Ο Λαφαζάνης στη Βηρυτό: Ο πραγματικός δήμιος των Παλαιστινίων είναι η πολιτική των ΗΠΑ

Ο Λαφαζάνης στη Βηρυτό: Ο πραγματικός δήμιος των Παλαιστινίων είναι η πολιτική των ΗΠΑ

Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ συναντήθηκε με το ΚΚ Λιβάνου, αντιπροσωπεία της Ζεζμπολάχ καθώς και με τον πρέσβη της Συρίας στον Λίβανο

laf_livanos5
Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη και τους Κ. Ήσυχο και Δ. Φλαμιάτο μέλη του Π.Σ της ΛΑ.Ε, μαζί με τους Βαγγέλη Πισσία και Μιχάλη Τικτόπουλο, από την πλευρά της Διεθνούς Επιτροπής για την Ειρήνη στη Συρία, η οποία βρίσκεται στο Λίβανο, πραγματοποίησε συναντήσεις στη Βηρυτό με πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες του Λιβάνου.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε είχε συνάντηση με τον Χάνα Καρίμπ, Γενικό Γραμματέα του ΚΚ Λιβάνου και τους Ουμάρ Ντιμπλ και Φαντί Ναμπούντ, μέλη του πολιτικού γραφείου και τον Αμάντ Ντάτζερ μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Λιβάνου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚ Λιβάνου αναφέρθηκε σύντομα στους αγώνες του κόμματος του για την υπεράσπιση της παλαιστινιακής υπόθεσης ενώ ο Παν. Λαφαζάνης εξήρε τις καλές σχέσεις ανάμεσα στη ΛΑ.Ε και στο ΚΚ Λιβάνου και τόνισε την σημασία της περαιτέρω σύσφιξης αυτών των σχέσεων.

Ο Παν. Λαφαζάνης και η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Χεζμπολάχ κατά την οποία ανέπτυξε διεξοδικά τις θέσεις της για τις εξελίξεις στο Λίβανο και τη Συρία.

Η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με τον πρέσβη της Συρίας στη Βηρυτό με τον τελευταίο να εκθέτει τις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία και τους σοβαρότατους κινδύνους ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή εξαιτίας της επιθετικότητας ΗΠΑ και Ισραήλ, πόλεμος που μπορεί να πάρει ακόμα και παγκόσμιες διαστάσεις.

Ο Παν. Λαφαζάνης και η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε τόνισαν την καταδίκη τους στις στρατιωτικές επιθέσεις των ΗΠΑ και Ισραήλ και των τυχοδιωκτικών οργανώσεων τους στη Συρία και υποστήριξε την ανάγκη για άμεση ειρηνική λύση στη χώρα αυτή που να εγγυάται την διεθνή νομιμότητα, την σταθερότητα, την ασφάλεια και την ακεραιότητα της.

Δήλωση Παναγιώτη Λαφαζάνη

Ο Παν. Λαφαζάνης μιλώντας στα ΜΜΕ της Βηρυτού χαρακτήρισε ως “εγκληματική εξολόθρευση ενός ολόκληρου λαού την πολιτική που εφαρμόζει το Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη και ιδιαίτερα στη Γάζα κατά των παλαιστινίων η οποία θυμίζει και μοιάζει μόνο με τις ναζιστικές θηριωδίες του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ο πραγματικός, όμως, δήμιος των παλαιστινίων και της ευρύτερης περιοχής είναι η βάρβαρη και εμπρηστική πολιτική των ΗΠΑ, η οποία προκαλεί με τον πιο βάναυσο τρόπο τους ελεύθερους πολίτες όλου του κόσμου και κυρίως δημιουργεί το έδαφος για ενα γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή.

Η ελληνική κυβέρνηση, έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε στρατηγικό σύμμαχο και δορυφόρο των γερακιών του Ισραήλ, γίνεται εκ των πραγμάτων συνεργός στη διάπραξη των φρικτών εγκλημάτων του ισραηλινού καθεστώτος. Αυτήν την ώρα χρειάζεται απόλυτη καταδίκη και πλήρης απομόνωση των Σιωνιστών του Ισραήλ και σκληρά μέτρα για το σταμάτημα των βάρβαρων σφαγών τους”.

Κλείσιμο
laf_livanos3
laf_livanos4
laf_livanos1
laf_livanos5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης