Πολάκης για Κέντρο Υγείας Μυκόνου: Δεν φταίμε εμείς αλλά οι προηγούμενοι

POLAKIS-630x400

«Εμείς σήμερα τα ανακαλύψαμε, τα ελέγξαμε με τους αρμόδιους μηχανισμούς και τα παραπέμψαμε στη δικαιοσύνη» υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός για τη νέα υπόθεση «διαφθράς» με την «προβληματική» λειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος

Να επιρρίψει τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα προβλήματα στο ακτινολογικό μηχάνημα του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, επιχειρεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μετά τη δημοσιοποίηση του σχετικού πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας.


Παρά το γεγονόςότι το πόρισμα αναφέρεται σε γεγονότα που διαδραματίστηκαν το 2015 και το 2016 ο ΠαύλοςΠολάκης μιλά για τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων που είχαν στόχο την... αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημειώνει μάλιστα ότι η κατάσταση στο Κέντρουγείας έχει αποκατσταθεί, καθώςόπωςσημειώνει μόνο το μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν στο ΚΥ Μυκόνου 581 ακτινογραφίες.

Αναλυτικάστοσχόλιο του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αναφέρει:

«Όσον αφορά τα σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν το ΚΥ Μυκόνου έχω να δηλώσω τα εξής. Πρώτον, το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ αφορά τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων που είχαν στόχο την αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Εμείς σήμερα τα ανακαλύψαμε, τα ελέγξαμε με τους αρμόδιους μηχανισμούς και τα παραπέμψαμε στη δικαιοσύνη. Πιο συγκεκριμένα, τα προηγούμενα χρόνια παρ ότι υπήρχε ακτινολογικό μηχάνημα στο ΚΥ δεν υπήρχε ούτε πρόβλεψη για ύπαρξη γιατρού ακτινολόγου ούτε όμως υπήρχε πρόβλεψη επιδιόρθωσης των συνεχόμενων βλαβών του μηχανήματος, με αποτέλεσμα ο κόσμος να στρέφεται στα ιδιωτικά ακτινολογικά κέντρα.

Σήμερα όμως όχι μόνο το ακτινολογικό μηχάνημα λειτουργεί αλλά και έχουν προσληφθεί στο ΚΥ ένας ακτινολόγος γιατρός – για πρώτη φορά από την ίδρυση του ΚΥ-, ένας ΤΕ ραδιολογίας- ακτινολογίας όσο και ένας ΔΕ βοηθός ακτινολόγου ενώ αναμένεται να προσληφθεί από την προκήρυξη 7κ ένας ακόμα ΔΕ βοηθός μόνιμος. Έτσι μόνο το μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν στο ΚΥ Μυκόνου 581 ακτινογραφίες όπως καταγράφηκε στο σύστημα καταγραφής των νοσοκομείων και των ΚΥ(BI). Επιπρόσθετα, αναμένεται στο ΚΥ Μυκόνου να εγκατασταθεί ένας αξονικός τομογράφος, ένα σύστημα ψηφιακής μαστογραφίας από δωρεά από την οικογένεια Γ. Δακτυλίδη. Ως εκ τούτου γίνεται πλήρως κατανοητό ότι όχι μόνο δεν συνεχίζεται η προηγούμενη κατάσταση αλλά αντίθετα η πορεία του ΚΥ Μυκόνου έχει αλλάξει ριζικά».

Τι έδειξε ο έλεγχος

Ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, αποκάλυψε νέα υπόθεση «διαφθοράς».

Σύμφωνα με το πόρισμα, δύο στις τρεις ημέρες, σε διάστημα δύο ετών το ακτινολογικό εργαστήριο δεν λειτουργούσε και τα περιστατικά προωθούνταν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα του νησιού.

Ειδικότερα, το 2015 το ακτινολογικό μηχάνημα δεν λειτούργησε 245 ημέρες και το 2016, 198 ημέρες. Το Κέντρο Υγείας είχε προμηθευτεί το συγκεκριμένο μηχάνημα το 2009, και το ίδιο έτος καταγράφεται πτώση 41,46% των ακτινολογικών εξετάσεων σε σχέση με τα προηγούμενη έτη.

Ο έκτακτος έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, διενεργήθηκε μετά από καταγγελία «για εσκεμμένη, μη λειτουργία για μεγάλα χρονικά διαστήματα, των ακτινολογικών διαγνωστικών μηχανημάτων στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, προς όφελος των δύο ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων του νησιού και των υπαλλήλων του Κέντρου Υγείας».

ΣΧΟΛΙΑ (9)

ΝΙΚΟΣ

Τριάμισι χρόνια για μία κυβέρνηση είναι πάρα πολύς καιρός. Οταν ο νομοθέτης έδινε τετραετία για τις εκλογές, δεν κατέβηκε από τον Αρη. Εμείς έχουμε αλλάξει τρία προγράμματα. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το παράλληλο και το ολιστικό. Το τελευταίο μας το ξανά γράφουν οι Ευρωπαίοι γιατί του Τσακαλώτου ήταν για να τυλίγεις ψάρια. Και μετά του φταίνε οι προηγούμενοι του ανίκανου τουιτερά υπουργού, που πανηγυρίζει μόνο για την αναδοχή απ' τα ομόφυλα ζευγάρια και την αποφυλάκιση κακούργων με τον νόμο του Παρασκευόπουλου.

Τελικά καταλαβαίνω

ότι αυτός ο γιατρός και υπουργός υγείας και κρητικός είναι ένας άνθρωπος χωρίς αρχίδια.

δίκιο έχεις σύντεκνε πολάκη

Συμφωνώ μαζί σου. Για όλα φταίν' οι γκόμενες, οι πρώην και οι επόμενες. Μόνον εσείς δεν φταίτε! Μόνον εσείς. Γιατί εσείς είσαστε αριστεροί, η ελπίδα του λαού, το αύριο, το μεθαύριο, το μέλλον, οι καθάριοι. Τριλιλί, τραλαλά, τραλαλό. Φέρε και καμμιά τούρτα τώρα, βάλε και την φωτογραφία του Βελουχιώτη δίπλα και παράγγειλε σαμπάνιες. Μόνο κανόνισε να είναι προλεταριακές οι σαμπάνιες, έτσι υπουργάρα μου. Τριλιλί, τραλαλά, τραλαλό. Άντε γειά σου, καμάρι μου.

Ημαρτο ρε που..η μου

Καλά ρε εσείς είστε φοβεροί! Αν δε φταίτε για τίποτα γιατί σας ...αγαπάει τόσο ο κόσμος;; Δε λέει κανείς ότι οι άλλοι ήταν καλοί αλλά εσείς "δεν παίζεστε"..

Τίνα Γεωργίου

Τι έχεις ρε στα παντελόνια σου και απαντάς έτσι, είστε η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας ο μακροβιότερος μνημονιακος πρωθυπουργός.

Waldorf

Έχει δίκαιο το λεβεντόπαιδο. Μόνο τρεισήμισι χρόνια είναι κυβέρνηση. Πόσα να φάνε σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Ενώ οι άλλοι!!! Ξέρετε, είναι το βασικό χαρακτηριστικό της λεβεντιάς η ανάληψη ευθύνης!

??????

ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.......ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ......ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ .....ΤΙ ΘΑ ΛΕΣ.....

Κοπι Παστε

Κοψτε φατσα βγάλτε συμπεράσμα....

pantelis

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ!!!ΟΟΟΧΙ!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4744477

Εγκαινιάζοντας την έκθεση «Χαράγματα Μνήμης 1941- 1944, από την συλλογή του Χρ. Μοσχανδρέου» ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε επίσης ότι στις 2 Μαΐου η Βουλή θα εγκαινιάσει μνημείο υπέρ των Ελλήνων μαρτύρων του Άουσβιτς

4
tsakalotos-simitis

Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, αλλά η κυβέρνηση μοιράζει παροχές και επιδόματα, είπε από τη Θεσσαλονίκη ο πρώην πρωθυπουργός - «Ανήκει στους πολιτικούς που δεν διδάχθηκαν τίποτα από την κρίση» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών 

19
kalpes0

Αλλάζουν όλα στον τρόπο που θα ψηφίσουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές - Τι προβλέπουν οι τροπολογίες του υπουργείου Εσωτερικών - Με τροπολογία καταργείται και το ασυμβίβαστο  βουλευτή με υποψήφιο ευρωβουλευτή

8
tsip0

Μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση με νέους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης στον Κεραμεικό, ο πρωθυπουργός είπε ότι δέχθηκε εισηγήσεις, προκειμένου να γίνουν οι εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, τις οποίες όμως απέρριψε

78