Εξηγήσεις για τις περικοπές συντάξεων ζητούν από την Αχτσιόγλου 46 βουλευτές της ΝΔ

nd-grafeia

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι κυβερνητικά στελέχη κάνουν αμφίσημες δηλώσεις, χωρίς να έχουν ανακληθεί οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης

Εξηγήσεις για το νέο «τσεκούρι» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις ζητούν 46 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

Το κείμενο που κατατέθηκε στην Βουλή με πρωτοβουλία του τομεάρχη εργασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Βρούτση επισημαίνει ότι «Το σύνολο των συνταξιούχων και εργαζομένων της χώρας βρίσκεται σε πλήρη αναστάτωση και αγωνιούν ευλόγως για τις νέες επώδυνες μειώσεις στις συντάξεις τους που συμφώνησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ήδη υλοποιούνται από τις 12/5/2016 με το νόμο Κατρούγκαλου» προσθέτει πως «Την ίδια στιγμή βουλευτές και υπουργοί της Κυβέρνησης, με εντελώς ανεύθυνο τρόπο, προβαίνουν σε αμφίσημες δηλώσεις για τις επικείμενες περικοπές, χωρίς οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν τροποποιηθεί στο παραμικρό, πόσο μάλλον να έχουν ανακληθεί» ενώ καλεί τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να δώσει πλήρεις απαντήσεις τόσο για το ύψος των περικοπών όσο και για τον αριθμό των συνταξιούχων που θίγονται ανά ταμείο.

«Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν.4387/2016 και τη σχετική υπουργική απόφαση με αριθ. 26083/887/2016 (ΦΕΚ Β 1605/Β/7-6-2016), έπρεπε μέχρι 30/9/2017, να έχουν καταχωρηθεί και επανυπολογισθεί όλες οι κύριες συντάξεις που καταβάλλονταν μέχρι 12/5/2016, να προσδιορισθεί η απορρέουσα από την προσωπική διαφορά μείωσή τους και από 1/1/2018 να εισαχθούν στο οικείο πληροφοριακό σύστημα κάθε ασφαλιστικού φορέα» τονίζουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές της ΝΔ και προσθέτουν «Ως προς τις επικουρικές συντάξεις, ο επανυπολογισμός τους, σύμφωνα με το άρθρο 96 του Ν. 4387/2016 και τη σχετική υπουργική απόφαση με αριθ. 25909/470/2016 (ΦΕΚ Β' 1605/07-06-2016), ολοκληρώθηκε και εφαρμόσθηκαν -αναδρομικά από 1/6/2016- οι μειώσεις της προσωπικής διαφοράς σε συνταξιούχους που το άθροισμα κυρίων και επικουρικών συντάξεων δεν υπολειπόταν του ποσού των 1.300 ευρώ μικτά. Μάλιστα, οι μειώσεις σε πολλές περιπτώσεις ήταν μεγαλύτερες από το 18% του καταβαλλόμενου ποσού επικουρικής σύνταξης. Στη συνέχεια, με τα άρθρα 1 και 2 του Ν. 4472/2017, τροποποιήθηκαν οι παραπάνω διατάξεις του Ν. 4387/2016 και επιβλήθηκε περικοπή της προσωπικής διαφοράς μέχρι το 18% του καταβαλλόμενου, κατά την 12/5/2016, ποσού κύριων και επικουρικών συντάξεων. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη και την οριστική κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων, οι μειώσεις πλέον υπερβαίνουν κατά πολύ το προαναφερθέν 18%».

«Το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας βρίσκεται σε πλήρη αναστάτωση και αγωνία για τις νέες άδικες, αχρείαστες και επώδυνες μειώσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θα συντελεστούν από τον Δεκέμβριο του 2018 και μετά» αναφέρουν οι βουλευτές εξηγώντας ότι οι αντιφατικές και αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών επιτείνουν την σύγχυση και την ανησυχία.

Ρωτούν τέλος «Ποιο είναι το ποσό της μείωσης που προκύπτει από την προσωπική διαφορά, ως αποτέλεσμα του επανυπολογισμού των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, συνολικά και ανά τ. ταμείο, καθώς και το πλήθος των συνταξιούχων στους οποίους αντιστοιχεί η περικοπή αυτή, συνολικά και ανά τ. ταμείο; Ποιο είναι το ποσό των οικογενειακών επιδομάτων που καταργούνται, για κύριες και επικουρικές συντάξεις, συνολικά και ανά τ. ταμείο, καθώς και το πλήθος των συνταξιούχων στους οποίους αντιστοιχεί η περικοπή αυτή, συνολικά και ανά τ. ταμείο; Στο ποσό της περικοπής της προσωπικής διαφοράς μέχρι το 18% των καταβαλλόμενων επικουρικών, θα ληφθεί υπόψη η μείωση της προσωπικής διαφοράς που ήδη επιβλήθηκε αναδρομικά από τον Ιούνιο του 2016; Τι θα ισχύσει για το όριο των 1.300 ευρώ μικτά (άθροισμα κύριας και επικουρικής), μετά τον επανυπολογισμό της κύριας σύνταξης, λαμβάνοντας υπόψη και την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων; Σε πόσες νέες και παλαιές συντάξεις –πριν και μετά τη 12/5/2016- έχει ήδη εφαρμοστεί η μείωση λόγω προσωπικής διαφοράς και ποιο το ύψος της; Πότε οι μειώσεις από τις προσωπικές διαφορές, κυρίων και επικουρικών συντάξεων, θα εμφανισθούν στα μηνιαία εκκαθαριστικά των συνταξιούχων;»Ο ερωτώντες βουλευτές

1. Ιωάννης Βρούτσης

Βουλευτής Ν. Κυκλάδων

2. Κωστής Χατζηδάκης

Βουλευτής Β΄ Αθήνας

3. ‘Αδωνης- Σπυρίδων Γεωργιάδης

Βουλευτής Β΄ Αθήνας

4. Ντόρα Μπακογιάννη

Βουλευτής Α΄ Αθηνών

5. Νότης Μηταράκης

Βουλευτής Ν. Χίου

6. Βασίλειος Οικονόμου

Βουλευτής Επικρατείας

7. Κωνσταντίνος Τασούλας

Βουλευτής Ν. Ιωαννίνων

8. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος

Βουλευτής Ν. Καβάλας

9. Χρήστος Κέλλας

Βουλευτής Ν. Λαρίσης

10. Χαράλαμπος Αθανασίου

Βουλευτής Ν. Λέσβου

11. Μάξιμος Χαρακόπουλος

Βουλευτής Ν. Λαρίσης

12. Θεόδωρος Φορτσάκης

Βουλευτής Επικρατείας

13. Γεώργιος Στύλιος

Βουλευτής Ν. Άρτας

14. Κωνσταντίνος Σκρέκας

Βουλευτής Ν. Τρικάλων

15. Γεώργιος Κουμουτσάκος

Βουλευτής Β΄ Αθηνών

16. Γεώργιος Γεωργαντάς

Βουλευτής Ν. Κιλκίς

17. Θεόδωρος Καράογλου

Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

18. Αναστάσιος Δημοσχάκης

Βουλευτής Ν. Έβρου

19. Γεώργιος Βλάχος

Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

20. Όλγα Κεφαλογιάννη

Βουλευτής Α΄ Αθηνών

21. Γεώργιος Καρασμάνης

Βουλευτής Ν. Πέλλας

22. Αθανάσιος Καββαδάς

Βουλευτής Ν. Λευκάδος

23. Χρήστος Σταϊκούρας

Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας

24. Στέργιος Γιαννάκης

Βουλευτής Ν. Πρεβέζης

25. Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου

26. Ιωάννης Κεφαλογιάννης

Βουλευτής Ν. Ρεθύμνης

27. Ιωάννης Αντωνιάδης

Βουλευτής Ν. Φλωρίνης

28. Ιάσων Φωτήλας

Βουλευτής Ν. Αχαΐας

29. Βασίλειος Γιόγιακας

Βουλευτής Ν. Θεσπρωτίας

30. Κωνσταντίνος Καραγκούνης

Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας

31. Κωνσταντίνος Βλάσης

Βουλευτής Ν. Αρκαδίας

32. Ιωάννης Τραγάκης

Βουλευτής Β΄ Πειραιώς

33. Νίκη Κεραμέως

Βουλευτής Επικρατείας

34. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

35. Αικατερίνη Μάρκου

Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης


36. Χρήστος Μπουκώρος

Βουλευτής Ν. Μαγνησίας

37. Αθανάσιος Μπούρας

Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

38. Γεώργιος Βαγιωνάς

Βουλευτής Χαλκιδικής

39. Μαρία Αντωνίου

Βουλευτής Ν. Καστοριάς

40. Νικήτας Κακλαμάνης

Βουλευτής Α΄ Αθήνας

41. Σταύρος Καλαφάτης

Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

42. Αθανάσιος Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας

43. Σίμος Κεδίκογλου

Βουλευτής Ν. Ευβοίας

44. Άννα Καραμανλή

Βουλευτής Β΄ Αθήνας


45. Κωνσταντίνος Τζαβάρας

Βουλευτής Ν. Ηλείας

46. Ανδρέας Κατσανιώτης

Βουλευτής Ν. Αχαΐας

ΣΧΟΛΙΑ (5)

ΓΙΩΡΓΗΣ

Στη συριζανελικη των τσιπροκαμμενων Κυβερνηση, της πρωτης φορα Αριστερας,που η Οικονομια δεν αναπτυσσεται, τα χρηματα που χρειαζονται για τους ημετερους και τα πιτσουνια τους, τα παιρνουν χωρις οικτο και συστολη απο τους συνταξιουχους και τους εργαζομενους τους οποιους στυβουν αλυπητα! Οσο θα εχουμε Τσιπρα,θαυμαστη των καστρομαδουρων,η Χωρα θα βρισκεται σε ιδιοτυπο καθεστως εμπαργκο απο τη φιλελευθερη Ευρωπη,η αναπτυξη δε θα ερχεται, και ο Τσιπρας ολο και θα ξεζουμιζει περισσοτερο εργαζομενους και συνταξιουχους. Να ειστε και ευχαριστημενοι, που δε θα σας γκρεμιζουν τους γερους, οπως καθως λενε, εκαναν παλια! Οι κομουνιστες δεν εχουν αξιες και ηθικη τα οποια και θεωρουν επιφαινομενα.Μπορουν να διαπραξουν καθε ανοσιουργημα χωρις τυψεις

Για να καταλάβω

θεωρείς κομμουνιστές τον Τσιπρα και την παρέα του??

@

Θεωρω πως, καλως ή κακως, μονο αυτο καταλαβαν απο τον κομουνισμο πριν να τα σπασουν με το ορθοδοξο ΚΚΕ και γινουν μισθοφοροι και πρακτορες των Δυτικων εναντιον της Ελλαδας μας!

Ντιντής

Καλέεε, τους έπιασε ο πόνος τους συντρόφους μας της ΝΔ !!!!!

ΝΡΖΑ

ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΒΛΑΧΑΡΑ ΣΩΘΗΚΑΤΕ. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΌ ΠΟΥ ΨΩΝΙΖΕΙ ΣΥΝΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΈΧΕΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης