Κοτζιάς στη Λευκωσία: Η Ελλάδα ονειρεύεται και ελπίζει σε μια ευρωπαϊκή Τουρκία

Κοτζιάς στη Λευκωσία: Η Ελλάδα ονειρεύεται και ελπίζει σε μια ευρωπαϊκή Τουρκία

kotzias_christodoulidis
Την ελπίδα ότι η αποστολή απεσταλμένου εκ μέρους του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, θα γίνει άμεσα χωρίς όρους και προϋποθέσεις και θα δώσει τέτοια αποτελέσματα που θα οδηγήσουν στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασε ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος προέβη σε δηλώσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ύστερα από διευρυμένες συνομιλίες στη Λευκωσία.

Οι συνομιλίες κάλυψαν το Κυπριακό, την κατάσταση στην Τουρκία, τα ευρωτουρκικά, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα καθώς και τις κοινές δράσεις Λευκωσίας – Αθηνών.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα για το πώς θα προχωρήσουμε, λέγοντας ότι ποτέ δεν είναι τυπικές οι συζητήσεις που γίνονται στο υπουργείο Εξωτερικών και μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας. Είπε επίσης ότι περαιτέρω συζήτηση θα γίνει κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης αύριο μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

«Η Ελλάδα ονειρεύεται και ελπίζει σε μια ευρωπαϊκή Τουρκία» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

Ερωτηθείς ο κ. Χριστοδουλίδης σε σχέση με τη συζήτηση των τελευταίων ημερών για το Πλαίσιο Γκουτέρες, είπε ότι η αποστολή απεσταλμένου από πλευράς ΓΓ του ΟΗΕ, δίνει μια καλή ευκαιρία για να τοποθετηθούν όλα τα μέρη επί του πλαισίου Γκουτέρες. Εξάλλου


Κοτζιάς στη Λευκωσία: Η Ελλάδα ονειρεύεται και ελπίζει σε μια ευρωπαϊκή Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης