Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 10,5 μονάδων για τη ΝΔ - Το 34% «βλέπει» εκλογές φέτος

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 10,5 μονάδων για τη ΝΔ - Το 34% «βλέπει» εκλογές φέτος

Ακολουθούν η ΧΑ και το Κίνημα Αλλαγής με 8%, το ΚΚΕ με 6%, ενώ κανένα άλλο κόμμα δεν μπαίνει στη Βουλή - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Μπροστά με διαφορά 34 μονάδων η ΝΔ στην παράσταση νίκης 

ekloges_dimoskopisi_arthro
Σημαντική διαφορά 10,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ, που διεξήχθη κατά το διάστημα 13-15 Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 32%, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής με 8%, το ΚΚΕ με 6%, ενώ κανένα άλλο κόμμα δεν μπαίνει στη Βουλή. Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων βρίσκονται στο 2%, Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας στο 1%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 7,5%.

Τα αντίστοιχα ποσοστά, στην πρόθεση ψήφου, είναι 28,5% για τη ΝΔ και 19% για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ΧΑ και Κίνημα Αλλαγής βρίσκονται και πάλι... ισόπαλοι με 7%. και το ΚΚΕ έχει 5,5%. Και πάλι, κανένα άλλο κόμμα δεν μπαίνει στη Βουλή.

Στην παράσταση νίκης, το προβάδισμα της ΝΔ παραμένει σταθερά μεγάλο, καθώς συγκεντρώνει 56%, έναντι μόλις 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με διαφορά δέκα μονάδων από τον Αλέξη Τσίπρα, 32% έναντι 22%, ενώ ο... κανένας παραμένει πρώτος σε προτιμήσεις, με ποσοστό 38%.

Οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 53%, εκτιμούν ότι η πιθανότερη χρονική περίοδος, για να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, είναι στο α' εξάμηνο του 2019, κοντά στις ευρωεκλογές (25%) και στο β' εξάμηνο του 2019, έως το τέλος θητείας της κυβέρνησης (28%). Αντίθετα, κάλπες εντός του 2018 «βλέπει» το 34% των ερωτηθέντων.

Κλείσιμο
Δείτε εδώ
 ολόκληρη την δημοσκόπηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης