κινήσεις και ενέργειες της κυρίας Σιούτη με αποκορύφωμα την πρόσληψη του Αγγελου Χασαπόπουλου.
Το Πρώτο Θέμα αποκάλυψε με έγγραφα ότι ο κ. Χασαπόπουλος στα 25 του ήταν ο πρώτος εκ των 20 νέων συμβούλων του πρωθυπουργού, την ώρα που μόλις πέρυσι πήρε την άδεια του επαγγελματία δικηγόρου και δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις!

Σε ανακοίνωση του το πρωθυπουργικό γραφείο ξεκαθάρισε ότι «παρότι για τους μετακλητούς δεν απαιτείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων για να προσληφθούν, δεν θα ολοκληρωθεί για λόγους δεοντολογίας η διαδικασία πρόσληψης του κ. Χασαπόπουλου».

Επίσης αναφέρεται ότι «η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού, καθηγήτρια κα Γλυκερία Σιούτη, υπέβαλλε την παραίτησή της για λόγους ευθιξίας. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό ο οποίος την ευχαρίστησε για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες της».Το κλίμα στο Μαξίμου είναι πάντως βαρύ έτσι και αλλιώς λόγω και των αρνητικών εντυπώσεων που προκάλεσε στην κοινή γνώμη η εικόνα ενός σπάταλου πρωθυπουργικού γραφείου με την πρόσληψη επιπλέον 20 ειδικών συνεργατών και συμβούλων.

Ετσι, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας μετακλητών υπαλλήλων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ανέρχονταν σε 105. Αυτές αυξήθηκαν πρόσφατα κατά 20, προκειμένου να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες. Από το σύνολο των θέσεων αυτών, μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί μόνον οι 72, εκ των οποίων, οι 45 είναι αποσπασμένοι και οι 27 μετακλητοί υπάλληλοι». Αναφέρεται δε ότι «η προβλεπόμενη στελέχωση των υπηρεσιών του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Ελλάδα είναι ποσοτικά κατά πολύ υποδεέστερη από αυτή που ισχύει σε άλλες χώρες με παρόμοιο μέγεθος και επίπεδο ανάπτυξης».

   

Αναφορά γίνεται και στην περίπτωση της ανάθεσης καθηκόντων συμβούλου του πρωθυπουργού, στον Ιταλό πρώην Υπουργό Οικονομικών, Tommaso Padoa Schioppa: «Είναι αναγκαίο να σημειωθεί ότι, ο κ. Schioppa, σε αντίθεση με όσα έχουν κατά καιρούς αναφερθεί από ΜΜΕ, δεν δέχθηκε οποιαδήποτε αμοιβή και αυτό παρά τη δυνατότητα που παρέχει η σχετική διάταξη του νόμου».

Παράλληλα πάντως, υπήρχε σωρευμένη δυσφορία για την κυρία Σιούτη στην οποία πολλοί συνεργάτες του πρωθυπουργού και υπουργοί καταλόγιζαν έλλειψη πολιτικού κριτηρίου και πολιτικής εμπειρίας αλλά και αλαζονικές συμπεριφορές.

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι το Πρώτο Θέμα ήδη από τον Νοέμβριο του 2009 είχε αποκαλύψει ότι η συνεργάτιδα του πρωθυπουργού και καθηγήτρια της Νομικής Αθηνών, συμμετείχε το 2007 στη νομική ομάδα που επιστράτευσε ο πρώην ισχυρός άντρας της «Siemens Hellas» Μιχάλης Χριστοφοράκος, για να κωλυσιεργήσει την έρευνα που διεξήγαγε η κορυφαία νομική εταιρεία των ΗΠΑ «Debevoise & Plimpton», με στόχο να κερδίσει πολύτιμο χρόνο ώστε να ρυθμίσει όλες τις εκκρεμότητες που τον «έκαιγαν».

Διαβάστε ακόμα:

Για δες σύμβουλο που βρήκαν στον Γιώργο

Συνήγορος του Χριστοφοράκου η προσωπάρχης του Γιώργου!

Τα ραβασάκια Χριστοφοράκου - Σιούτη για το σκάνδαλο Siemens


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4859218

"Με πυξίδα το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον και την εμπιστοσύνη της Βουλής των Ελλήνων, προχωράμε ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν στη διάθεσή τους ένα σύγχρονο, δημόσιο, δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας"

4859113

Για το Σκοπιανό, υπογράμμισε ότι το κόμμα του «ούτε στα συλλαλητήρια κατέβηκε, ούτε για συμψηφισμό του μακεδονικού με την μη περικοπή των συντάξεων μίλησε» ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εγκατέλειψε τη θέση που είχε ως αντιπολίτευση

2
4859198

Πρόληψη, περίθαλψη, φροντίδα στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και σύγχρονη διοίκηση του συστήματος υγείας, είναι οι πυλώνες, μέσω των οποίων θα εξασφαλιστεί όπως είπε ο κ. Κικίλιας, μια ποιοτική δημόσια υγεία για όλους τους πολίτες

4859184

«Ακούγεται κοινότυπο, αλλά είναι αληθές: ο Πολιτισμός είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα... μως η χώρα δεν έχει κεφαλαιοποιήσει τις δυνατότητες που της παρέχει η πολιτιστική της κληρονομιά »

xriso-mesa

«Τέσσερις λέξεις έχουν αρνητικά σηματοδοτήσει τις σύγχρονες πληγές στους τομείς ευθύνης του υπουργείου προστασίας του Πολίτη» είπε ο υπουργός για να εξηγήσει «Μόρια στο μεταναστευτικό, Μάτι ως προς την πολιτική Προστασία, Εξάρχεια ως προς την πάταξη της ανομίας και Κορυδαλλός στο σωφρονιστικό. Θα τα αλλάξουμε όλα και όσο πιο γρήγορα γίνεται»

41
4859176

Ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε την ψήφιση νέου εκλογικού νόμου και προειδοποίησε για «ωρολογιακή βόμβα» του ΧΥΤΑ στη Φυλή, καθώς δεν θα μπορεί να δεχθεί άλλα σκουπίδια μετά το τέλος του χρόνου

18
mitsotakis01-mesa

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο μεγαλύτερο ενημερωτικό δίκτυο του κόσμου υπογραμμίζει ότι οι Έλληνες ψήφισαν περισσότερο με βάση τη λογική και όχι το συναίσθημα, καθώς και ότι  υπάρχουν περιθώρια για προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα

21