Μάρδας στο ΘΕΜΑ 104,6: Το Ίλιντεν δεν είναι μια επιτυχής επιλογή για το Σκοπιανό

Μάρδας στο ΘΕΜΑ 104,6: Το Ίλιντεν δεν είναι μια επιτυχής επιλογή για το Σκοπιανό

Για τον ίδιο η καλύτερη λύση είναι η λέξη Μακεδονία να είναι «όρος σε μια λέξη και μάλιστα να είναι ο δεύτερος όρος σε αυτή»

mardas-karekla-1
Ως μια λύση που δεν είναι ούτε επιτυχής ούτε δέουσα για το Σκοπιανό χαρακτήρισε το «Μακεδονία του Ίλιντεν» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6
.

«Δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση, πρέπει να βρεθεί μια άλλη» είπε ο κ. Μάρδας και εξήγησε ότι για τον ίδιο η καλύτερη λύση είναι η λέξη Μακεδονία να είναι «όρος σε μια λέξη και μάλιστα να είναι ο δεύτερος όρος σε αυτή».

Όπως είπε «είναι δύσκολο να μην υπάρχει το όνομα Μακεδονία. Είναι ένα σύνολο παραγόντων που δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο και δεν αναφέρομαι στα ιστορικά αλλά σε λάθη ή παραλείψεις».

Κατά τον κ. Μάρδα ο όρος Δημοκρατία ης Μακεδονίας «πρέπει να εξαφανιστεί από εγκυκλοπαίδειες και λεξικά».

Κλείσιμο
Ερωτηθείς για τη «μακεδονική γλώσσα» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «όπως δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα, το θέμα μακεδονική γλώσσα μπερδεύει. Πρέπει να βρεθεί ένας όρος που να τα περιλαμβάνει όλα π.χ. νεομακεδονική».

«Πιστεύω ότι οι Αμερικανοί θεωρούν μη εφικτή το Μακεδονία του Ίλιντεν. Γνωρίζουν ιστορία και ποιοι σύμβουλοι στα Σκόπια πρότειναν αυτό» είπε ο κ. Μάρδας.

Για την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη ξεκαθάρισε ότι «όταν απειλείται η ζωή δεν υπάρχει καμία ανοχή. Εδώ είχαμε απειλή κατά της ζωής. Ένας ηλικιωμένος άνθρωπος έπεσε στο έδαφος και πήγε στο νσοκομείο».

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής. Μπορεί να υπάρχουν πολλές διαφωνίες αλλά φανταστείτε σε οποιαδήποτε διαφωνία αυτός με τον οποίο διαφωνείς να βρίσκεται στο έδαφος και να πηγαίνει στο νοσοκομείο. Το ξύλο δεν είναι επιχείρημα» κατέληξε για το θέμα ο κ. Μάρδας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης