ΝΔ σε Σκουρλέτη για κατάτμηση της Β' Αθηνών: Πρώτα χορήγηση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού

nd_grafeia

Λύση πακέτο θέλει η ΝΔ για την κατάτμηση της Β' Αθηνών

Λύση πακέτο θέλει η Νέα Δημοκρατία για την κατάτμηση της Β' Αθηνών, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα μετάσχουν σε οποιαδήποτε συνάντηση.

«Μέχρι να απαντήσει επισήμως η κυβέρνηση στην σαφή πρότασή μας για την χορήγηση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, είναι προφανές ότι η ΝΔ δεν θα μετάσχει σε οποιαδήποτε επιμέρους συνάντηση ή συζήτηση, όπως αυτήν την οποία επιθυμεί να προκαλέσει ο κ. Σκουρλέτης για επικοινωνιακούς λόγους», αναφέρουν πηγές από την Πειραιώς.

Νωρίτερα υπενθυμίζεται ότι επιστολή σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και τα προσκαλεί σε συνάντηση την προσεχή Πέμπτη, με θέμα συζήτησης τον εκλογικό νόμο και το «σπάσιμο» μεγάλων περιφερειών, όπως η Β’ Αθήνας και το Υπόλοιπο Αττικής. Υπέρ της κατάτμησης τάσσεται η ΝΔ με την προϋπόθεση, όμως, να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, «προς τα Κοινοβουλευτικά Πολιτικά Κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής και τα Γραφεία των Προέδρων και των Γραμματέων τους, απεστάλη σήμερα, Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, η επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με την οποία προσκαλούνται την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 και ώρα 13:00, στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε διακομματική συνάντηση εργασίας, με σκοπό την παρουσίαση της σχετικής πρότασης που έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση, για την κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Αττική («υπόλοιπο») και η Β’ Αθηνών».

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Υποκριτες μικροί Έλληνες

Σχεδόν πάντα ως λαός και όχι ως πολίτες σε κρίσιμους καιρούς με επιπολαιότητα και χωρίς λογική παίρνουμε λάθος αποφάσεις ,εκλέγουμε τους δημαγωγούς και τους λαϊκιστές και μετά την καταστροφή καταφεύγουμε στους Έλληνες του εξωτερικού για να μας σώσουν .Οι Έλληνες του εξωτερικού αποστασιοποιημένοι από τις συναισθηματικές φορτίσεις και τα μικροσυμφεροντα μπορούν να προσφέρουν μια ψύχραιμη και καθαρή ματιά για το συμφέρον της πατρίδας .Ειναι πιο Έλληνες από εμάς τους κατοικούντες εντός και ενδιαφέρονται για την Ελλάδα ανιδιοτελώς .Μονο όσοι θέλουν μικρή την Ελλάδα για να την αρμέγουν δεν επιθυμούν την ψήφο τους.Μαζι με τους Έλληνες του εξωτερικού η Ελλάδα ξαναγίνεται μεγάλο κράτος .Μαζι σου Κυριακο

κα

Δηλαδή θα ψηφίσει ο αγράμματος λαντζέρης της Ν. Υόρκης που ζει στο 50 ακουγοντας Καζαντζίδη, δεν ξέρει να διαβάσει ούτε μια εφημερίδα στα ελληνικά (κι αν κρίνω από κάποιους γνωστούς ούτε και στα αγγλικά), δεν υφίσταται τις συνέπειες της ψήφου του και θα μας πει τι θα κάνουμε στη χώρα μας; Είμαστε σοβαροί; Όποιος έχει ιθαγένεια μπορεί να πάρει το αεροπλάνο και να έρθει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να ψηφίσει. Διαφορετικά να μείνει στην πατρίδα που διάλεξε. Η Ελλάδα είναι μια χώρα αποδήμων. Η επιστολική ψήφος θα έχει απρόβλεπτα αποτελέσματα και θα εκχωρίσει εξουσίες σε κέντρα εκτός Ελλάδας.

Ο λαντζέρης της Ν. Υόρκης είναι Έλληνας

Εσύ είσαι?

@

1. Δεν είμαι λαντζέρης αλλά και να ήμουνα; Η δημοκρατία δεν αποκλείει κανέναν πολιτη. 2. Πληρώνω ΕΝΦΙΑ γιατί εχω ακίνητα στην Ελλάδα. 3. Έχω πάει στρατο 19 μήνες. Το φύλλο πορείας είναι στο συρτάρι. 4. Κάνω φορολογική δήλωση στην Ελλάδα κάθε χρόνο. Μα καλά θα πρέπει να αποδείξω σε σένα ότι καλώς έχω δικαίωμα ψήφου; Εφόσον είμαι πολίτης μιας χώρας, ψηφίζω. Κατάλαβες; Θέλεις μήπως να με διαγράψεις από τους εκλογικους καταλογους στους οποίους είμαι ήδη γραμμένος; Θέλεις μήπως να μου αφαίρεσεις και το ελληνικό διαβατήριο;

κα

Κανένα πρόβλημα. Έλα στις επόμενες εκλογές αποδεικνύοντας ερχόμενος στην Ελλάδα ότι έχεις δεσμούς με την χώρα και ψήφισε. Έλα να μιλήσεις με τους κατοίκους της Ελλάδας να δεις τι γίνεται σε αυτή τη χώρα από πρώτο χέρι και όχι μέσα από την προπαγάνδα των ΜΜΕ και ψήφισε. Κανείς δεν το αρνείται. Εάν έχεις όμως να πατήσεις το πόδι σου στην Ελλάδα 30 χρόνια και θέλεις με την επιστολική σου ψήφο να ρυθμίσεις τι φόρους θα πληρώνουν οι Έλληνες της Ελλάδας, σε τι σχολεία θα πηγαίνουν τα παιδιά τους, τι Σύνταγμα θα έχουν κλπ λυπάμαι αλλά δεν είσαι αρκετά Έλληνας για μένα. Περισσότερο Ελληνίδα ειναι η Φουρέιρα (της οποίας αμφισβητήθηκε η ελληνικοτητα με τον πιο αισχρό τρόπο) γιατί τουλάχιστον ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, έχει ελληνική κουλτούρα και πληροί ΟΛΕΣ τις νόμιμες προϋποθέσεις που ανέφερες σε αντίθεση με άλλους που μιλάνε σπαστά ελληνικά και δεν γνωριζουν ελληνική γραφή κι ανάγνωση, έχουν πλήρη άγνοια για την σημερινή Ελλάδα (έχω γνωρίσει πολλούς τέτοιους) και απαιτούν επιστολική ψήφο. Και επειδή θέλω να σε προλάβω σου λέω εξαρχής ότι είμαι Έλληνας του εξωτερικού με οικογένεια και περιουσία στην Ελλάδα, με καθημερινή επικοινωνία με φίλους και συγγενείς από την Ελλάδα και ότι τα τελευταία δέκα χρόνια έχω χάσει μόνο την τελευταία εκλογική αναμέτρηση και αυτό συνειδητά (αποχή) σε αντίθεση με Έλληνες της Ελλάδας που δηλώνουν "εγώ πάω για καφέ την ημέρα των εκλογών". Ένα μέρος από αυτό το 30% που είναι στην καφετέρια την ημέρα των εκλογών, εάν είχε δυνατότητα επιστολικής ψήφου ή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μέσω κινητού θα ψήφιζε. Πρέπει να έχουν αυτή τη δυνατότητα; Νομικά είναι Έλληνες πολίτες. Προσωπικά τους θεωρώ ΙΔΙΩΤΕΣ με την αρχαία σημασία της λέξης. Το ίδιο θεωρώ και αυτούς που είτε κατ' επιλογήν είτε από αφέλεια θέλουν να ψηφίζουν, επικαλούμενοι μια υποκειμενική και φευγαλέα "ελληνικότητα", σε μια χώρα με την οποία δεν έχουν επί της ουσίας τίποτα παρά μόνο συναισθηματικούς δεσμούς. Ο πραγματικός Έλληνας φίλε μου πληρώνει εισιτήριο από την τσέπη του (σπόντα ήταν αυτό εάν δεν κατάλαβες), παίρνει το αεροπλάνο και ψηφίζει επειδή νοιάζεται!

μπραβο αλεξη.

εκεινοι που την κοπανησαν απο τη χωρα τους και δεν εμειναν στα δυσκολα δεν θα τους δωσουμε τωρα που ερχονται τα ευκολα και ψηφο. καλα κανει η κυβερνηση και δεν δεχεται να ψηφιζουν. θα ψηφιζουν οσοι μενουν στην ελλαδα ανεξαρτητως εθνικοτητας.

demo

Εισαι αριστεροστροφος φασιστας.

Άρθρο 51 παρ 4

Την διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος στον τόπο κατοικίας των Ελλήνων πολιτών που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό την προβλέπει το Σύνταγμα στο άρθρο 51 παρ 4. Κακώς η ΝΔ μιλάει για «δικαίωμα ψήφου». Προφανώς και έχουμε ήδη δικαίωμα ψήφου! Είμαστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικους καταλογους. Απλά αντί να χρειάζεται να ταξιδεύουμε στην Ελλάδα την ημέρα των εκλογών, το ζητούμενο είναι να μπορούμε πχ να ψηφίζουμε στα προξενεία ή με επιστολική ψήφο. Αυτά επι λέξη τα προβλέπει το Σύνταγμα. Απλά από το 1975 δεν έχει περάσει ο εφαρμοστικός νόμος! Είμαστε η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν έχει λύσει αυτό το θέμα. Ακόμα και οι Ρουμάνοι που είχαν τον Τσαουσέσκου όταν η δικη μας δημοκρατία είχε ήδη κλείσει 15 χρόνια το έχουν λύσει το θέμα!!! Απλά ντροπή μας. Μετά μας φταίνε τα μνημόνια.

βληματα με αποψη!

αυτο ακριβως ζηταει απο την κυβερνηση ρε βλημα τον εφαρμοστικο νομο να ψηφιζουν απο το εξωτερικο. αν χρειαζοταν αλλαγη στο συνταγμα θα ηθελε συνταγματικη αναθεωρηση δεν θα μποεουσε να το κανει η κυβερνηση ακομα και αν ηθελε... που δεν θελει , αν δεν το εχεις καταλαβει...

@βλημα

1. Μάθε να κανείς διάλογο. Καφρε! 2. Η ανακοίνωση της ΝΔ μιλάει για «δικαίωμα ψήφου». Αν διαβάσεις τα σχόλια θα δεις ότι οι περισσότεροι αυτό συζητάνε, άρα έχω δικιο εκ του αποτελέσματος. Το δικαίωμα δεν είναι προς συζήτηση. Υπάρχει. Το θέμα είναι η διαδικασία για να ψηφίζουμε από τον τόπο κατοικίας μας. Πολύ σωστά κάνω και διορθώνω την ανακοινωση. Καλοπροαιρετη κριτική κάνω στην επικοινωνιακή της στρατηγική.

τι λέτε ρε

θα δώσετε δικαίωμα ψήφου σε αυτούς που δεν τους αφορά κανένα μέτρο και την αράζουν στο εξωτερικό? Που θα ψηφίζουν με βάση τις εθνικιστικές τους ψυχασθένιες? Που "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" είναι η πυξίδα τους, αφού φυσικά θα θυσιαστούν ΆΛΛΟΙ και ζωές ΆΛΛΩΝ για τα εθνικιστικά τους παραληρήματα? Θα υποφέρουμε εμείς για τα όνειρα ΤΟΥΣ? Θα ζούμε εμείς σύμφωνα με τι θέλουν όσοι αποφασίζουν εκ του ΑΣΦΑΛΟΥΣ? Τι λέτε ρε καρναβάλια? Από πότε η φαντασία τους εξισώνετε με την πραγματικότητα? Επειδή αυτοί ζουν στην κοσμάρα τους, αλλά εφαρμόζουν ΠΛΗΡΩΣ την πραγματικότητα των χωρών στις οποίες ζουν, θα την πληρώσουμε εμείς? Μηδέν λογική σε αυτή τη χώρα. Όλοι γίδια. Πρέπει να αλλάξω υπηκοότητα όσο είναι καιρός.

@

Στην δημοκρατία δεν κάνουμε διακρίσεις στο ποιος ψηφίζει! Όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από το αν πληρώνουν φόρους, αν είναι μορφωμένοι, αν ζουνε μέσα ή έξω από την Ελλάδα κλπ έχουν δικαίωμα ψήφου!! Με την λογική σου όσοι δεν πληρώνουν φόρους πχ δεν θα έπρεπε να ψηφίζουν. Φασιστική νοοτροπία. Επίσης μήπως θέλεις να μας διαγράψεις και από τους εκλογικους καταλογους; Το δικαίωμα ψήφου το έχουμε όχι μόνο συνταγματικά αλλά και πρακτικά. Απλά το θέμα είναι να ψηφίζουμε χωρίς να πρέπει να ταξιδέψουμε την ημέρα των εκλογών. Το προβλέπει το Σύνταγμα (αρ 51 παρ 4). Αν δεν σου αρέσει το Σύνταγμα, πηγαίνε στην Β. Κορέα ή στην α Τουρκία του Ερντογαν.

noldor

Αν είσαι troll είσαι πολύ καλός και να ζητήσεις αύξηση, αν τα λες και τα πιστεύεις (εκτός του ότι φάσκεις και αντιφάσκεις σε μία και μόνη παράγραφο, αφού στο τέλος λες ότι θες να αλλάξεις υπηκοότητα και προφανώς να πας στο "κακό" εξωτερικό) αποτελείς το χαρακτηριστικό παράδειγμα της επικρατούσας φασιστερίζουσας νοοτροπίας που οδήγησε την Ελλάδα εδώ που βρίσκεται.

ποιος αντιφάσκει?

είπα εγώ ότι στο εξωτερικό δεν είναι καλά ή και καλύτερα? Τι δουλειά έχει αυτός που ζει στον Καναδά να ψηφίζει στο τι θα κάνω ΕΓΩ, τι θα πληρώσω ΕΓΩ, αν θα πάω για πόλεμο ΕΓΩ? Θα αποφασίζει αυτός που κοιμάται με μια ελληνική σημαία και ένα όνειρο και είναι για ψυχίατρο, για ΜΕΝΑ? Ρε πάτε καλά? Και εσύ και ο άλλος από πάνω? Δε μπορείς να αποφασίζεις ΕΣΥ για ΜΕΝΑ. ΕΣΥ για τους νόμους που θα ακολουθώ ΕΓΩ και τη ζωή που θα ζω ΕΓΩ. Εσύ μπορείς να αποφασίζεις στις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Γερμανία ή όπου αλλού είσαι, εκεί ζεις και εκεί έχεις λόγο. Στην Ελλάδα δεν έχεις κανένα λόγο, άσχετα με τα αισθήματα σου που μπορεί να είναι ΕΝΤΕΛΩΣ εκτός πραγματικότητας. Θέλουν να ψηφίζετε ρε ΓΙΔΙΑ, γιατί ακριβώς η ψήφος σας είναι πανεύκολη, γιατί δεν έχετε τίποτα να χάσετε παρά ένα ΟΝΕΙΡΟ. Το ΟΝΕΙΡΟ σου δε σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ μπροστά στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ μου. Δε μπορεί να είστε ΤΟΣΟ ηλίθιοι και να μην καταλαβαίνετε απλά πράγματα. Είναι πολιτισμικό το θέμα, και εξαιτίας σας η χώρα θα πάει για φούντο. Γι'αυτό πρέπει να φύγω, για να μη με πάρετε μαζί σας.

ΤΣΙΤ ΡΕ ΜΑΓΚΑ...

Το ΕΝΦΙΑ που πληρώνω εγώ στην Ελλάδα είναι σίγουρα περισσότερο από το δικό σου. "εκ του ΑΣΦΑΛΟΥΣ?" Η στολής με την πουλάδα είναι έτοιμη. Οι Έλληνες της διασποράς ήταν πάντα πρώτοι στο κάλεσμα του έθνους. Θα σου έλεγα ναι να αλλάξεις υπηκοότητα το συντομότερο. Κάτι ρεμάλια σαν και εσένα θα φύγουν στο γόνατο, με ακόνιστο..

Αντε επιτελους

Αφηστε ρε τους Ελληνες του εξωτερικου να ψηφισουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kwstarakos

«Τίποτα δεν γίνεται για την Ελλάδα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όλα γίνονται για το Κόμμα και στο βωμό των ιδεοληψιών με τις οποίες γαλουχήθηκαν, ιδεοληψίες που η ίδια η κοινωνία έχει αφήσει πίσω της», αναφέρει ο  επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και π. πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ

xidakis-ne1

«Δεν είναι από όλους ένας αγνός πατριωτισμός, υπάρχουν και ακροδεξιοί φασίστες που ξετρυπώνουν ερεθίζοντας τα συναισθήματα πολιτών που δεν έχουν τέτοια πρόθεση» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

6
loizou_ar

Συνεδριάζει στις 15:00  η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα  - Στη δεύτερη «φουρνιά» ονομάτων που θα ανακοινωθεί σήμερα, αναμένεται να βρίσκονται ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο επιχειρηματίας Πέτρος Κόκκαλης, και η Μαρία Ρεπούση

20
tsipras-erdogan

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου  τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Τσίπρα στο Αγαθονήσι και έκαναν 47 παραβιάσεις - Αμηχανία στο Μαξίμου για τις γκάφες Κατρούγκαλου και Τσιρώνη

17
vouleutis_ar

Αποδοκιμασίες, κυνηγητό, συνθήματα και «Μακεδονία ξακουστή» σε Κατερίνη, Σέρρες, Γρεβενά, Κοζάνη για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Η οργή έφτασε μέχρι την μακρινή Αυστραλία όπου τα «άκουσε» ο Γιώργος Βαρεμένος

79